9 Replies Latest reply: Aug 22, 2013 12:27 PM by 1005774 RSS

    Oracle Fusion Forms 11gR2 and WEBLOGIC 10.3.6.

    1005774

      Hello Everyone,

       

           I have recently set up weblogic 10.3.6 and installed Oracle Forms 11gR2.  I have everything working except one piece.  TNSNAMES.ORA.  When i run the logon_screen.fmx, it comes back with an error of ORA 12560.  I placed the TNSNAMES.ORA in the following directory:

                TNS_ADMIN = C:\Oracle\Middleware\asinst_1\config.

       

      I read that there is a second TNSNAMES.ORA someplace, but haven't found that yet?  any suggestions?

       

      when i receive the error above through IE, i then click OK, and provide the login credentials and everything runs.

       

      thank you,

       

      steven


        • 1. Re: Oracle Fusion Forms 11gR2 and WEBLOGIC 10.3.6.
          Christian Erlinger

          The tnsnames.ora is located under $ORACLE_HOME/network/admin by default.

           

          cheers

          • 2. Re: Oracle Fusion Forms 11gR2 and WEBLOGIC 10.3.6.
            1005774

            thank you, but within Oracle Forms 11g there is also a TNSNAMES.ORA, which i have updated.  But when i try and run my Form through the network with IE, it can't seem to find this TNSNAMES.ORA, even though my default.env points this file.  Once i click on the error within IE, and provide the correct DB login information, the form runs fine.

            • 3. Re: Oracle Fusion Forms 11gR2 and WEBLOGIC 10.3.6.
              Paul M.

              when i try and run my Form through the network with IE, it can't seem to find this TNSNAMES.ORA, even though my default.env points this file.

              How ?

               

               

              In your original post you mention TNS_ADMIN : where did you set it ?

              • 4. Re: Oracle Fusion Forms 11gR2 and WEBLOGIC 10.3.6.
                1005774

                on the server:  C:\Oracle\Middleware\asinst_1\config\tnsanames.ora.

                I updated the default.env so that it points to this, but when the app run from manually putting in the URL to the logon.fmx, it stops with an ORA 12560: TNS: protocol adapter error.  I click OK on this error, then it allows me to put in my USERID/PWD and connect string (which the connect string is the name in the tnsnames file that i created) and all is well.  but i shouldn't have to do this nor my customers.  so what am i missing here?

                 

                thank you,

                 

                Steven

                • 5. Re: Oracle Fusion Forms 11gR2 and WEBLOGIC 10.3.6.
                  Paul M.

                  I'm sorry, but your answers are not clear...

                  on the server:  C:\Oracle\Middleware\asinst_1\config\tnsanames.ora.

                  That is, that's how you did set TNS_ADMIN ?

                  I updated the default.env so that it points to this

                  Yes, I did understand that, but how did you do it ?

                  • 6. Re: Oracle Fusion Forms 11gR2 and WEBLOGIC 10.3.6.
                    1005774

                    Hi PaulM,

                         I will try and make this clearer.

                     

                         a.  we didn't install Fusion Middleware Control.

                         b.  When i modify a file, i am manually going to the file, opening it up in Notepad, make my changes, then save the file.

                         c.  what i have noticed today after stopping the Admin Server for the ClassicDomain that contains the Oracle Forms/Reports 11gR2

                              1.  the Formsweb.cfg has been reset to all defaults and all changes, adding 'myapp' section is gone.  I see a formsweb (type CFG File), formsweb.cfg (type BAK file), formsweb.cfg (type JMXORI File).

                        

                    I'm new to weblogic and oracle forms/reports 11gR2.

                     

                    I had my application (just the forms) up and running yesterday after i built my own configuration in the Formsweb.cfg, but now it's gone.

                     

                    lastly, where do i put the Reports *.rdf's and JSP's?  are there config files to modify there as well?  how do i start a Report Server to listen for the calling of the report?

                     

                    Thank you very much for taking your time to help me.

                     

                    sincerely,

                     

                    steven

                    • 7. Re: Oracle Fusion Forms 11gR2 and WEBLOGIC 10.3.6.
                      Paul M.

                      You still do not answer my questions... anyway,

                           a.  we didn't install Fusion Middleware Control.

                      Why not ?

                      I had my application (just the forms) up and running yesterday after i built my own configuration in the Formsweb.cfg, but now it's gone.

                      Well, that can't happen by itself, what did you do since yesterday ?

                       

                      I'm new to weblogic and oracle forms/reports 11gR2.

                      Then you should read some documentation, Oracle® Fusion Middleware

                      • 8. Re: Oracle Fusion Forms 11gR2 and WEBLOGIC 10.3.6.
                        1005774

                        Hi PaulM,

                         

                             Thank you for the quick response.  We installed a Development Installation, which doesn't install the OEM/Middleware Control and HTTP server.  I thought i also read that We should be able to manually change the Default.env and Formsweb.cfg files.  For the link that you provided, i have a newer version E23960-05 which i have read through all 400+ pages and sits next to me for constant reference.

                             Since changing the default.env and the formsweb.cfg, we stopped the admin server and restarted it, that's all. 

                        • 9. Re: Oracle Fusion Forms 11gR2 and WEBLOGIC 10.3.6.
                          1005774

                          Hi Paul,

                           

                               I reinstalled Weblogic and Oracle Forms/Reports in a Production mode.  Forms are working with no issues.  There are two things that i do have an issue with when trying to call reports from Forms:  run_report_object.  The code i'm using is the format that most folks have posted and works in 10g.  But when i run it in 11g, i get the HTTP error 404... basically the in-process server works when i put all the information in web.show_document, but through run_report_object.  so, i'm using in-process report server which i do know the name of, but the Rptsvr_adyfs001_asinst_1 will not start up.  Gives me an error of 6701 could not get a secure socket.

                           

                          the other issue is, creating a Key in the rwservlet.properties file.  I created it through the EM, i can see it in the rwservlet.properties file, but when i use it, it's not found.  Suggestions?

                           

                          thank you,

                           

                          steven