Forum Stats

  • 3,874,198 Users
  • 2,266,682 Discussions
  • 7,911,767 Comments

Discussions

Business Rule Runs Slow on Save

685653
685653 Member Posts: 16
edited Oct 17, 2009 4:47AM in Planning and Budgeting
I'm on Planning 4.1. I have 6 business rules that are attached to a webform to run on save. Each rule runs less than 1 second individually when launch independent of the webform. However, when executed as run on save attached to a webform, it seems to take 20 seconds. Any ideas why the big discrepancy? Thanks.

Best Answer

  • JohnGoodwin
    JohnGoodwin Member Posts: 30,471 Blue Diamond
    Answer ✓
    Hi,

    Are you running 6 rules attached to the form on save or is it just one rule that is taking 20 seconds?
    If you are running 6 rules then there maybe some lag between the rule finishing then communicating back to planning, then running the next rule.
    I am also sure that this sort of issue affected earlier releases of planning/hbr.

    If it is 6 rules can you not combine into one rule to see how that runs or a sequence.

    Cheers

    John
    http://john-goodwin.blogspot.com/

Answers

  • JohnGoodwin
    JohnGoodwin Member Posts: 30,471 Blue Diamond
    Answer ✓
    Hi,

    Are you running 6 rules attached to the form on save or is it just one rule that is taking 20 seconds?
    If you are running 6 rules then there maybe some lag between the rule finishing then communicating back to planning, then running the next rule.
    I am also sure that this sort of issue affected earlier releases of planning/hbr.

    If it is 6 rules can you not combine into one rule to see how that runs or a sequence.

    Cheers

    John
    http://john-goodwin.blogspot.com/
This discussion has been closed.