0 Replies Latest reply: Dec 30, 2012 7:49 AM by JPL_12 RSS

    Bug in apex 4.2.0 when Create a page as copy?

    JPL_12
      Dear all,

      I wonder if 'Create new page as a copy' has a bug in Apex 4.2.0?

      I used this function for a couple of pages when creating a new application (and I needed a couple of my 'standard' pages from another app).
      In various locations (like under Report attributes on tabular form pages, and under buttons) the template was either missing, or just showing a long number (like a database internal ID).

      After I upgraded to the latest apex 4.2.1 the page copy seems to be much better.
      But I still have to manually check all my copied pages...

      Update:
      I made some queries to help to find the problems.

      -- Buttons with mismatch on template
      select * from APEX_040200.WWV_FLOW_STEP_BUTTONS b
      left join APEX_040200.WWV_FLOW_BUTTON_TEMPLATES t on b.button_image = 'template:'||t.id
      where b.button_image like 'template%'
      and not exists (select 9 from APEX_040200.WWV_FLOW_BUTTON_TEMPLATES t1
      where b.button_image = 'template:'||t1.id and t1.flow_id = b.flow_id);


      -- Regions (in application 119) with mismatch on template
      select * from APEX_040200.WWV_FLOW_PAGE_PLUGS p
      left join APEX_040200.WWV_FLOW_PAGE_PLUG_TEMPLATES t on p.plug_template = t.id
      where
      p.flow_id = 119
      and p.plug_template > 0
      and not exists (select 9 from APEX_040200.WWV_FLOW_PAGE_PLUG_TEMPLATES t1 where p.plug_template = t1.id and p.flow_id = t1.flow_id);

      Edited by: JP_1442650 on Dec 30, 2012 5:48 AM