Forum Stats

  • 3,838,664 Users
  • 2,262,392 Discussions
  • 7,900,730 Comments

Discussions

system-jazn-data.xml

993000
993000 Member Posts: 120
edited Dec 28, 2015 1:27AM in WebLogic Portal

Hi All ,

I am posting one question which I am facing the issue in my weblogic console .

i.e I am not finding groups which I need to assign to the user created in the weblogic console .When I am cheking these roles and groups which are presented in the system-jazn-data.xml file .

i.e I am not finding the BISYSTEM USER and BICONSUMER ,etc are also not finding in the weblogic console .Please help how to fix this .

I am sharing the screen shot of the weblogic console of user biapps created in the console.Please help me



Thanks

biapss User.PNG

Answers

  • amey g
    amey g Member Posts: 2,631 Gold Trophy
    edited Dec 24, 2015 2:02AM

    Hello,

    Can you please provide the below details.

    1- Version of Weblogic

    2- Which authenticator provider you are using as primary authenticator?

    3- Are you using embedded ldap?

    4- Where you trying to find the users? Under users you will only get 1000 entries.

    Thanks,
    Amey

  • 993000
    993000 Member Posts: 120
    edited Dec 24, 2015 2:26AM

    1.I am using the weblogic 10.3.6 version .On top of that we deployed the OBIEE software .

    2.Yes we are using the default authenticator .

    3.Yes we are using the deafult weblogic embedded LDAP

    4.I am trying to find the users in the below navigations

    Home >myrealm >Users and Groups


    Please find the screen shot for reference .

  • 993000
    993000 Member Posts: 120
    edited Dec 24, 2015 2:28AM

    Please find the screen shot

    Weblogic_MyRealm.PNG

    Please help me .Please let me know if any other details are required .

    Thanks

  • 993000
    993000 Member Posts: 120
    edited Dec 24, 2015 4:35AM

    Can any one help on this please.

    Thanks

  • amey g
    amey g Member Posts: 2,631 Gold Trophy
    edited Dec 24, 2015 9:56AM

    Hello,

    Please try below steps.

    To add a user to a group:

    • In the left pane of the WebLogic Server Administration Console, expand Security —> Realms.

    • Expand the security realm for which you are adding a user to a group (for example, myrealm).
    • Click Users.
    The Users page displays all the users currently defined in the WebLogic Authentication provider's database.
    • Click the hyperlinked name of the user that you want to add to a group.
    If you have many users, use the Filter By field at the top of the page to retrieve and list only the users that match your search criteria, then click the hyperlinked name. The Filter By field uses the asterisk (*) as the wildcard character.
    • Select the Groups tab.
    All the groups available in the WebLogic Authentication provider's database appear in the Possible Groups list box. All the groups to which the user belongs appear in the Current Groups list box.
    • In the Possible Groups list box, highlight the name of a group.
    • Click the highlighted arrow to move the group from the Possible Groups list box to the Current Groups list box.
    • If desired, repeat steps 6 and 7 to add the user to multiple groups.

    • Click Apply to save your changes.

    Please provide the results. Is there any errors after creating the users?

    Thanks,

    Amey

  • 993000
    993000 Member Posts: 120
    edited Dec 28, 2015 1:27AM

    Thank you Amey ,For your replay and I have gone through your replay and I understand from your response is you have explain about how to assign weblogic groups which are available in weblogic database to the user but here my concern is I am not seeing the list of groups in console which I need to assign to the user like Administartor ,BIAdministartor ,Consumer role etc........in weblogic but I am able to see in these roles in the system-jazn-data file .This is my problem and how to need to fix it .

    Is tthere any way to fix it .Please let me know  how to fix it is .

    Thanks

This discussion has been closed.