1 Reply Latest reply: Dec 19, 2012 7:26 AM by HakanBiroglu RSS

    Response message error in the Synchrounous service.

    966225
      I have provided WSDL to the third party, they are sending me the request message, i am able to consume the request message and load the data to peoplesoft properly but when i sent the response/fault message to the third party they are unable to see my response/fault message i.e the fault string is null to the third party when they test it through web service client. They see some thing like this

      <soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
      <soapenv:Body>
      <soapenv:Fault>
      <faultcode>soapenv:Server</faultcode>
      <faultstring>java.lang.NullPointerException</faultstring>
      <detail/>
      </soapenv:Fault>
      </soapenv:Body>
      </soapenv:Envelope>

      but when i tested the same using the Send Master i am able to see the response and the fault message, following is the error message i see in send master.

      <?xml version="1.0" ?>
      <SOAP-ENV:Envelope
      xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
      <SOAP-ENV:Body>
      <SOAP-ENV:Fault>
      <faultcode>SOAP-ENV:Server</faultcode>
      <faultstring>Server Error</faultstring>
      <detail>
      <IBResponse type="error" xmlns="">
      <DefaultTitle>Integration Broker Response</DefaultTitle>
      <StatusCode>20</StatusCode>
      <MessageID>10201</MessageID>
      <DefaultMessage>Integration Gateway failed while processing the message</DefaultMessage>
      </IBResponse>
      </detail>
      </SOAP-ENV:Fault>
      </SOAP-ENV:Body>
      </SOAP-ENV:Envelope>

      I am unable to figure out whether the error is on Peoplesoft side or the third party side, any help would be grately appreciated.