1 Reply Latest reply: Nov 15, 2005 8:33 AM by 807573 RSS

    uid-plugin.so problem

    807573
      Hi,

      i had created a new plugin for uniqueness of a attr, here is the ldif for this

      dn: cn=uniqueradiusdomain,cn=plugins,cn=config
      objectClass: top
      objectClass: nsSlapdPlugin
      objectClass: extensibleObject
      cn: uniqueradiusdomain
      nsslapd-pluginDescription: Enforce unique radiusdomains values
      nsslapd-pluginType: preoperation
      nsslapd-plugin-depends-on-type: database
      nsslapd-pluginPath: ServerRoot/lib/uid-plugin.so
      nsslapd-pluginVersion: 5.2
      nsslapd-pluginVendor: Sun Microsystems, Inc.
      nsslapd-pluginId: NSUniqueAttr
      nsslapd-pluginInitfunc: NSUniqueAttr_Init
      nsslapd-pluginEnabled: on

      then i added two attributes in config/plugin section from sunone console

      attr1 radiusdomains
      attr2 ou=customers,dc=colt.,dc=net

      to make this effective i restarted directory service and i m getitng these errors

      root@dir0:/opt/mps/slapd-dir0.dev.lon# ./start-slapd
      [15/Nov/2005:08:38:30 +0000] - ERROR<4167> - Startup - conn=-1 op=-1 msgId=-1 - System error Load library ServerRoot/lib/64/uid-plugin.so: error ld.so.1: ./ns-slapd: fatal: ServerRoot/lib/64/uid-plugin.so: open failed: No such file or directory
      [15/Nov/2005:08:38:30 +0000] - ERROR<4140> - plugin_setup - conn=-1 op=-1 msgId=-1 - Configuration error Could not load symbol "NSUniqueAttr_Init" from library "ServerRoot/lib/uid-plugin.so" for plugin uniqueradiusdomain
      [15/Nov/2005:08:38:30 +0000] - ERROR<4112> - Bootstrap config - conn=-1 op=-1 msgId=-1 - Configuration error Unable to load plugin "cn=uniqueradiusdomain,cn=plugins,cn=config".
      Server not running!! Failed to start ns-slapd process.


      why i am getting this error ? is there some way to remove this plugin ?

      -Manish
        • 1. Re: uid-plugin.so problem
          807573
          system keeps last working copy of dse.ldif in dse.ldif.startOK so simply copy dse.ldif.startOK to dse.ldif and restart server. it will come up then try to add plugin after corection. in my case serverroot was wrong so things got messed up.

          -manish