This discussion is archived
9 Replies Latest reply: Sep 28, 2010 9:47 AM by Lee Anne G. RSS

Siebel - BIP Integration not working

user11101298 Newbie
Currently Being Moderated
Hi,

We are currently integrating Siebel 8.0.0.8 and BIP 10.1.3.4.1. Siebel - BIP Integration is not working. When we try to upload reports from Report Template Registration view, following error messages are displayed:

[1] [0] Operation '<?>' of Web Service '<?>.<?>' at port '<?>' failed with the following explanation: "<?>".(SBL-EAI-04308) (IDS_EAI_WS_OD_FAULT)
[2] Object manager error: ([0] Operation '<?>' of Web Service '<?>.<?>' at port '<?>' failed with the following explanation: "<?>".(SBL-EAI-04308) (IDS_EAI_WS_OD_FAULT))
[3] Error (null) invoking method "(null)" for Business Service "(null)"

In the XMLP log, following are the details for this transaction:

EAITransport     EAITransportDebug     4     000000624c512bf8:0     2010-07-29 14:13:51     *** HTTP Transport Parameters:
EAITransport     EAITransportDebug     4     000000624c512bf8:0     2010-07-29 14:13:51     Request URL = http://167.238.136.65:9705/xmlpserver/services/PublicReportService_v11
EAITransport     EAITransportDebug     4     000000624c512bf8:0     2010-07-29 14:13:51     Request Method = POST
EAITransportPerf     EAITransportPerf     5     000000624c512bf8:0     2010-07-29 14:13:51     Created Request Connection|0
EAITransport     EAITransportGeneric     3     000000624c512bf8:0     2010-07-29 14:13:51     Sending Request
EAITransport     EAITransportDebug     4     000000624c512bf8:0     2010-07-29 14:13:51     *** HTTP request Headers for Data Send Request:
User-Agent: Mozilla/4.0
Accept: text/*
SOAPAction: ""
Connection: close
Content-Type: text/xml; charset=UTF-8
EAITransport     EAITransportDebug     4     000000624c512bf8:0     2010-07-29 14:13:51     HTTP response Headers from Data Send request HTTP/1.1 500 Internal Server Error


Any suggestions??
  • 1. Re: Siebel - BIP Integration not working
    Lee Anne G. Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi, I'm getting something very similar when trying to upload standard OR custom reports. I have an SR open with Oracle currently. I'll let you know what I find out. Does anyone else have a suggestion?

    ObjMgrLog,Error,1,000002ee4c762608:0,2010-08-26 10:39:06,(httptransport.cpp (1631)) SBL-EAI-04117: HTTP Request error during 'Submitting Data SendHTTP request': 'Status code - 500'

    ObjMgrLog,Error,1,000002ee4c762608:0,2010-08-26 10:39:06,(httptransport.cpp (981)) SBL-EAI-04117: HTTP Request error during 'Submitting Data Send HTTP request': 'Status code - 500'

    ObjMgrLog,Error,1,000002ee4c762608:0,2010-08-26 10:39:06,(soapbinding.cpp (564)) SBL-EAI-04304: Unknown Part ':oracle.apps.xdo.webservice.exception.OperationFailedException' for operation 'uploadReport' exists in SOAP message.

    ObjMgrBusServiceLog,Error,1,000002ee4c762608:0,2010-08-26 10:39:06,(outdisp.cpp (214)) SBL-EAI-04308: Operation 'uploadReport' of Web Service 'http://xmlns.oracle.com/oxp/service/v11/PublicReportService.PublicReportServiceService' at port 'PublicReportService_v11' failed with the following explanation: "oracle.apps.xdo.webservice.exception.OperationFailedException: PublicReportService::executeUploadReport Failure: Due to unable to create new Report as AbsolutePath [SiebelCRMReports/Quote - Standard/Quote - Standard.xdo] due to java.util.zip.ZipException: error in opening zip file".

    ObjMgrBusServiceLog,Error,1,000002ee4c762608:0,2010-08-26 10:39:06,(xmlpadaptersvc.cpp (1544)) SBL-EAI-04308: Operation '<?>' of Web Service '<?>.<?>' at port '<?>' failed with the following explanation: "<?>".

    ObjMgrBusServiceLog,Error,1,000002ee4c762608:0,2010-08-26 10:39:06,(xmlpdriversvc.cpp (567)) SBL-EAI-04308: Operation '<?>' of Web Service '<?>.<?>' at port '<?>' failed with the following explanation: "<?>".

    GenericLog,GenericError,1,000002ee4c762608:0,2010-08-26 10:39:06,Object manager error: ([0] Operation '<?>' of Web Service '<?>.<?>' at port '<?>' failed with the following explanation: "<?>".(SBL-EAI-04308) (IDS_EAI_WS_OD_FAULT))

    GenericLog,GenericError,1,000002ee4c762608:0,2010-08-26 10:39:06,( (0) err=2818155 sys=2298068) SBL-OMS-00107: Object manager error: ([0] Operation '<?>' of Web Service '<?>.<?>' at port '<?>' failed with the following explanation: "<?>".(SBL-EAI-04308) (IDS_EAI_WS_OD_FAULT))

    GenericLog,GenericError,1,000002ee4c762608:0,2010-08-26 10:39:06,(bsvcmgr.cpp (1384) err=2818251 sys=0) SBL-OMS-00203: Error 2298068 invoking method "GenerateReport" for Business Service "XMLP Driver Service"

    GenericLog,GenericError,1,000002ee4c762608:0,2010-08-26 10:39:06,(bsvcmgr.cpp (1227) err=2818251 sys=0) SBL-OMS-00203: Error 2298068 invoking method "GenerateReport" for Business Service "XMLP Driver Service"

    GenericLog,GenericError,1,000002ee4c762608:0,2010-08-26 10:39:06,(smireq.cpp (425) err=2818251 sys=0) SBL-OMS-00203: Error 2298068 invoking method "GenerateReport" for Business Service "XMLP Driver Service"

    TaskConfig,TaskCfgParamError,1,000002ee4c762608:0,2010-08-26 10:39:06,***********Dumping Parameters for the current task (22020129) because of errors**********
  • 2. Re: Siebel - BIP Integration not working
    mroshaw76 Explorer
    Currently Being Moderated
    Hi all,

    Have you pulled the WSDL from BIP and used it to create the IOs and Web Services within Siebel?

    Those objects that are shipped with your version of Siebel will not be correct for that version of BIP.
  • 3. Re: Siebel - BIP Integration not working
    753224 Newbie
    Currently Being Moderated
    I have the same error as the second post. I have updated my web services and everything else in bookshelf. Let me know if you get an answer to this.
  • 4. Re: Siebel - BIP Integration not working
    718498 Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi,

    If you are using Siebel 8.1.1 with 8.1.1.1 patch the following link holds good..

    http://siebel-essentials.blogspot.com/2010/01/siebel-811x-and-bi-publisher-part-1.html

    if its 8.1.1.2 you might have to toil on the Siebel Repository Merge with the sif's in Repatch minus overwrite during merge and check for the JVM path set properly. Test the WSDL.

    Focus on these few areas you might get things working.

    Thanks
    Yuvaraj
  • 5. Re: Siebel - BIP Integration not working
    798643 Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi! I'm working on an integration for Siebel 7.8.2.14 and BIP 10.1.3.4.1, and I'm encountering an error very similar to that of user6353553.

    +'uploadReport' of Web Service 'http://xmlns.oracle.com/oxp/service/v11/PublicReportService.PublicReportServiceService' at port 'PublicReportService_v11' failed with the following explanation: "oracle.apps.xdo.webservice.exception.OperationFailedException: PublicReportService::executeUploadReport Failure: Due to unable to create new Report as AbsolutePath [SiebelCRMReports/TEST1/TEST1.xdo] due to java.util.zip.ZipException: error in opening zip file".+

    When I attempt to upload a report through Siebel, the application hangs and the above error message is generated. As for the system architecture, we are colocating our BIP and Siebel servers on the same box, and while we've been able to get Siebel 7.8 and BIP working together before, that was in an environment where the two servers were independent. I have setup my webservices over again (EAI imported an EAI export from lower environment where Siebel and BIP are successfully talking) and have checked that the BIP folder SiebelCRMReports is created and has the XMLP* responsibilities assigned to it. We are also able to log in to the BIP web application using Siebel credentials, so Siebel and BIP are talking. The only other option I have thought of is to reinstall the JDK, but I'm not sure this will resolve the issue and don't really want to try something quite that risky yet.

    Does anyone have any suggestions on this particular error message? Also, does anyone have experience setting up a colocated BIP environment and have any tricks and/or pointers on pitfalls to avoid?

    Thanks a lot!
  • 6. Re: Siebel - BIP Integration not working
    Lee Anne G. Newbie
    Currently Being Moderated
    Yes, I pulled the WSDL from the new version of BI Publisher and used it to re-created the integration objects in Siebel Tools. I have followed all the directions in the Siebel Reports Admin Guide version 8.1, Rev. C and we are still getting these types of errors for custom or standard report templates:

    PublicReportService::executeUploadReport Failure: for creating new report with AbsolutePath[SiebelCRMReports/Current Agreement Detail/Current Agreement Detail.xdo] due to [Ljava.lang.StackTraceElement;@147864                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
  • 7. Re: Siebel - BIP Integration not working
    718498 Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi Lee,

    Check the BIP Data Service if it has all the methods needed. ( Post import of Siebel Repatch sif) as mentioned earlier. Also check if the JVM Path points to all necessary JAR files from the Siebel server Class Folder.

    Thanks
    Yuvaraj Narayanan
  • 8. Re: Siebel - BIP Integration not working
    Penky Journeyer
    Currently Being Moderated
    Hi all,

    In case some of you might not know:
    ORACLE has created a document covering all the frequent errors appearign during BIP integration with Siebel. You can find it on MyOracleSupport

    Troubleshooting problems with the Siebel BI Publisher integration (Doc ID 1051319.1)

    Maybe it will help solving some of your problems.

    Benny
  • 9. Re: Siebel - BIP Integration not working
    Lee Anne G. Newbie
    Currently Being Moderated
    Everyone, I wanted to let you know that the problem for us was that our CLASSES directory under SIEBEL_SERVER_ROOT on the Siebel application server did not contain the updated *.jar files that it needed when it was uploading the templates. Oracle helped me discover this by looking at the size and date of each *.jar file contained in this particular folder.

    One quick fix might be to take the \tools\classes directory and compare the files contained there with your current siebsrvr\CLASSES directory. If replacing the files from your \tools\CLASSES directory doesn't fix your problem, you might be able to ask Oracle to send you the updated CLASSES directory and all it's files.

    Hope this helps!
    Kind regards,
    Lee Anne

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points