0 Replies Latest reply: Sep 11, 2013 11:30 AM by user4658745 RSS

    Custom fonts not displayed when PDF is generated using 10g Report builder

    user4658745

      Hi

       

      I have two fonts , abc.ttf and def.ttf which I have placed under C:\Windows\fonts. One of these displays a logo and the other displays barcode

       

      I have added the environment variable REPORTS_PATH which has value C:\Windows\fonts. I have also added entries for PDF Subset in uifont.ali.

       

      But still when I run the report and out to a PDF file, the fonts are not displayed. They are remapped to some other fonts.

       

      When I check PDF document properties in Adobe reader, under fonts tab it says

       

       

      abc

         Type:Type1

         Encoding:ANSI

         Actual Font: Adobe Sans MM

         Actual Font Type : Type 1

       

      def

         Type:Type1

         Encoding:ANSI

         Actual Font: Adobe Sans MM

         Actual Font Type : Type 1

       

      uifont.ali entries

       

      [ PDF:Subset ]

      # This example shows how to subset Arial True Type font into the PDF file
      # Arial = "Arial.ttf"
      # The True Type font files must exist in any one of the folders specified in
      # REPORTS_PATH.

      abc= "abc.ttf"
      def="def.ttf"

       

      In Oracle reports builder, I am able see these fonts and select them in my report layout

       

      I am able to see the fonts in Preview/screen output while running RDFs in my reports builder, but PDF output doesnt display these fonts

       

       

      Is there anything else which is required to do ? Do I need to restart the machine after environment variable is added ?