7 Replies Latest reply: Jul 7, 2012 3:07 AM by fac586 RSS

    Please Urgent help on ora_sqlcode: -28500

    user12173283
      My work is stuck in a strange situation. After I setup OHS to connect on mysql server I get an error after re-execute queries . Same on sqlplus as in APEX .


      Sqlplus example :

      select "customers_gender" , count(*) from "mysqltable"@mysqldblink group by "customers_gender" ;

      cus COUNT(*)
      --- ----------
      m     186
      f     632

      SQL> /

      cus COUNT(*)
      --- ----------
      m     186
      f     632

      SQL> /

      cus COUNT(*)
      --- ----------
      m     186
      f     632

      ...after aprox. 1 minute

      /

      SQL> /

      ERROR at line 1:
      ORA-28511: lost RPC connection to heterogeneous remote agent using
      SID=ORA-28511: lost RPC connection to heterogeneous remote agent using
      SID=(DESCRIPTION=(ADDRESS_LIST=(ADDRESS=(PROTOCOL=TCP)(HOST=localhost)(PORT=1521
      )))(CONNECT_DATA=(SID=mysql)))
      ORA-28509: unable to establish a connection to non-Oracle system
      ORA-02063: preceding line from MYSQLDBLINK
      Process ID: 5001
      Session ID: 23 Serial number: 13


      Same problem in APEX . When is happening I can't even re-login . I must restart APEX in order work again because on every page I get this error :

      Error processing request. ORA-28500: connection from ORACLE to a non-Oracle system returned this message: [MySQL][ODBC 5.1 Driver]MySQL server has gone away {HY000,NativeErr = 2006} ORA-02063: preceding 2 lines from MYSQLMYDBLINK
      Technical Info (only visible for developers)

      * is_internal_error: true
      * apex_error_code: APEX.UNHANDLED_ERROR
      * ora_sqlcode: -28500
      * ora_sqlerrm: ORA-28500: connection from ORACLE to a non-Oracle system returned this message: [MySQL][ODBC 5.1 Driver]MySQL server has gone away {HY000,NativeErr = 2006} ORA-02063: preceding 2 lines from MYSQLDBLINK
      * component.type: APEX_APPLICATION_AUTH
      * component.id: 5523931773295877
      * component.name: Application Express Authentication
      * error_backtrace:

      ORA-06512: at "APEX_040100.WWV_FLOW_SESSION", line 1023
      ORA-06512: at "APEX_040100.WWV_FLOW", line 6587


      Do you have any idea what problem is ?

      Edited by: user12173283 on Dec 21, 2011 3:49 AM