Forum Stats

  • 3,824,872 Users
  • 2,260,435 Discussions
  • 7,896,336 Comments

Discussions

blandebatteri messing

User_ZQYEU
User_ZQYEU Member Posts: 1 Green Ribbon

Slik fjerner du en fastkjørt kjøkkenkrankassett


Du kan ha en fastkjørt kjøkkenkranpatron og er ikke sikker på hvordan du skal fjerne den. Hvis dette er tilfelle, les denne artikkelen for å finne ut hvordan du fjerner den. Følg disse instruksjonene og du vil kunne fikse blandebatteri messing igjen på kort tid. Det kan være et spørsmål om å bytte ut ventilenheten også. Du må kanskje fjerne hele ventilen først, men dette er ikke alltid nødvendig. Bare sørg for å ha noen få verktøy i nærheten.Før du prøver å bytte ut patronen, må du slå av vannventilene. I en standard kran må du slå av varmt- og kaldtvannsventilene. Deretter fjerner du håndtaksenheten. Du skal kunne se kassetten. Hvis håndtaket ikke er festet, skru det av basen og skyv det ut av veien. Alternativt kan du bruke en skrutrekker til å skru den av stammen.Bruk en tang til å trekke stammen fra kranen


Når håndtaket er av, bruk en tang til å trekke stammen fra kranen. Dette vil frigjøre kassetten fra plasseringen i håndtaket. Vær oppmerksom på at noe vann vil sprøytes ut mens du prøver å fjerne patronen. Tangen er også nyttig for å fjerne fastkjørte patroner. Sørg imidlertid for å bruke den rette. Hvis du har et plastverktøy, er det lettere å fjerne patronen med en flat skrutrekker.


Bruk en unbrakonøkkel for å løsne sidehåndtaksskruen


Avhengig av type kran, kan du kanskje demontere håndtaket uten en skrutrekker. Hvis håndtaket har en dekorativ hette, er det viktig å fjerne den først. Hvis håndtaket er festet til en skrue, må du fjerne skruene som er festet til håndtaket. Du kan også bruke en unbrakonøkkel for å løsne sidehåndtaksskruen. Hvis du ikke er sikker på hvor du finner den, prøv å lirke opp skruen med en skrutrekker eller et flatt hode.


Vær forsiktig for varmt eller sprøtt metall


Etter å ha fjernet settskruen, kan du nå fjerne kranhåndtaket. For å gjøre dette, vri den noen ganger. Dette vil løsne korrosjonsbindingen. Hvis håndtaket er av metall, kan det være varmt, så vær forsiktig. Ikke varm oljen med hårføner! Det kan være varmt eller til og med sprøtt, så vær forsiktig. Bruk deretter en flat skrutrekker til å skru av ventilhetten. Hvis du ser et brunrødt lag inne i ventilen, er det på tide å rydde opp. Deretter, med en liten, stiv børste, skrubb rusten av ventilen.


Hvis den gamle patronen ikke er lett å fjerne, kan du kjøpe en ny i en jernvarehandel. Du må imidlertid justere tetningene før du setter inn den nye patronen. Når den nye patronen er i, smører du varmebestandig silikonrørleggerfett på tetningene. Trekk stammen opp til OPP-posisjon og skyv deretter stammen ned igjen. Sørg for at du får en ny patron med samme dimensjoner som den gamle.