This discussion is archived
2 Replies Latest reply: Sep 6, 2013 11:11 AM by HDeiby RSS

45 minute startup

0xFAFF Newbie
Currently Being Moderated

Hi,

I recently did a new install of weblogic and set up the SOA domain for use with SOA Suite 11.1.1.7.

The server is taking 25 minutes to start up, and then another 20 minutes to deploy the console application when I go to localhost:7001/console. I am running startWebLogic.cmd under user_projects/domains/SOA_Domain/bin.

Windows 7 64 bit, but using a 32 bit JDK.
8 GB ram


I'm not a weblogic expert, I've used a few earlier versions, and they never took more than 5 minutes to start. Did I do something wrong?

I'm also having serious problems configuring a JDBC adapter, I messed it up initially, now I am trying to fix the configuration, which is involving many restarts to see if it's fixed.

  • 1. Re: 45 minute startup
    gabelh Newbie
    Currently Being Moderated
    Paste here managed server .out file, so I can check to you which resources is taking long be loaded.

    Kinds,
    Gabriel Abelha
  • 2. Re: 45 minute startup
    HDeiby Oracle ACE
    Currently Being Moderated

    if you have 8G for soa_server, osb_server, bam_server, osr_server, Database Server.... definitly your server is working so hard.

     

    Check your server's log file if there aren't any problems then increment memory.

     

    $DOMAIN_HOME\servers\<server_name>\logs\<server_name>.log

     

    check swapping and CPU statistics of your Server.

    Execute->taskmgr

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points