Forum Stats

  • 3,769,710 Users
  • 2,253,013 Discussions
  • 7,875,157 Comments

Discussions

Hyperion Foundation->Deploy to application server failing

User_RUHNJ
User_RUHNJ Member Posts: 53 Blue Ribbon
edited Jul 20, 2020 10:33PM in EPM System Infrastructure
  • I am trying to configure EPM 11.2 , Configuration of database and common settings was completed.
  • Deploy to application server was failing, that is when i realized I should create infra schemas using RCU (Doc ID 2623890.1) . Updated RCUschema.properties file accordingly
  • Now tried to re-run Deploy to application server. It is failing. Below are some of the errors I see in log file.

wlst_debug.log

64267: Error creating JarHelper

64267: Encountered error: D:\Oracle\Middleware\oracle_common\common\templates\wls\epm_blank_11.1.2.2.jar

64267: Check log for more detail.

Caused by: com.oracle.cie.domain.script.jython.WLSTException: Error updating domain:

64267: Error creating JarHelper

configtool.log

[2020-06-15T14:15:50.242-05:00] [EPMCFG] [WARNING] [EPMCFG-01013] [oracle.EPMCFG] [tid: 37] [ecid: 6786ff4f-ef20-45a8-bb68-7faaddea05be-00000006,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.cis.ConfigToolDocument] Failed to parse Relation Storage Configuration task priority: priority = null

Also

Caused by: java.lang.IllegalStateException: Deployment failed for D:\Oracle\Middleware\EPMSystem11R1\products\Foundation\AppServer\InstallableApps\common\interop.ear

at com.hyperion.hit.tool.deploy.ant.wrappers.TemplateWrapper.processStatus(TemplateWrapper.java:82)

... 36 more

Also

[2020-06-15T14:15:50.039-05:00] [EPMCFG] [TRACE] [EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 61] [ecid: 6786ff4f-ef20-45a8-bb68-7faaddea05be-00000006,0:23] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.tool.deploy.wlst.ScriptWlstConsole] trace: 2:Error: runCmd() failed. Do dumpStack() to see details.

Also

ERROR: Jars manifest  check failed with message "Some referenced jars do not exist.

registry.log

com.hyperion.hit.registry.ComponentImpl] [SRC_METHOD: setProperties] WRITE - SETPROPERTY: Component- Instance Tasks Configuration, Property Name- applicationServerDeployment, Property Value- Configuration Failed

Tagged:
User_RUHNJVasantha Kumar

Best Answer

  • User_RUHNJ
    User_RUHNJ Member Posts: 53 Blue Ribbon
    edited Jun 23, 2020 4:28PM Accepted Answer

    This is resolved. Below are the steps I had to perform

    • Uninstall EPM products
    • Drop all the tables from my foundation database (Because configure Db and configure common tasks were successful )
    • Run RCU to drop the schemas
    • Delete and recreate new database for RCU. Before I did this creating schemas via RCU was failing with error Invalid Object Name 'dbo.schema_version_registry$ . Quick fix for me was to delete and create new DB for RCU since i had admin access to db server
    • Clear registry entries for EPM
    • Restart server, re-install EPM products
    • Creating schemas using RCU (new DB)
    • Update RCUSchema.properties file
    • Re-run configurator tool
    Vasantha Kumar
«1

Answers

  • Madhusudhan. M
    Madhusudhan. M Business Analyst Member Posts: 1,904 Silver Trophy
    edited Jun 16, 2020 9:04AM

    Did you check that missing files in the system?

    Thanks,

    Mady

    User_RUHNJ
  • Srini+K
    Srini+K Member Posts: 253 Blue Ribbon
    edited Jun 16, 2020 11:21AM

    1. Run as administrator..(messages indicate security issue)

    2. check operating system compatibility (compatibility matrix). 

    User_RUHNJ
  • User_RUHNJ
    User_RUHNJ Member Posts: 53 Blue Ribbon
    edited Jun 17, 2020 5:33PM

    @Madhusudhan. M @Srini+K Thanks for your time and suggestion. I am using Windows Server 2019 and SQL 2016 R2.I am running the config tool as an administrator.

    I had an SR with Oracle for this and they suggested me below action item

    1. Cancel and exit the EPM Configuration tool

    2. Correct the entries in RCUSchema.properties ( make sure that all values are correct )

    3. Drop all db users – ones created using RCU ( use RCU drop schema option ) as well as the db user that you used for EPM Configuration

    4. Create new db users – with RCU as well as the db user for EPM Configuration

    5. Rename the user_projects folder C:\Oracle\Middleware\user_projects ( to something like user_projects_old )

    6. Re-run the EPM Configuration tool ( which will be from scratch since we renamed user_projects folder ) and complete required tasks

    7. Delete the user_projects_old folder ( renamed folder in step 5 )

    Still Deploy to application server task failed. But now I do not see wlst_debug.log in the new user_projects folder. Below are the errors I am seeing now

    Configtool.log

    [2020-06-16T15:58:54.450-05:00] [EPMCFG] [TRACE] [EPMCFG-01001] [oracle.EPMCFG] [tid: 92] [ecid: c262f3bb-05fc-4e20-8be1-ff313d6f9675-00000006,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.cis.config.AntDeploymentApiAdapter] trace: Local deployment failed, removing APP_SERVER(f1c439b60fd364d747a8fda172beeb07f6S7f00) component for domain which was not really created

    registry.log

    [2020-06-16T15:58:54.419-05:00] [EPMREG] [WARNING] [EPMREG-11019] [oracle.EPMREG.REG] [tid: 92] [ecid: c262f3bb-05fc-4e20-8be1-ff313d6f9675-00000006,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.registry.Encrypter] [SRC_METHOD: decrypt] An exception of type javax.crypto.BadPaddingException occurred when decrypting the password.RootCause:Given final block not properly padded. Such issues can arise if a bad key is used during decryption..

    [2020-06-16T15:58:54.450-05:00] [EPMREG] [WARNING] [EPMREG-11019] [oracle.EPMREG.REG] [tid: 92] [ecid: c262f3bb-05fc-4e20-8be1-ff313d6f9675-00000006,0] [SRC_CLASS: com.hyperion.hit.registry.Encrypter] [SRC_METHOD: decryptUsingBlowfish] An exception of type javax.crypto.BadPaddingException occurred when decrypting the password.RootCause:Given final block not properly padded. Such issues can arise if a bad key is used during decryption..

  • Madhusudhan. M
    Madhusudhan. M Business Analyst Member Posts: 1,904 Silver Trophy
    edited Jun 17, 2020 11:33PM

    It is better to remove the domain and deploy it to a fresh one, in my opinion.

    If you are doing it for the client, I have one point here. If you rename user_projects to user_projects_old, it will be there still in registry and deployment report right? Instead of that remove an instance and deploy to the new one.

    It's just a suggestion, the final call is yours only.

    Thanks,

    Mady

    User_RUHNJ
  • User_RUHNJ
    User_RUHNJ Member Posts: 53 Blue Ribbon
    edited Jun 23, 2020 4:28PM Accepted Answer

    This is resolved. Below are the steps I had to perform

    • Uninstall EPM products
    • Drop all the tables from my foundation database (Because configure Db and configure common tasks were successful )
    • Run RCU to drop the schemas
    • Delete and recreate new database for RCU. Before I did this creating schemas via RCU was failing with error Invalid Object Name 'dbo.schema_version_registry$ . Quick fix for me was to delete and create new DB for RCU since i had admin access to db server
    • Clear registry entries for EPM
    • Restart server, re-install EPM products
    • Creating schemas using RCU (new DB)
    • Update RCUSchema.properties file
    • Re-run configurator tool
    Vasantha Kumar
  • Vasantha Kumar
    Vasantha Kumar Member Posts: 49 Bronze Badge
    edited Jun 24, 2020 12:55AM

    Thanks for updating with the resolution steps.

  • 4279921
    4279921 Member Posts: 3
    edited Jul 18, 2020 7:47AM

    Hi Guys

    I did the above and my deploy still fails.

    I've logged ticket with oracle support, but they are yet to respond with something of value.

    My deploy to application keeps failing...Anyone have anything else I can try?

    Regards

    John

  • Krishna Chukkaluru
    Krishna Chukkaluru Member Posts: 164 Silver Badge
    edited Jul 18, 2020 11:00AM

    If you deploy the web applications to application server in EPM system configurator without updating the RCUschema.properties file the deployment will fail. This is the new pre-requisite in EPM 11.2 because of FMW 12c architecture, and we tend to miss this step if we don't follow the installation guide.

    Now, after updating the RCUschema.properties file, remove the domains folder before running the step Deploy to application server again for successful deployment. I have seen the same issue as I updated incorrect details in the file during my first deployment. And my deployment kept on failing in further attempts even after updating the file with correct details. I came to know later from one of the documents that unless you remove the domains folder and deploy again, it can't read the RCUschema.properties file.

    Regards,

    Krishna C

    User_RUHNJ
  • 4279921
    4279921 Member Posts: 3
    edited Jul 19, 2020 10:35AM

    Hi Krisha

    Thank you for the reply. I did as you suggested and still my deploy fails. I can't make head or tails of the log file.

    I cannot seem to get past this point.

    Will send attach log file on my ticket, perhaps oracle support can assist.

    Kind regards

    John

  • 4279921
    4279921 Member Posts: 3
    edited Jul 19, 2020 11:01AM

    I've been ignoring this pop up when running rcu....Could this be the reason it's failing?

    pastedImage_2.png