2 Replies Latest reply: Apr 2, 2013 10:47 AM by Turbokat RSS

    Go URL - User Authentication Failure

    User458365
      Hi,

      I am trying to use a 'Go URL' in web application and I see some issue with authentication mechanism.

      I was able to login and view the dashboard whenever the username used in the 'Go URL' is from the console. But if the user who is from Active directory is used in the 'Go URL' link, then I get the login page saying 'Invalid username or password'. When I check the log file, it says ' [53012] User Authentication Failure'.

      Also the AD user can login from the login page, but not thru 'Go-URL' link.

      Can anyone let me know whether I am missing any step?

      Thanks
        • 1. Re: Go URL - User Authentication Failure
          Rupesh Shelar
          Hi,

          Make sure your BISYSTEM password

          Go to weblogic console, http://IP address:7001/console
          Home >Summary of Security Realms > myrealm > Users and Groups > BISystemUser
          And then go to your EM (http://IP address:7001/em)
          expand weblogic domain > bifoundation_domain > Security > Credentials > oracle.bi.system ? system.user
          Just retype a new password then Restart BI All Services then test it.

          is your s/m configured with SSO?


          http://docs.oracle.com/cd/E21764_01/bi.1111/e10543/privileges.htm#autoId16
          mark as helpful,if useful
          Thanks
          • 2. Re: Go URL - User Authentication Failure
            Turbokat
            969211 wrote:

            I was able to login and view the dashboard whenever the username used in the 'Go URL' is from the console. But if the user who is from Active directory is used in the 'Go URL' link, then I get the login page saying 'Invalid username or password'. When I check the log file, it says ' [53012] User Authentication Failure'.

            Also the AD user can login from the login page, but not thru 'Go-URL' link.

            Can anyone let me know whether I am missing any step?
            Check the usage of Go URL first : http://docs.oracle.com/cd/E21043_01/bi.1111/e16364/apiwebintegrate.htm

            If you dont user NQUser and NQPassword then they will be prompted for a password. you need to http://<hostname.domain>:9704/analytics/saw.dll?Dashboard&PortalPath=<your GO URLpath>*&NQuser=USERNAME&NQPassword=PASSWORD*

            You should not access if URL without logging in.

            Also on different note:
            Rupesh Shelar wrote:
            Make sure your BISYSTEM password

            Go to weblogic console, http://IP address:7001/console
            Home >Summary of Security Realms > myrealm > Users and Groups > BISystemUser
            And then go to your EM (http://IP address:7001/em)
            expand weblogic domain > bifoundation_domain > Security > Credentials > oracle.bi.system ? system.user
            Just retype a new password then Restart BI All Services then test it.
            How is BISystemUser even related to Go URL .or this issue .?

            Hope this helps.

            Let me know the updates. Mark if it answers!

            Thanks,
            SVS