Forum Stats

  • 3,782,753 Users
  • 2,254,686 Discussions
  • 7,880,153 Comments

Discussions

Installing and deploying Calculation Manager 11.1.2.1

885053
885053 Member Posts: 46
edited Jan 22, 2012 4:25AM in EPM System Infrastructure
Hi guys,

I recently tried to Install Calculation Manager on top of a running Hyperion 11.1.2 enviornment that was initially missed in the installation.

the current environment is installed windows server 20008 R2, RDBM Oracle 11g

I have downloaded the setup files, and Installed the Calc. Manager on the foundation services server, the installation was successful without any issues. However when I launched the EPM system configurator, the "Deploy to Application Server" failed, and "Configure Database" was successful.

i checked the configtool.log file and the closest thing I got to an error was the following:
"
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: <Aug 16, 2011 2:57:25 PM AST> <Warning> <JDBC> <BEA-001129> <Received exception while creating connection for pool "EPMSystemRegistry": IO Error: The Network Adapter could not establish the connection>
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: <Aug 16, 2011 2:57:26 PM AST> <Error> <Deployer> <BEA-149205> <Failed to initialize the application 'EPMSystemRegistry' due to error weblogic.application.ModuleException: .
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: weblogic.application.ModuleException:
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: at weblogic.jdbc.module.JDBCModule.prepare(JDBCModule.java:302)
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: at weblogic.application.internal.flow.ModuleListenerInvoker.prepare(ModuleListenerInvoker.java:199)
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: at weblogic.application.internal.flow.DeploymentCallbackFlow$1.next(DeploymentCallbackFlow.java:518)
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: at weblogic.application.utils.StateMachineDriver.nextState(StateMachineDriver.java:52)
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: at weblogic.application.internal.flow.DeploymentCallbackFlow.prepare(DeploymentCallbackFlow.java:159)
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: Truncated. see log file for complete stacktrace
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: Caused By: weblogic.common.ResourceException: weblogic.common.ResourceException: Could not create pool connection. The DBMS driver exception was: IO Error: The Network Adapter could not establish the connection
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: at weblogic.jdbc.common.internal.ConnectionEnvFactory.createResource(ConnectionEnvFactory.java:276)
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: at weblogic.common.resourcepool.ResourcePoolImpl.makeResources(ResourcePoolImpl.java:1249)
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: at weblogic.common.resourcepool.ResourcePoolImpl.makeResources(ResourcePoolImpl.java:1166)
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: at weblogic.common.resourcepool.ResourcePoolImpl.start(ResourcePoolImpl.java:249)
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: at weblogic.jdbc.common.internal.ConnectionPool.doStart(ConnectionPool.java:1155)
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: Truncated. see log file for complete stacktrace
[EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 39] [ecid: 0000J7ISeP0Fo26_zL0FyW1EI_I600000J,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.high.WlstDomain] trace: >
"

Appreciate your help.

Omar,

Edited by: Omar on Jan 18, 2012 2:55 PM
Tagged:
user9133066

Answers

  • Pablo
    Pablo Member Posts: 254 Bronze Badge
    edited Jan 18, 2012 10:59AM
    Sounds like either your database is not up and running or you have entered an incorrect hostname/IP for your database. You can look at your settings you entered either through the configtool or you can start the weblogic admin console and go to Services->Data Sources and look at the EPMSystemRegistry JDBC Connection. Look under the Connection Pool tab and verify that the settings entered there are accurate.

    Edited by: Pablo on Jan 18, 2012 9:58 AM
    user9133066
  • 885053
    885053 Member Posts: 46
    Hi Pablo,

    Thanks for the reply.

    My database is up and running, i can access it using toad. However I'm not sure about the Web Logic I'm trying to launch the admin console but its not working. Although I can access my Hyperion environment without any issues (Workspace, planning apps)

    Omar,
  • Pablo
    Pablo Member Posts: 254 Bronze Badge
    Any firewalls? b/c the error message in the log clearly says that the EPM JDBC connection cannot establish a connection (IO Error) so check for connectivity from this server to the database.
  • 885053
    885053 Member Posts: 46
    edited Jan 22, 2012 4:25AM
    I will check the windows firewall and let you know.

    Btw i noticed when i'm configuring the Cal Manager, the default port is 8500 but in the advanced set up screen the port is 19000 (the SSL port is the same) is that normal??

    Omar,

    EDIT:

    I'm getting the following error :

    trace: Deploying blank template
    trace: Generating blank templte file
    trace: Setting blank template dependency to Oracle EPM Calc
    trace: wls:/offline/EPMSystem>addTemplate(r'D:/Oracle/Middleware/EPMSystem11R1/common/templates/applications/epm_blank_11.1.2.1.jar')
    trace: Error: addTemplate() failed. Do dumpStack() to see details.
    trace: Blank templte deployment failed, retrieving error message
    trace: com.oracle.cie.domain.script.jython.WLSTException: com.oracle.cie.domain.script.ScriptException: com.oracle.cie.domain.template.dependency.SelectionConflictException: The following prerequisites were found to be missing:
    trace: Oracle EPM PDF libraries - 11.1.2.1

    When i installed the calc manager i did not download the readme documentation from Oracle e delivery (V30078-01), i didn't think it was needed.

    My question is do you know if this is triggered by opting to deploy the new product using standard deployment rather than compact deployment mode? (I did not install/deployment the environment the first time, so I don't know if it was standard or compact deployment)

    Thanks for your help,

    Edited by: Omar on Jan 22, 2012 1:17 PM
This discussion has been closed.