Forum Stats

  • 3,853,737 Users
  • 2,264,260 Discussions
  • 7,905,437 Comments

Discussions

Journal Load Error - HFM 11.1.2.3.500

User_OIWHM
User_OIWHM Member Posts: 1 Red Ribbon
edited Nov 16, 2017 11:53PM in Financial Consolidation

We are trying to load a Journal with the following format:

====

!FILE_FORMAT=1.0

!VERSION=1.0.0

!Scenario=Actual

!Year=2017

!Period=Oct

!JOURNAL=testing;E;R;W;<Entity Curr Adjs>;OTH;;;

!DESC=this is for testing

3589;933002;319101;[None];[None];US_GAAP;OH;EU;D;42112.56;

3589;631001;3589102;[None];[None];US_GAAP;OH;EU;C;42112.56;

==========

The Journal is loaded in Working status but is throwing up the below error :

Load Journal completed with errors. Check status for more information.

and the more information is as below

+++++++++++++++++

Journal load started: 11:37:50

Line: 1, Error: No valid journal for this line item to be assigned to

!FILE_FORMAT=1.0

Journal load ended: 11:37:50. Elapsed time: 00:00:00

+++++++++++++++++

Any idea what may be causing this one?

Tagged:
Sundeep V

Answers

  • AWB
    AWB Member Posts: 76
    edited Nov 16, 2017 1:55AM

    Hi,

    You must need to verify some of the points before uploading.

    * The journal which you are trying to upload. It must contain the template in the system. Do ensure you have the relevant template.

    * You must use same line item in your file. Like it must be as it is as you have the metadata. It must not be different.

    Thanks,

    AWB

  • AWB
    AWB Member Posts: 76
    edited Nov 16, 2017 3:01AM

    Use this Sample Journal Report Script

    ReportType=Journal

      ReportDescription=Tax Journals

      POV=S#Actual.Y#2014.P#January.V#<Entity Curr Adjs>

      DisplayColumn_0=Account,Ascending,NoRepeat,Yes,Label

      DisplayColumn_1=ICP,,NoRepeat,No,Label

      DisplayColumn_2=Products,,NoRepeat,No,Label

      DisplayColumn_3=Markets,,NoRepeat,No,Label

      StatusFilter=Working,Submitted,Rejected,Approved,Posted

      TypeFilter=Regular

      BalanceTypeFilter=Balanced,Unbalanced

      EntityFilter=UnitedStates.Maryland

      AccountFilter=Sales

  • CBarbieri
    CBarbieri Member Posts: 1,011 Gold Trophy
    edited Nov 16, 2017 8:51AM

    In the journal header I see "OTH" which should be a journal group. Does this group already exist in the target application? If not, you need a line in the journal load file to define the group before it can be used by a journal. Here is an example.

    !GROUP=OTH;Other journal entries

    When it comes to syntax, you could manually create the journal in the target application, then extract it, and compare the two files to see what's missing. Just an idea.

    - Chris

    Sundeep V
  • Jeo123
    Jeo123 Member Posts: 515 Gold Badge
    edited Nov 16, 2017 10:14AM

    That's strange.  So you're saying the journal is actually loading in, but you're throwing an error because of the !FILE_FORMAT line.

    I believe that line is actually optional.  If you load the file without it, do you get an error?  Are there any strange characters around that line?

    Sundeep V
  • SureshM-Oracle
    SureshM-Oracle Member Posts: 407 Employee
    edited Nov 16, 2017 11:53PM

    Did you check the HFM error log to validate what error/message appears when it failed to load the journals? Can you provide the extracts of the log for the same timestamp?

    if possible, create a journal directly into HFM application via web interface. Extract the journals and check the format it was created.

This discussion has been closed.