1 Reply Latest reply: Jan 21, 2014 8:29 AM by mseberg RSS

    FAILURE_COUNT of V$ARCHIVE_DEST is not incrementing ?

    user9085814

      Hi All,

       

      I have set the second archive destination and protection mode as below

       

      SYS@PRD>select protection_mode from v$database;

       

      PROTECTION_MODE

      MAXIMUM PERFORMANCE

       

       

      SYS@PRD>show parameter dest_2

       

      NAME                                 TYPE        VALUE

      ------------------------------------ ----------- ------------------------------

      log_archive_dest_2                   string      Service=STAND LGWR SYNC NET_TIMEOUT=30 REOPEN=5 MAX_FAILURE=6 VALID_FOR=(ONLINE_LOGFILE,PRIMARY_ROLE) DB_UNIQUE_NAME=STAND

       

      I disconnected the network between the Primary and Standby in order to check the increment of FAILURE_COUNT in the v$archive_dest from Primary.

       

      After 10-15 minutes and several 'alter system switch logfile' , i saw that the FAILURE_COUNT is still 2 .

       

      SYS@PRD>select NET_TIMEOUT,REOPEN_SECS,MAX_FAILURE,FAILURE_COUNT ,TRANSMIT_MODE ,status from v$archive_dest where dest_id=2

        2  /

       

      NET_TIMEOUT REOPEN_SECS MAX_FAILURE FAILURE_COUNT TRANSMIT_MOD STATUS

      ----------- ----------- ----------- ------------- ------------ ---------

               30           5           6             2 PARALLELSYNC ERROR

       

       

       

      As per the above configuration, the network server reopens the connection after 5 seconds and retries up to 6 times. The maximum retry time for 30sec.

       

      My question here is , why the FAILURE_COUNT is still 2 and it's not increasing w.r.t time ?

       

      Thanks