Forum Stats

  • 3,760,456 Users
  • 2,251,709 Discussions
  • 7,871,131 Comments

Discussions

OBIEE 11g Report Scheduler issue

Hi Team,

Business Intelligence Suite Enterprise Edition 11.1.1.9.200714

OS Version 2012 R2

We are having issue with OBIEE Scheduler which errors out with below issue but sometime it works well in same instance moreover its intermittent and sometime it just sends Empty report in email.

We have done some workarounds but still no luck

Issue Details:

  1. OBIEE Initialization Blocks are failing Intermittently and we are getting the below error. The same Initialization Blocks executes successfully sometimes and fails to execute another time for the same user.
  2. Initialization Blocks are getting failed and check for authentication is enabled.
  3. we have data security context which checks for user access to Roles,Properties etc before it executes any report.
  4. We have also ensured this is not because of Db issue or heavy load on server.


Below is the errors we have in nqscheduler logs.

[2021-09-15T13:04:11.589+00:00] [OracleBISchedulerComponent] [ERROR:1] [] [] [ecid: 00jAdtbVWvJ4ykQyu^hsWH0000jO000071,0] [tid: 2cd4] [nQSError: 12002] Socket communication error at call=Read: (Number=10054) An existing connection was forcibly closed by the remote host. [[file: server\Utility\Comm\Src\SUCMSocket.cpp; line: 939]]

[2021-09-15T13:14:01.907+00:00] [OracleBISchedulerComponent] [ERROR:1] [] [] [ecid: 00jAdv1J2hh4ykQyu^hsWH0000jO0000NI,0:1] [tid: de0] [nQSError: 77006] Oracle BI Presentation Server Error: A fatal error occurred while processing the request. The server responded with: Odbc driver returned an error (SQLDriverConnectW). [[

file: server\NQSScheduler\iBotWebAPI\Src\IBWUtils.cpp; line: 26

Error Codes: OPR4ONWY:U9IM8TAC:U9IM8TAC:U9IM8TAC

State: 08004. Code: 10018. [NQODBC] [SQL_STATE: 08004] [nQSError: 10018] Access for the requested connection is refused. (08004)

State: HY000. Code: 43113. [nQSError: 43113] Message returned from OBIS. (HY000)

State: HY000. Code: 13024. [nQSError: 13024] Successful completion of init block 'UserIdInit' is required. (HY000)

Error Codes:

Location: saw.rpc.server.responder, saw.rpc.server, saw.rpc.server.handleConnection, saw.rpc.server.dispatch, saw.threadpool.socketrpcserver, saw.threads

Error Codes: AGEGTYVF

If any of you have faced similar issue please let me know.

Appreciate your help on this high priority issue and let me know if you need any more details.

Thank you

Tagged:

Answers

  • Christian Berg-0racle
    Christian Berg-0racle Managing Director Member Posts: 9,441 Gold Crown

    This is a community platform where people exchange help for free. If you need "ASAP" responses for "high priority issues" that's what you pay support for or use consultants.

    https://community.oracle.com/tech/apps-infra/kb/articles/4-how-to-ask-questions-in-developer-community-spaces

    User_KAATM
  • User_KAATM
    User_KAATM Posts: 4 Employee

    Sorry about that i just Updated accordingly

  • Gianni Ceresa
    Gianni Ceresa Managing Director | Oracle ACE Director Member Posts: 6,308 Gold Crown

    You don't provide any context or details.

    What exact product name, version and bundle patch?

    What's the history of that environment? What did change before the issues started?

    Anything to let us, not seeing your system, have an idea of what the context is...

  • User_KAATM
    User_KAATM Posts: 4 Employee
    edited Sep 20, 2021 3:27AM

    Oracle Business Enterprise Edition version 11.1.1.9.0 Prod Env.

    Patch level - July 2020 , No Changes before the issue comes in.

    Please find the latest comments on this thread.

  • User_0W71V
    User_0W71V Member Posts: 2 Employee
    edited Sep 17, 2021 8:23PM

    Here is the context of the problem and what we have found till now.

    The initialization blocks in rpd fail when they try to connect and run queries on node1 of BI Server and given below error in nqserver.log

    But these same initialization blocks run without issues when run on node 2 of BI Server.

    We verified by shutting down node 2 and node 1 alternately and testing a BI scheduler report.

    How can we debug why the DB connections from Node 1 of OracleBIServerComponent fails intermittently ?

    As mentioned in the post details above this is a Windows based OBIEE 11g trying to connect to a PDB in Oracle 12c.

    Any hints and clues would really help to find out what is going on with the BI Server component on node 1.

    [2021-09-16T13:14:12.546+00:00] [OracleBIServerComponent] [ERROR:1] [] [] [ecid: 0000Njij^QM4ykQyu^gskH1XGUuc000Ggq,0:1:1:6:6] [tid: 2dd4] [nQSError: 60009] The user request exceeded the maximum query governing execution time. [[

    User_KAATM