Forum Stats

  • 3,853,654 Users
  • 2,264,249 Discussions
  • 7,905,426 Comments

Discussions

ERR-1002 Unable to find item ID for item - (custom defined HTML)

bayrichius
bayrichius Member Posts: 12 Blue Ribbon
edited Jun 26, 2017 5:33AM in APEX Discussions

After update from 5.0.* to 5.1.1.00.08 im getting error caused by custom defined html in static content region:

Region content:

<fieldset>

   <input id="route" name="route" style="display:none" type="text" value="">

  <input id="name" name="name" style="display:none" type="text" value="">

</fieldset>

Error:

ERR-1002 Unable to find item ID for item "route" in application "40400206".

Unexpected error, unable to find item name at application or page level.

Technical Info (only visible for developers)

  • is_internal_error: true
  • apex_error_code: WWV_FLOW.FIND_ITEM_ID_ERR
  • component.type: APEX_APPLICATION_PAGES
  • component.id: 40400206000000141
  • component.name: Update Process

----- PL/SQL Call Stack -----

  object line object

  handle number name

0x9194e950 940 package body APEX_050100.WWV_FLOW_ERROR

0x9194e950 1008 package body APEX_050100.WWV_FLOW_ERROR

0x9194e950 1400 package body APEX_050100.WWV_FLOW_ERROR

0x1841e8880 3066 package body APEX_050100.WWV_FLOW_META_DATA

0x194f03f78 3055 package body APEX_050100.WWV_FLOW

0x194f03f78 5533 package body APEX_050100.WWV_FLOW

0x192504988 2 anonymous block

After removing line with "route" element, im getting same error for "name" element.

Is there any option in Settings to solve this problem?

Tagged:

Answers

  • Scott Wesley
    Scott Wesley Member Posts: 6,260 Gold Crown
    edited Jun 25, 2017 7:51PM

    Remove the content from the region, and replace it with two page items, using item type Hidden.

    Creating extra input items on an APEX page will likely confuse the internal mechanics, like a spanner in the works, so to speak.

  • bayrichius
    bayrichius Member Posts: 12 Blue Ribbon
    edited Jun 26, 2017 5:33AM

    @swesley_perth thanks for answer. Im thinking to do that and that would be last option because i have also a lot of custom HTML with Google APIs and a lot of other API-s.

    Also i've made a lot of custom items like check buttons (introduced in last version of Apex)  using custom HTML/CSS in older versions of Apex.

    It all works in 5.0.0.00.31, but on test environment with Apex 5.1.1.00.08 im getting a lot of those errors.

    Is there any chance to configure Apex to work with custom defined html elements?

This discussion has been closed.