This discussion is archived
3 Replies Latest reply: Sep 10, 2013 7:22 AM by user13476384 RSS

Problem in OHS (oracle HTTP Server) installation

user12327912 Newbie
Currently Being Moderated
Hi,
I am trying to install Oracle HTTP Server on hp-hx-itanium

while configuring (configuration process step), I am getting error saying:
Unable to start OPMN
step create and start AS instance failed


In log file, the error is as below :

LSX-00291: value "-1" is less than minimum "1" (inclusive)
LSX-00291: value "0" is less than minimum "1" (inclusive)
LSX-00213: only 0 occurrences of particle "sequence", minimum is 1
XML schema validation failed: error 213.
opmnctl startall: failed.


I also ran config.sh file separately but no help.
Please suggest any workaround.
  • 1. Re: Problem in OHS (oracle HTTP Server) installation
    993551 Newbie
    Currently Being Moderated
    Having same issue on OEL 6.3 and OHS is 11.1.1.6
    Any workarounds?
  • 2. Re: Problem in OHS (oracle HTTP Server) installation
    drookie Newbie
    Currently Being Moderated

    In case I will stuck on same issue again (and for all the ppl around the internet): this is because of misconfigured or unconfigured /etc/hosts.

    Add the IP addresses there and everything will be OK.

  • 3. Re: Problem in OHS (oracle HTTP Server) installation
    user13476384 Newbie
    Currently Being Moderated

    Thanks drookie, you solved my problem.

     

    I was seeying the same error as the OP, i saw this in the .out file log, not in the .log :

    3opmnctl startall: starting opmn and all managed processes...

    In line 6 of ********/config/OPMN/opmn/opmn.xml:

    LSX-00291: value "-1" is less than minimum "1" (inclusive)

      LSX-00291: value "0" is less than minimum "1" (inclusive)

        LSX-00213: only 0 occurrences of particle "sequence", minimum is 1

    [2013-09-09T15:31:36+00:00] [opmn] [ERROR:1] [110] [internal] XML schema validation failed: error 213.

    opmnctl startall: failed.

    oracle.as.config.ProvisionException: Unable to start opmn

     

    I had the same 3  hostname (with 3 differents IP) into my /etc/hosts files, i removed the two (witch was invalid), then restart the install again (but i had to delete the instance in the wls server first), and it worked !

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points