1 Reply Latest reply: Apr 16, 2013 8:06 AM by dubis RSS

    zfs mount -a failed at boot time

    dubis
      Hi,

      After a major patch update I rebooted my server and it's not available to mount data pool
      :~# zfs mount -a
      cannot mount '/data': directory is not empty
      cannot mount '/data/export/backup': directory is not empty

      That 's strange because the pool should already mounted. I unmounted it and I remounted it :
      :~# zfs umount data
      cannot unmount 'data': not currently mounted
      :~# zfs mount data
      cannot mount '/data': directory is not empty

      The svcs -xv tell me to check
      svc:/system/filesystem/local:default (local file system mounts)
      State: maintenance since Tue Apr 16 11:47:06 2013
      Reason: Start method exited with $SMF_EXIT_ERR_FATAL.
      See: http://sun.com/msg/SMF-8000-KS
      See: /var/svc/log/system-filesystem-local:default.log


      :~# more /var/svc/log/system-filesystem-local:default.log
      [ Apr 16 11:47:06 Executing start method ("/lib/svc/method/fs-local") ]
      WARNING: /usr/sbin/zfs mount -a failed: exit status 1
      [ Apr 16 11:47:06 Method "start" exited with status 95 ]


      The URL doesn't work


      Can I've some help

      Edited by: user13317463 on 16 avr. 2013 12:04
        • 1. Re: zfs mount -a failed at boot time
          dubis
          Hi,

          The problem was on /data/export/backup.

          I umounted backup and after I umounted export and after I umounted data
          The directory "export" still present so I did a rmdir on it.
          Following I mount data and I mount export without problem.
          I rebooted the system and it's running...