0 Replies Latest reply: May 10, 2013 8:30 AM by 1008235 RSS

    Solaris 10 Zone for Solaris 11.1 creation with template fails.

    1008235
      Hi,

      We are trying to use the Oracle VM Template for Oracle Solaris 10 Zone to create a solaris 10 zone on a solaris 11.1 GZ

      root@exsolh0005:/opt/scripts# ./solaris-10u11-sparc -v

      This is an Oracle VM Template for Oracle Solaris Zones.
      Copyright © 2011, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.


      This software and related documentation are provided under a license
      agreement containing restrictions on use and disclosure and are
      protected by intellectual property laws. Except as expressly
      permitted in your license agreement or allowed by law, you may not
      use, copy, reproduce, translate, broadcast, modify, license,
      transmit, distribute, exhibit, perform, publish, or display any
      part, in any form, or by any means. Reverse engineering,
      disassembly, or decompilation of this software, unless required by
      law for interoperability, is prohibited.


      Version: 1.0.9.12

      root@exsolh0005:/opt/scripts# ./solaris-10u11-sparc -p /rpool -a 10.83.128.35/24 -i net6 -z testzone

      This is an Oracle VM Template for Oracle Solaris Zones.
      Copyright © 2011, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.


      This software and related documentation are provided under a license
      agreement containing restrictions on use and disclosure and are
      protected by intellectual property laws. Except as expressly
      permitted in your license agreement or allowed by law, you may not
      use, copy, reproduce, translate, broadcast, modify, license,
      transmit, distribute, exhibit, perform, publish, or display any
      part, in any form, or by any means. Reverse engineering,
      disassembly, or decompilation of this software, unless required by
      law for interoperability, is prohibited.


      IMAGE: ./solaris-10u11-sparc
      ZONE: testzone
      ZONEPATH: /rpool/testzone
      VNIC: vnicZBI83273795
      IP ADDR: 10.83.128.35
      NETMASK: 255.255.255.0
      DEFROUTER: 10.83.128.1
      TIMEZONE: Europe/Copenhagen

      Checking disk-space for extraction
      Ok

      Extracting in /opt/scripts/bootimage.8Ham6r ...
      100% [===============================>]

      Checking data integrity
      Ok

      Checking platform compatibility

      The host and the image do not have the same Solaris release:
      host Solaris release: 5.11
      image Solaris release: 5.10

      Will create a Solaris 10 branded zone.

      Checking disk-space for installation
      Ok

      Installing in /rpool/testzone ...
      100% [===============================>]

      Attaching testzone

      Problem attaching testzone.
      More details in /var/sadm/install/logs/solaris-10u11-sparc.log
      Cleaning up and exiting.

      Friday, May 10, 2013 03:18:01 PM CEST: cleaning up


      root@exsolh0005:/opt/scripts#

      root@exsolh0005:/opt/scripts# cat /var/log/zones/zoneadm.20130510T131756Z.testzone.attach
      [Friday, May 10, 2013 03:17:56 PM CEST] ==== Starting: /usr/lib/brand/solaris10/attach testzone /rpool/testzone -c /opt/scripts/bootimage.8Ham6r/sysidcfg.testzone ====
      [Friday, May 10, 2013 03:17:56 PM CEST] Progress being logged to /var/log/zones/zoneadm.20130510T131756Z.testzone.attach
      [Friday, May 10, 2013 03:17:56 PM CEST] Pinning datasets under rpool/testzone
      [Friday, May 10, 2013 03:17:56 PM CEST] Pinning rpool/testzone
      [Friday, May 10, 2013 03:17:56 PM CEST] Pinning rpool/testzone/rpool
      [Friday, May 10, 2013 03:17:56 PM CEST] Pinning rpool/testzone/rpool/ROOT
      [Friday, May 10, 2013 03:17:56 PM CEST] Pinning rpool/testzone/rpool/ROOT/zbe
      [Friday, May 10, 2013 03:17:56 PM CEST] Log File: /var/log/zones/zoneadm.20130510T131756Z.testzone.attach
      [Friday, May 10, 2013 03:17:57 PM CEST] Converting detached zone boot environment 'zbe'.
      [Friday, May 10, 2013 03:17:57 PM CEST] Unmounting /rpool/testzone/root
      [Friday, May 10, 2013 03:18:00 PM CEST] setting ZFS property zoned=on on rpool/testzone/rpool
      [Friday, May 10, 2013 03:18:00 PM CEST] setting ZFS property canmount=noauto on rpool/testzone/rpool/ROOT
      [Friday, May 10, 2013 03:18:00 PM CEST] setting ZFS property mountpoint=legacy on rpool/testzone/rpool/ROOT
      [Friday, May 10, 2013 03:18:01 PM CEST] Mounting boot environment in rpool/testzone/rpool/ROOT/zbe-0 at /rpool/testzone/root (including child datasets)
      cannot open 'ERROR: Error: Command <zfs list -H -o name -t filesystem -r rpool/testzone/rpool/ROOT/zbe-0> exited with status 1': invalid dataset name
      [Friday, May 10, 2013 03:18:01 PM CEST] ERROR: refresh of ERROR: Error: Command <zfs list -H -o name -t filesystem -r rpool/testzone/rpool/ROOT/zbe-0> exited with status 1 failed
      [Friday, May 10, 2013 03:18:01 PM CEST] ERROR: Error: rpool/testzone/rpool/ROOT/zbe-0: No such dataset.
      [Friday, May 10, 2013 03:18:01 PM CEST] Unpinning datasets under rpool/testzone
      [Friday, May 10, 2013 03:18:01 PM CEST] Unpinning rpool/testzone
      [Friday, May 10, 2013 03:18:01 PM CEST] Unpinning rpool/testzone/rpool
      [Friday, May 10, 2013 03:18:01 PM CEST] Unpinning rpool/testzone/rpool/ROOT
      [Friday, May 10, 2013 03:18:01 PM CEST] Unpinning rpool/testzone/rpool/ROOT/zbe
      [Friday, May 10, 2013 03:18:01 PM CEST] Result: Attach Failed.
      [Friday, May 10, 2013 03:18:01 PM CEST] Exiting with exit code 254
      [Friday, May 10, 2013 03:18:01 PM CEST] ==== Completed: /usr/lib/brand/solaris10/attach testzone /rpool/testzone -c /opt/scripts/bootimage.8Ham6r/sysidcfg.testzone ====

      Looks like a script bug..

      Regards
      Claus