4 Replies Latest reply: Mar 26, 2013 8:36 AM by 995671 RSS

    Enabling SSL problem

    609456
      Hi All,
      Task:
      Configuring SSL with Oracle HTTP Server using Configuration Wizards
      while running script: $ txkrun.pl -script=SetAdvCfg \
      -appsuser=apps -appspass=apps -enable=SSL

      error message:
      applmgr@eureka admin]$ txkrun.pl -script=SetAdvCfg \-appsuser=apps -appspass=apps -enable=SSL
      *** ALL THE FOLLOWING FILES ARE REQUIRED FOR RESOLVING RUNTIME ERRORS
      *** Log File = /u02/oracle/prodcomn/admin/log/PROD_eureka/txkSetAdvCfg.pl.log
      Program : /u02/oracle/prodappl/fnd/11.5.0/patch/115/bin/txkSetAdvCfg.pl started @ Mon Dec 24 18:55:08 2007

      *** Log File = /u02/oracle/prodcomn/admin/log/PROD_eureka/txkSetAdvCfg.pl.log

      ** This script is for validating and/or performing Advanced Configuration **


      ++++ Running : step1 : Get Arguments
      <ToDo>,<Run_Everytime> @ Mon Dec 24 18:55:08 2007

      Please enter the Web SSL port below:
      8000
      Please enter the full path to the Web SSL directory below:
      /u02/oracle/prodcomn/admin/certs/apache

      ++++ Completed : step1 : Get Arguments
      <Done>,<Run_Everytime> @ Mon Dec 24 18:55:42 2007

      ++++ Running : step2 : Perform validation and configuration
      <ToDo>,<Run_Everytime> @ Mon Dec 24 18:55:42 2007


      ++++ Completed : step2 : Perform validation and configuration
      <Done>,<Run_Everytime> @ Mon Dec 24 18:55:44 2007

      ++++ Running : step3 : Create XML output
      <ToDo>,<Run_Everytime> @ Mon Dec 24 18:55:44 2007


      ++++ Completed : step3 : Create XML output
      <Done>,<Run_Everytime> @ Mon Dec 24 18:55:44 2007

      ++++ Running : step4 : Return with status
      <ToDo>,<Run_Everytime> @ Mon Dec 24 18:55:44 2007


      ++++ Validation has failed!

      For additional information, review the following output file:

      /u02/oracle/prodcomn/admin/out/PROD_eureka/txkSetAdvCfg.xml


      Errors encountered running /u02/oracle/prodappl/fnd/11.5.0/patch/115/bin/txkSetAdvCfg.pl


      OUTPUT FILE MSG

      <?xml version="1.0"?>
      <!-- txkSetAdvCfg.pl -->
      <oa_advanced_config_output>
      <failure message=" It appears that this E-Business Suite Release 11i system is not using the Forms Listener Servlet. It appears that the Forms Server is not configured with SSL using the Wallet Manager. The E-Business Suite Release 11i system that is configured with SSL will not be fully secure until either the Forms Listener Servlet is enabled or the Forms server is configured with SSL using the Wallet Manager. For additional information, please see the Oracle MetaLink Note 123718.1 - A Guide to Understanding and Implementing SSL with Oracle Applications 11i; and the Oracle Metalink Note 201340.1 - Using Forms Listener Servlet with Oracle Applications 11i. The validation of the input parameters and other dependencies that are required for the SSL configuration has failed.">
      <parameter oa_var="s_active_webport" message="Value will be uploaded as shown.">8000</parameter>
      <parameter oa_var="s_web_ssl_certchainfile" message="File exists.">/u02/oracle/prodcomn/admin/certs/apache/ssl.crt/ca-bundle.crt</parameter>
      <parameter oa_var="s_web_ssl_certfile" message="File exists.">/u02/oracle/prodcomn/admin/certs/apache/ssl.crt/server.crt</parameter>
      <parameter oa_var="s_web_ssl_keyfile" message="File exists.">/u02/oracle/prodcomn/admin/certs/apache/ssl.key/server.key</parameter>
      <parameter oa_var="s_webport" message="Value will be uploaded as shown.">8000</parameter>
      <parameter oa_var="s_webssl_port" message="Value will be uploaded as shown.">8000</parameter>
      </failure>
      </oa_advanced_config_output>


      has anyone come across such a error??

      rgds,
      Krishnaraj
        • 1. Re: Enabling SSL problem
          577207
          Hello,

          Please review the following;

          https://metalink.oracle.com/metalink/plsql/f?p=130:15:8603702505792610880::::p15_database_id,p15_docid,p15_show_header,p15_show_help,p15_black_frame,p15_font:BUG,6633506,1,1,1,helvetica

          The proposed workaround is not to use wizard. Hope it helps.

          Adith
          • 2. Re: Enabling SSL problem
            609456
            Hi,
            i have manually edited the variables as per docID :123718.1 and run Autoconfig
            when i restart apache (adapcctl.sh)
            process hangs
            [applmgr@eureka PROD_eureka]$ adapcctl.sh start

            adapcctl.sh version 115.43

            Starting Apache Web Server Listener (dedicated HTTP in SSL mode) ...

            What are the reasons....?
            rgds,
            Krishnaraj
            • 3. Re: Enabling SSL problem
              Hussein Sawwan-Oracle
              Check Apache log file for more details about the error.
              • 4. Re: Enabling SSL problem
                995671
                Hi krishnaraj,

                I already face this issue while enabling ssl in external tier. The reason for hanging the adapcctl is prompting password for your private key. Actually it won't hang around it simply prompt password. so provide the password of private key after running the adapcctl.sh file.

                Hope it helps.

                Thanks in advance

                Sasi kumar.J