This discussion is archived
1 Reply Latest reply: Apr 16, 2013 6:06 AM by dubis RSS

zfs mount -a failed at boot time

dubis Newbie
Currently Being Moderated
Hi,

After a major patch update I rebooted my server and it's not available to mount data pool
:~# zfs mount -a
cannot mount '/data': directory is not empty
cannot mount '/data/export/backup': directory is not empty

That 's strange because the pool should already mounted. I unmounted it and I remounted it :
:~# zfs umount data
cannot unmount 'data': not currently mounted
:~# zfs mount data
cannot mount '/data': directory is not empty

The svcs -xv tell me to check
svc:/system/filesystem/local:default (local file system mounts)
State: maintenance since Tue Apr 16 11:47:06 2013
Reason: Start method exited with $SMF_EXIT_ERR_FATAL.
See: http://sun.com/msg/SMF-8000-KS
See: /var/svc/log/system-filesystem-local:default.log


:~# more /var/svc/log/system-filesystem-local:default.log
[ Apr 16 11:47:06 Executing start method ("/lib/svc/method/fs-local") ]
WARNING: /usr/sbin/zfs mount -a failed: exit status 1
[ Apr 16 11:47:06 Method "start" exited with status 95 ]


The URL doesn't work


Can I've some help

Edited by: user13317463 on 16 avr. 2013 12:04
  • 1. Re: zfs mount -a failed at boot time
    dubis Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi,

    The problem was on /data/export/backup.

    I umounted backup and after I umounted export and after I umounted data
    The directory "export" still present so I did a rmdir on it.
    Following I mount data and I mount export without problem.
    I rebooted the system and it's running...

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points