6 Replies Latest reply: Nov 6, 2012 7:28 AM by Naveen Suram RSS

    Essbase login failed & Cluster not available in Shared Services

    Naveen Suram
      Hi,

      I have installed & configured the EPM 11.1.2.2 in compact deployment mode i.e. deployed to Embedded weblogic server. Shared Services, Essbase, Planning & Reporting are installed successfully.

      I am able to login to Shared Services, Workspace & EAS console with my admin account. But I am unable to login to Essbase from EAS console, MAXL & ESSCMD.
      When I am logging with MAXL or EAS console, I am getting login failed error.

      Even EssbaseCluster-1 is not available under Application Groups in Shared Services. Only Reporting & Foundation are there.

      Please help me what went wrong.

      Thanks,
      Naveen

      Edited by: Naveen Suram on Nov 6, 2012 3:25 AM
        • 1. Re: Essbase login failed & Cluster not available in Shared Services
          JohnGoodwin
          Are you sure you didnt deploy essbase in standalone mode?

          Cheers

          John
          http://john-goodwin.blogspot.com/
          • 2. Re: Essbase login failed & Cluster not available in Shared Services
            Naveen Suram
            Yes, I have confirmed it and also deployed Essbase again.
            • 3. Re: Essbase login failed & Cluster not available in Shared Services
              JohnGoodwin
              When you start essbase what is in the essbase.log and SharedServices_Security_Client.log

              Cheers

              John
              http://john-goodwin.blogspot.com/
              • 4. Re: Essbase login failed & Cluster not available in Shared Services
                Naveen Suram
                SharedServices_Security_Client.log

                2012-11-06T14:40:41.071+05:30] [EPMCSS] [NOTIFICATION:16] [EPMCSS-20001] [oracle.EPMCSS.CSS] [tid: 10] [ecid: disabled,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.css.registry.RegistryManager] [SRC_METHOD: RegistryManager] Successfully initialized EPM System Registry access. This is a status messages. No action required.
                [2012-11-06T14:40:41.180+05:30] [EPMCSS] [NOTIFICATION:16] [EPMCSS-20002] [oracle.EPMCSS.CSS] [tid: 10] [ecid: disabled,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.css.EPMSystem] [SRC_METHOD: getInstance] Initializing Shared Services security instance using EPM System Registry. This is a status messages. No action required.


                Essbase.log
                [Tue Nov 06 14:40:25 2012]Local/ESSBASE0///776/Info(1051283)
                Retrieving License Information Please Wait...

                [Tue Nov 06 14:40:25 2012]Local/ESSBASE0///776/Info(1051286)
                License information retrieved.

                [Tue Nov 06 14:40:25 2012]Local/ESSBASE0///776/Info(1311019)
                Classpath during JVM initialization: [;C:\Oracle\Middleware\EPMSystem11R1\common\jlib\11.1.2.0\epm_j2se.jar;C:\Oracle\Middleware\EPMSystem11R1\products\Essbase\EssbaseServer\java\essbase.jar;C:\Oracle\Middleware\EPMSystem11R1\products\Essbase\EssbaseServer\java\essbaseRegistry.jar]

                [Tue Nov 06 14:40:52 2012]Local/ESSBASE0///776/Info(1051199)
                Single Sign-On Initialization Succeeded !

                [Tue Nov 06 14:40:52 2012]Local/ESSBASE0///776/Info(1056815)

                Essbase 64-bit - Release 11.1.2 (ESB11.1.2.2.100B2166)

                [Tue Nov 06 14:40:52 2012]Local/ESSBASE0///776/Info(1051232)

                Using English_UnitedStates.Latin1@Binary as the Essbase Locale


                [Tue Nov 06 14:40:54 2012]Local/ESSBASE0///776/Info(1056797)
                Incremental security backup started by SYSTEM. The file created is [C:\Oracle\Middleware\user_projects\epmsystem1\EssbaseServer\essbaseserver1\bin\ESSBASETS_1352193054.BAK]

                [Tue Nov 06 14:40:55 2012]Local/ESSBASE0///776/Info(1051134)
                External Authentication Module: [Single Sign-On] enabled

                [Tue Nov 06 14:40:55 2012]Local/ESSBASE0///776/Info(1051051)
                Essbase Server - started


                I am getting the following error in validation report:

                Validating Essbase Server connection to NAVEEN
                Error: Cannot connect to olap service. Cannot connect to Essbase Server. Error:Essbase Error(1051012): User native://DN=cn=911,ou=People,dc=css,dc=hyperion,dc=com?USER does not exist
                Recommended Action: Check Essbase Server is started.
                • 5. Re: Essbase login failed & Cluster not available in Shared Services
                  JohnGoodwin
                  When essbase was first configured and started you should see something like the following in the essbase.log

                  User/Group hierarchy Check Completed Successfully and application Migration to Shared Services Starts ...

                  Application Migration to Shared Services Completed Successfully and Retrieval of Provider Names Starts ...

                  Retrieval of Provider Names Completed Successfully and Group Migration Starts ...

                  Group Migration to Shared Services Completed Successfully and User Migration to Shared Services Starts ...

                  *User/Group [admin@Native Directory] Has been successfully migrated to Shared Services Server*

                  User Migration to Shared Services Completed Successfully and Refresh from Shared Services Starts ...

                  Refresh from Shared Services Completed Successfully

                  Security file write started by SYSTEM

                  Essbase was migrated to HSS security mode during startup.

                  Cheers

                  John
                  http://john-goodwin.blogspot.com/
                  • 6. Re: Essbase login failed & Cluster not available in Shared Services
                    Naveen Suram
                    I have deleted the essbase.sec file and reconfigured the Essbase. Now it is working fine.

                    Thanks,
                    Naveen