6 Replies Latest reply: Dec 18, 2009 2:15 PM by Srinivas.R RSS

    Xserver and mozilla not working for 11g Oracle AMI


      I have successfully launched an 11g Oracle DB AMI ( - 32 bit). I also associated a static IP (using Amazon EC2).There are two issues that i see so far that prevents me from working on the machine like a true oracle server.

      1) But i cannot get xserver working. I need this for downloading and installing oracle software using OUI.
      2) I also want to access internet from my instance by launcing mozilla. Even this one does not work.

      *$ cd /usr/bin*
      *$ ./X*

      X Window System Version 7.1.1
      Release Date: 12 May 2006
      X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.1.1
      Build Operating System: Linux 2.6.18-1.2798.fc6 i686 Red Hat, Inc.
      Current Operating System: Linux domU-12-31-39-07-61-E1 2.6.18- #1 SMP Sun Aug 10 10:47:29 EDT 2008 i686
      Build Date: 11 November 2007
      Build ID: xorg-x11-server 1.1.1-48.26.el5.0.1
      Before reporting problems, check http://wiki.x.org
      to make sure that you have the latest version.
      Module Loader present
      Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
      (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
      (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
      (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Dec 3 22:35:47 2009
      (EE) Unable to locate/open config file
      xf86PciVideoInfo is not set
      (==) Using default built-in configuration (45 lines)
      (EE) open /dev/fb0: No such file or directory
      (EE) No devices detected.

      Same issue with "startx" command. It shows the X Server Configuration+ in the menu, but no action performed when I click on it.

      which mozilla*
      mozilla not found