Forum Stats

  • 3,782,337 Users
  • 2,254,638 Discussions
  • 7,880,048 Comments

Discussions

Filter an answer based on a drill-down result

Hanncap
Hanncap Member Posts: 35

Hi,

I have a report with two answers, the first one have a drill and I want do filter the second answer based on the first answer result (after the drill).

Is it possible?

Best Regards,

Answers

  • SriniVEERAVALLI
    SriniVEERAVALLI Member Posts: 8,539 Gold Crown
    edited Jul 23, 2014 1:45PM

    Use IsPromt for those columns in 2nd report

    Cheers,

    <Moderator Edit - deleted link spam>

  • Hanncap
    Hanncap Member Posts: 35

    But to put "is promped" I have to put this field on the prompt, and I wouldn't do it.

  • SriniVEERAVALLI
    SriniVEERAVALLI Member Posts: 8,539 Gold Crown

    I dont think so.

  • SriniVEERAVALLI
    SriniVEERAVALLI Member Posts: 8,539 Gold Crown

    Use Navigation/Action Links

    instead of Drill

  • Hanncap
    Hanncap Member Posts: 35
    edited Jul 7, 2014 10:44AM

    To have interaction with both answers I have done:


    Answer 1

       I have done the Navigate.

       Column Properties -> Column Format

       And at Value Interaction, I selected:

           Type: Navigate

           Target: Answer 2

    Answer 2

        Filter on saved request, where I selected the answer 1 and the field account

    It's that are you talking about?

  • SriniVEERAVALLI
    SriniVEERAVALLI Member Posts: 8,539 Gold Crown

    Yes. Now you need to have the same column on Answer2 as IsPrompted

  • Hanncap
    Hanncap Member Posts: 35
    edited Jul 14, 2014 6:45AM

    I'm still having the problem filtering a report.

    The report has a prompt where I can choose the client (edit box).

    The report also has two answers.

    • Answer 1

        Where I can drill-down by the branch and see the clients and clients account on that branch.

    • Answer 2

       This answer shows the accounts in more detail and only appears when the prompt client is filled.

       To have interaction with both answers I have done:

    • Answer 1

       I have done the Navigate.

       Column Properties -> Column Format

       And at Value Interaction, I selected:

           Type: Navigate

           Target: Answer 2

    • Answer 2

       Filter on saved request, where I selected the answer 1 and the field account, and the field account is prompted.

    My problem is that a client could have more than one branch, so when I choose the client (on the prompt), it will appear the accounts and doesn’t filter by the branch that I have done the drill-down.

    Anyone knows what can I do?

This discussion has been closed.