4 Replies Latest reply on Feb 5, 2013 10:19 PM by 989341

    EPM Weblogic error

    user8819264
      My Weblogic is giving below error while starting. How do i remove the process that is already running on 7001 port.

      Server has established connection with the Domain level Diagnostic Service successfully.>
      <Jul 19, 2011 5:42:06 PM GMT+05:30> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to ADMIN>
      <Jul 19, 2011 5:42:06 PM GMT+05:30> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to RESUMING>
      <Jul 19, 2011 5:42:07 PM GMT+05:30> <Emergency> <Security> <BEA-090087> <Server failed to bind to the configured Admin port. The port may already be used by another process.>
      <Jul 19, 2011 5:42:07 PM GMT+05:30> <Error> <Server> <BEA-002606> <Unable to create a server socket for listening on channel "Default". The address 12.22.12.22 might be incorrect or another process is using port 7001: java.net.BindException: Address already in use: JVM_Bind.>
      <Jul 19, 2011 5:42:07 PM GMT+05:30> <Error> <Server> <BEA-002606> <Unable to create a server socket for listening on channel "Default[1]". The address 127.0.0.1 might be incorrect or another process is using port 7001: java.net.BindException: Address already in use: JVM_Bind.>
      <Jul 19, 2011 5:42:07 PM GMT+05:30> <Critical> <WebLogicServer> <BEA-000362> <Server failed. Reason: Server failed to bind to any usable port. See preceeding log message for details.>
      <Jul 19, 2011 5:42:07 PM GMT+05:30> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to FAILED>
      <Jul 19, 2011 5:42:07 PM GMT+05:30> <Error> <WebLogicServer> <BEA-000383> <A critical service failed. The server will shut itself down>
      <Jul 19, 2011 5:42:07 PM GMT+05:30> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to FORCE_SHUTTING_DOWN>

      C:\oracle\Middleware\user_projects\domains\EPMSystem>

      I have tried changing the port from config.xml from the domain directory. but that didnt work.

      Many Thanks !!
        • 1. Re: EPM Weblogic error
          JohnGoodwin
          The admin server default port is 7001, either you have an admin server already running and you are trying to start one up again or you have another piece of software running on that port.

          Cheers

          John
          http://john-goodwin.blogspot.com/
          • 2. Re: EPM Weblogic error
            Robb Salzmann
            Your error indicates there is a process already running on that port. Try to find out what process that is. It may be the WLS is already running.

            Here is a couple of ways to look into it:
            http://www.network54.com/Forum/58296/message/1299293055/Wrong+RMI+Port-

            Sysinternals has a utility. (IMHO every admin should have the sysinternals utils in thier toolbox) - http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897437.aspx

            This should get you started. Post your results if you need more help getting this resolved.

            Regards,
            Robb Salzmann
            1 person found this helpful
            • 3. Re: EPM Weblogic error
              user8819264
              Hi John.

              There were already a process running. I killed all the java process from taskmanager and started again and it started successfully.

              Many Thanks !
              • 4. Re: EPM Weblogic error
                989341
                Thanks This worked for me