This discussion is archived
3 Replies Latest reply: Oct 3, 2012 5:11 PM by Hussein Sawwan-Oracle RSS

ora-1017 Error during autoconfig

user5592647 Newbie
Currently Being Moderated
Hi,
I've migrated EBS11i from solaris to Linux folowing the doc: 238276.1

While performing autoconfig as per Point #12 of section 2 on this doc, I got the following error.

AutoConfig Setup Phase
Running Setup Process 10 of 13 for AD_TOP
Executing script in InstantiateFile:
/d03/oracle/tstora/iAS/Apache/perl/bin/perl -I /d03/oracle/tstora/iAS/Apache/perl/lib/5.00503 -I /d03/oracle/tstora/iAS/Apa
che/perl/lib/site_perl/5.005 -I /d01/oracle/tstappl/au/11.5.0/perl /d02/oracle/tstcomn/admin/install/TST_ec-vtapp11/txkFrmU
TF8.pl

script returned:
****************************************************


Script Name : txkFrmUTF8.pl
Started : Sun Sep 30 14:42:47 GST 2012

ORACLE_HOME : /d03/oracle/tstora/8.0.6
LD_LIBRARY_PATH : /usr/java/jdk1.6.0_33/jre/lib/i386/server:/usr/java/jdk1.6.0_33/jre/lib/i386:/usr/java/jdk1.6.0_3
3/jre/../lib/i386:/d03/oracle/tstora/8.0.6/lib:/usr/X11R6/lib:/usr/openwin/lib
PATH : /d03/oracle/tstora/iAS/Apache/perl/bin:/d03/oracle/tstora/iAS/Apache/perl/bin:/d03/oracle/tstora/
8.0.6/bin:/d01/oracle/tstappl/fnd/11.5.0/bin:/d01/oracle/tstappl/ad/11.5.0/bin:/usr/java/jdk1.6.0_33/bin:/d02/oracle/tstcom
n/util/unzip/unzip/unzip-5.50::/d03/oracle/tstora/8.0.6/bin:/usr/bin:/usr/ccs/bin:/usr/sbin:/usr/lib/qt-3.3/bin:/usr/kerber
os/bin:/usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/home/appldev/bin
ORA_NLS :
TNS_ADMIN : /d03/oracle/tstora/8.0.6/network/admin/TST_ec-vtapp11
NLS_LANG : American_America.AR8ISO8859P6
NLS_DATE_FORMAT : DD-MON-RR
NLS_NUMERIC_CHARACTERS : .,
NLS_SORT : BINARY
CONTEXT_NAME : TST_ec-vtapp11
AD_TOP : /d01/oracle/tstappl/ad/11.5.0
FND_TOP : /d01/oracle/tstappl/fnd/11.5.0
TXK_TOP :
APPLTMP : /d02/oracle/tstcomn/temp
TWO_TASK : TST
ORACLE_LOCALPREFERENCE : /d03/oracle/tstora/8.0.6/tools/admin
TNS CONNECT STRING : TST
SQLPLUS : /d03/oracle/tstora/8.0.6/bin/sqlplus


After Setting Environment
ORACLE_HOME : /d03/oracle/tstora/8.0.6
LD_LIBRARY_PATH : /d03/oracle/tstora/8.0.6/lib:/usr/X11R6/lib:/usr/openwin/lib:/usr/java/jdk1.6.0_33/jre/lib/i386/server:/usr/java/jdk1.6.0_33/jre/lib/i386:/usr/java/jdk1.6.0_33/jre/../lib/i386:/d03/oracle/tstora/8.0.6/lib:/usr/X11R6/lib:/usr/openwin/lib
PATH : /d03/oracle/tstora/8.0.6/bin:/usr/bin:/usr/ccs/bin:/usr/sbin:/d03/oracle/tstora/iAS/Apache/perl/bin:/d03/oracle/tstora/iAS/Apache/perl/bin:/d03/oracle/tstora/8.0.6/bin:/d01/oracle/tstappl/fnd/11.5.0/bin:/d01/oracle/tstappl/ad/11.5.0/bin:/usr/java/jdk1.6.0_33/bin:/d02/oracle/tstcomn/util/unzip/unzip/unzip-5.50::/d03/oracle/tstora/8.0.6/bin:/usr/bin:/usr/ccs/bin:/usr/sbin:/usr/lib/qt-3.3/bin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/home/appldev/bin
ORA_NLS : /d03/oracle/tstora/8.0.6/ocommon/nls/admin/data
TNS_ADMIN : /d03/oracle/tstora/8.0.6/network/admin/TST_ec-vtapp11
NLS_LANG : American_America.AR8ISO8859P6
NLS_DATE_FORMAT : DD-MON-RR
NLS_NUMERIC_CHARACTERS : .,
NLS_SORT : BINARY
CONTEXT_NAME : TST_ec-vtapp11
AD_TOP : /d01/oracle/tstappl/ad/11.5.0
FND_TOP : /d01/oracle/tstappl/fnd/11.5.0
TXK_TOP : /d02/oracle/tstcomn/rgf/TST_ec-vtapp11
APPLTMP : /d02/oracle/tstcomn/temp
TWO_TASK : TST
ORACLE_LOCALPREFERENCE : /d03/oracle/tstora/8.0.6/tools/admin
TNS CONNECT STRING : TST
SQLPLUS : /d03/oracle/tstora/8.0.6/bin/sqlplus
Setting of Environment completed.

SQL Command: SELECT language_code||',' FROM fnd_languages WHERE installed_flag IN ('B','I') AND language_code NOT IN ('US', 'SQ','IS','LT','VN')
ERROR DESCRIPTION:
(*******FATAL ERROR*******
PROGRAM : (/d02/oracle/tstcomn/admin/install/TST_ec-vtapp11/txkFrmUTF8.pl)
TIME : Sun Sep 30 14:42:47 2012
FUNCTION: TXK::SQLPLUS::_doExecute [ Level 3 ]
MESSAGES:
Invalid Connect string - cannot connect to database
ERROR:
ORA-01017: invalid username/password; logon denied

STACK TRACE
TXK::Error::abort('TXK::Error', 'HASH(0x8f864c0)') called at /d01/oracle/tstappl/au/11.5.0/perl/TXK/Common.pm line 299
TXK::Common::doError('TXK::SQLPLUS=HASH(0x8ef9a80)', 'Invalid Connect string - cannot connect to database^JERROR:^JORA-0...', undef) called at /d01/oracle/tstappl/au/11.5.0/perl/TXK/Common.pm line 314
TXK::Common::setError('TXK::SQLPLUS=HASH(0x8ef9a80)', 'Invalid Connect string - cannot connect to database^JERROR:^JORA-0...') called at /d01/oracle/tstappl/au/11.5.0/perl/TXK/SQLPLUS.pm line 741
TXK::SQLPLUS::_doExecute('TXK::SQLPLUS=HASH(0x8ef9a80)', 'true') called at /d01/oracle/tstappl/au/11.5.0/perl/TXK/SQLPLUS.pm line 376
TXK::SQLPLUS::validateConnectInfo('TXK::SQLPLUS=HASH(0x8ef9a80)') called at /d01/oracle/tstappl/au/11.5.0/perl/TXK/SQLPLUS.pm line 267
TXK::SQLPLUS::setConnectInfo('TXK::SQLPLUS=HASH(0x8ef9a80)', 'HASH(0x8f149bc)') called at /d01/oracle/tstappl/au/11.5.0/perl/TXK/TechstackDB.pm line 588
TXK::TechstackDB::_getSQLValue('TXK::TechstackDB=HASH(0x8f1489c)', 'SELECT language_code||\',\' FROM fnd_languages WHERE installed_f...') called at /d01/oracle/tstappl/au/11.5.0/perl/TXK/TechstackDB.pm line 563
TXK::TechstackDB::getSQLValue('TXK::TechstackDB=HASH(0x8f1489c)', 'SELECT language_code||\',\' FROM fnd_languages WHERE installed_f...') called at /d02/oracle/tstcomn/admin/install/TST_ec-vtapp11/txkFrmUTF8.pl line 124
eval {...} called at /d02/oracle/tstcomn/admin/install/TST_ec-vtapp11/txkFrmUTF8.pl line 111
)
ERRORCODE = 1 ERRORCODE_END



Subsequently configuration of the following also failed.
[SETUP PHASE]
AutoConfig could not successfully execute the following scripts:
Directory: /d02/oracle/tstcomn/admin/install/TST_ec-vtapp11
txkMultinode.sh INSTE8_SETUP 1
wdbsvr.sh INSTE8_SETUP 1

Directory: /d03/oracle/tstora/iAS/Apache/perl/bin/perl -I /d03/oracle/tstora/iAS/Apache/perl/lib/5.00503 -I /d03/oracle/tstora/iAS/Apache/perl/lib/site_perl/5.005 -I /d01/oracle/tstappl/au/11.5.0/perl /d02/oracle/tstcomn/admin/install/TST_ec-vtapp11
txkFrmUTF8.pl INSTE8_SETUP 1

[PROFILE PHASE]
AutoConfig could not successfully execute the following scripts:
Directory: /d02/oracle/tstcomn/admin/install/TST_ec-vtapp11
abmwebprf.sh INSTE8_PRF 1
affrmprf.sh INSTE8_PRF 1
afwebprf.sh INSTE8_PRF 1
amswebprf.sh INSTE8_PRF 1
ibywebprf.sh INSTE8_PRF 1
icxwebprf.sh INSTE8_PRF 1
jtfictx.sh INSTE8_PRF 1
oksfrmprf.sh INSTE8_PRF 1



When I ran the manually, I asks for apps username and password. If provided manually, the script runs fine. This works fine alll failed programs too. This clearly indicates that autoconfig is not passing apps user credentials to it's sub-scripts.

Can anyone put light on this?
  • 1. Re: ora-1017 Error during autoconfig
    Hussein Sawwan-Oracle Employee ACE
    Currently Being Moderated
    ORA-01017: invalid username/password; logon denied
    Please make sure you type the correct apps password when you run AutoConfig. If the password is correct, please review the value of "sec_case_sensitive_logon" initialization parameter and make sure it is set as per (Autoconfig failing intermittently with ORA-01017 ORA-12505 [ID 1407293.1]).

    Thanks,
    Hussein
  • 2. Re: ora-1017 Error during autoconfig
    user5592647 Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi Hussain,

    THanks for guiding.

    sec_case_sensitive_logon=true has made me a real mad. I didn't notice this parameter.

    Accidentally, I found this out when I try to login into sqlplus using apps credentials.

    Thanks You for pointing out the exact issue. Changing the parameter value to false, turned everything on track.

    Sundar K
  • 3. Re: ora-1017 Error during autoconfig
    Hussein Sawwan-Oracle Employee ACE
    Currently Being Moderated
    user5592647 wrote:
    Hi Hussain,

    THanks for guiding.

    sec_case_sensitive_logon=true has made me a real mad. I didn't notice this parameter.

    Accidentally, I found this out when I try to login into sqlplus using apps credentials.

    Thanks You for pointing out the exact issue. Changing the parameter value to false, turned everything on track.

    Sundar K
    You're welcome, and thanks for the update.

    Regards,
    Hussein

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points