3 Replies Latest reply: Mar 1, 2013 12:15 AM by user10526115 RSS

    Failed to start Weblogic as Windows service on Windows 2008R2

    user10526115
      Hello,
      I was able to create a windows service for weblogic admin server but it is failing after showing status as started.
      Below are the steps I followed to create the service:

      Create installSvc_iw.cmd
      **********************
      @echo off
      SETLOCAL


      set WL_HOME=G:\BEA\wlserver_10.3
      set DOMAIN_NAME=iw
      set USERDOMAIN_HOME=G:\BEA\iw\domains\iw
      set SERVER_NAME=AdminServer
      set WLS_USER=weblogic
      set WLS_PW=weblogic
      @rem set PRODUCTION_MODE=false
      set MEM_ARGS=-Xms512m -Xmx512m -Dweblogic.log.RedirectStdoutToServerLogEnabled=true
      set JAVA_HOME=C:\PROGRA~1\Java\jdk1.6.0_33
      set PATH=%PATH%;%JAVA_HOME%\bin
      set JAVA_VENDOR=Sun
      set JAVA_VM=-server
      set CLASSPATH=G:\BEA\patch_wls1030\profiles\default\sys_manifest_classpath\weblogic_patch.jar;G:\BEA\patch_cie660\profiles\default\sys_manifest_classpath\weblogic_patch.jar;C:\PROGRA~1\Java\jdk1.6.0_33\lib\tools.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\weblogic_sp.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\weblogic.jar;G:\BEA\modules\features\weblogic.server.modules_10.3.0.0.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\webservices.jar;G:\BEA\modules\org.apache.ant_1.6.5/lib/ant-all.jar;G:\BEA\modules\net.sf.antcontrib_1.0.0.0_1-0b2/lib/ant-contrib.jar;;G:\BEA\wlserver_10.3\common\eval\pointbase\lib\pbclient57.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\xqrl.jar;;
      set JAVA_OPTIONS = -Xverify:none -da -Dplatform.home=G:\BEA\wlserver_10.3 -Dwls.home=G:\BEA\wlserver_10.3\server -Dweblogic.home=G:\BEA\wlserver_10.3\server -Dweblogic.management.discover=true -Dwlw.iterativeDev= -Dwlw.testConsole= -Dwlw.logErrorsToConsole= -Dweblogic.ext.dirs=G:\BEA\patch_wls1030\profiles\default\sysext_manifest_classpath;G:\BEA\patch_cie660\profiles\default\sysext_manifest_classpath -Dweblogic.Stderr=G:\BEA\ASstderr.txt
      call "G:\BEA\wlserver_10.3\server\bin\installSvc.cmd"

      @echo %JAVA_OPTIONS%

      pause

      ENDLOCAL
      ********************
      After execution of the script admin server was successfully created as windows service.
      Command line from regedit:
      ***********************************
      -server -Xms256m -Xmx1024m -XX:CompileThreshold=8000 -XX:PermSize=48m -XX:MaxPermSize=256m -Xverify:none -da -Dplatform.home=G:\BEA\wlserver_10.3 -Dwls.home=G:\BEA\wlserver_10.3\server -Dweblogic.home=G:\BEA\wlserver_10.3\server -Dweblogic.management.discover=true -Dwlw.iterativeDev= -Dwlw.testConsole= -Dwlw.logErrorsToConsole= -Dweblogic.ext.dirs=G:\BEA\patch_wls1030\profiles\default\sysext_manifest_classpath;G:\BEA\patch_cie660\profiles\default\sysext_manifest_classpath -classpath "G:\BEA\patch_wls1030\profiles\default\sys_manifest_classpath\weblogic_patch.jar;G:\BEA\patch_cie660\profiles\default\sys_manifest_classpath\weblogic_patch.jar;C:\PROGRA~1\Java\jdk1.6.0_33\lib\tools.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\weblogic_sp.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\weblogic.jar;G:\BEA\modules\features\weblogic.server.modules_10.3.0.0.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\webservices.jar;G:\BEA\modules\org.apache.ant_1.6.5/lib/ant-all.jar;G:\BEA\modules\net.sf.antcontrib_1.0.0.0_1-0b2/lib/ant-contrib.jar;;G:\BEA\patch_wls1030\profiles\default\sys_manifest_classpath\weblogic_patch.jar;G:\BEA\patch_cie660\profiles\default\sys_manifest_classpath\weblogic_patch.jar;C:\PROGRA~1\Java\jdk1.6.0_33\lib\tools.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\weblogic_sp.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\weblogic.jar;G:\BEA\modules\features\weblogic.server.modules_10.3.0.0.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\webservices.jar;G:\BEA\modules\org.apache.ant_1.6.5/lib/ant-all.jar;G:\BEA\modules\net.sf.antcontrib_1.0.0.0_1-0b2/lib/ant-contrib.jar;;G:\BEA\wlserver_10.3\common\eval\pointbase\lib\pbclient57.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\xqrl.jar;" -Dweblogic.Name=AdminServer -Dweblogic.management.username=weblogic -Dweblogic.ProductionModeEnabled= -Djava.security.policy="G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\weblogic.policy" weblogic.Server

      ****************************
      Log message after the service failed to start:
      *******************
      g:\BEA\wlserver_10.3\server\bin>beasvc -debug "Oracle beasvc iw_AdminServer"

      Debugging service ....... Oracle beasvc iw_AdminServer

      Command Line: ....... -server -Xms256m -Xmx1024m -XX:CompileThreshold=8000 -XX:PermSize=48m -XX:MaxPermSize=256m -Xverify:none -da -Dplatform.home=G:\BEA\wlserver_10.3 -Dwls.home=G:\BEA\wlserver_10.3\server -Dweblogic.home=G:\BEA\wlserver_10.3\server -Dweblogic.management.discover=true -Dwlw.iterativeDev= -Dwlw.testConsole= -Dwlw.logErrorsToConsole= -Dweblogic.ext.dirs=G:\BEA\patch_wls10
      30\profiles\default\sysext_manifest_classpath;G:\BEA\patch_cie660\profiles\default\sysext_manifest_classpath -classpath "G:\BEA\patch_wls1030\profiles\default\sys_manifest_classpath\weblogic_patch.jar;G:\BEA\patch_cie660\profiles\default\sys_manifest_classpath\weblogic_patch.jar;C:\PROGRA~1\Java\jdk1.6.0_33\lib\tools.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\weblogic_sp.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\weblogic.jar;G:\BEA\modules\features\weblogic.server.modules_10.3.0.0.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\webservices.jar;G:\
      BEA\modules\org.apache.ant_1.6.5/lib/ant-all.jar;G:\BEA\modules\net.sf.antcontrib_1.0.0.0_1-0b2/lib/ant-contrib.jar;;G:\BEA\patch_wls1030\profiles\default\sys_manifest_classpath\weblogic_patch.jar;G:\BEA\patch_cie660\profiles\default\sys_manifest_classpath\weblogic_patch.jar;C:\PROGRA~1\Java\jdk1.6.0_33\lib\tools.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\weblogic_sp.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\weblogic.jar;G:\BEA\modules\features\weblogic.server.modules_10.3.0.0.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\webservices.jar;G:\BEA\modules\org.apache.ant_1.6.5/lib/ant-all.jar;G:\BEA\modules\net.sf.antcontrib_1.0.0.0_1-0b2/lib/ant-contrib.jar;;G:\BEA\wlserver_10.3\common\eval\pointbase\lib\pbclient57.jar;G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\xqrl.jar;" -Dweblogic.Name=AdminServer -Dweblogic.management.username=weblogic -Dweblogic.ProductionModeEnabled= -Djava.security.policy="G:\BEA\wlserver_10.3\server\lib\weblogic.policy" weblogic.Server

      Current Directory: ....... G:\BEA\iw\domains\iw

      Path: ....... G:\BEA\wlserver_10.3\server\native\win\x64\;G:\BEA\wlserver_10.3\server\bin;C:\PROGRA~1\Java\jdk1.6.0_33\jre\bin;C:\PROGRA~1\Java\jdk1.6.0_33\bin;G:\BEA\wlserver_10.3\server\native\win\x64\oci920_8;%JAVA_HOME%\bin;G:\inuat\inserver6\envoy\bin;G:\oracle\product\11.2.0\client_1\bin;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C
      :\Program Files\IBM\GSK7\bin;C:\Program Files\IBM\GSK7\lib;C:\IBM\ITM\bin;C:\IBM\ITM\TMAITM6;C:\IBM\ITM\InstallITM

      Java Home: ....... C:\PROGRA~1\Java\jdk1.6.0_33

      Delay: ....... 0

      Thread created successfully!
      <Feb 27, 2013 3:46:55 PM PST> <Info> <WebLogicServer> <BEA-000377> <Starting WebLogic Server with Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM
      Version 20.8-b03 from Sun Microsystems Inc.>
      <Feb 27, 2013 3:46:55 PM PST> <Info> <Management> <BEA-141107> <Version: WebLogic Server 10.3 Fri Jul 25 16:30:05 EDT 2008 1137967
      >
      <Feb 27, 2013 3:46:55 PM PST> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to STARTING>
      <Feb 27, 2013 3:46:55 PM PST> <Info> <WorkManager> <BEA-002900> <Initializing self-tuning thread pool>
      <Feb 27, 2013 3:46:55 PM PST> <Notice> <Log Management> <BEA-170019> <The server log file G:\BEA\iw\domains\iw\servers\AdminServer\logs\AdminServer.log is opened. All server side log events will be written to this file.>
      <Feb 27, 2013 3:46:57 PM PST> <Notice> <Security> <BEA-090082> <Security initializing using security realm myrealm.>
      <Feb 27, 2013 3:46:57 PM PST> <Critical> <Security> <BEA-090052> <Server installed as Windows NT service with incorrect password for
      user weblogic; The password may have been changed since the server was installed as a Windows NT Service. Contact the Windows NT system administrator.>
      <Feb 27, 2013 3:46:57 PM PST> <Critical> <WebLogicServer> <BEA-000386> <Server subsystem failed. Reason: weblogic.security.SecurityI
      nitializationException: Server installed as Windows NT service with incorrect password for user weblogic; The password may have been changed since the server was installed as a Windows NT Service. Contact the Windows NT system administrator.
      weblogic.security.SecurityInitializationException: Server installed as Windows NT service with incorrect password for user weblogic; The password may have been changed since the server was installed as a Windows NT Service. Contact the Windows NT system administra
      tor.
      at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.doBootAuthorization(Unknown Source)
      at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.initialize(Unknown Source)
      at weblogic.security.service.SecurityServiceManager.initialize(Unknown Source)
      at weblogic.security.SecurityService.start(SecurityService.java:141)
      at weblogic.t3.srvr.SubsystemRequest.run(SubsystemRequest.java:64)
      Truncated. see log file for complete stacktrace
      >
      <Feb 27, 2013 3:46:57 PM PST> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to FAILED>
      <Feb 27, 2013 3:46:57 PM PST> <Error> <WebLogicServer> <BEA-000383> <A critical service failed. The server will shut itself down>
      <Feb 27, 2013 3:46:57 PM PST> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to FORCE_SHUTTING_DOWN>
      ***************************************
      After getting the error, did following steps to resolve:

      1. Changed the boot.properties
      username=weblogic
      password=weblogic

      2. Deleted data folder in G:\BEA\iw\domains\iw\servers\AdminServer\data
      3. Changed teh config.xml
      Before:
      <default-realm>myrealm</default-realm>
      <credential-encrypted>{3DES}Yz3FAHIf6WvrUGCV5Hxv34dcouBOIFD2SQ/BelbFvFsinZBBNOcL1VkdyuK+rfP+aYCXFOOA8vb7Hd8TyWU334G0Wyg4zXjW</credential-encrypted>
      <node-manager-username>weblogic</node-manager-username>
      <node-manager-password-encrypted>{3DES}+9Z0wglJdE9Ai34yrCVkKA==</node-manager-password-encrypted>
      After:
      <default-realm>myrealm</default-realm>
           <credential-encrypted>{3DES}Yz3FAHIf6WvrUGCV5Hxv34dcouBOIFD2SQ/BelbFvFsinZBBNOcL1VkdyuK+rfP+aYCXFOOA8vb7Hd8TyWU334G0Wyg4zXjW</credential-encrypted>
      <node-manager-username>weblogic</node-manager-username>
      <node-manager-password-encrypted>weblogic</node-manager-password-encrypted>
      4. Authentication providers changed it to SUFFICIENT for all the providers .

      I had gone through all the solution provided by the forum but nothing worked in my favor.

      I hope I will get the solution here.

      Thanks,
      Jit

      Edited by: user10526115 on Feb 27, 2013 5:59 PM