4 Replies Latest reply: May 9, 2012 3:15 AM by user9100827 RSS

    problems when install and start ops center

    901538
      Hi all:
      I try to install EM ops center 11g Release 1 (enterprise-controller.Linux.i686.11.1.0.1536.tar.gz) on Red Hat Linux 5.5. Before installing , I run OCDoctor 3.07 to check the computer compatibility, it seems everything is ok.But there are 2 problems I have encountered when install and start ops center.

      1.During installation,there is a warning coming out as below:
      "/var/opt/sun/xvm/ocm/ccr/inventory/pending/rdacelin.jar is not a valid OCM package.
      Unable to acquire deployment lock for /var/opt/sun/xvm/ocm/ccr/inventory/pending/rdacelin.jar. Skipping deployment of the package.
      egrep: /tmp/inv-02-09-2012_16.05.25-15478/META-INF/MANIFEST.MF: No such file or directory
      egrep: /tmp/inv-02-09-2012_16.05.25-15478/META-INF/MANIFEST.MF: No such file or directory
      egrep: /tmp/inv-02-09-2012_16.05.25-15478/META-INF/MANIFEST.MF: No such file or directory
      egrep: /tmp/inv-02-09-2012_16.05.25-15478/META-INF/MANIFEST.MF: No such file or directory
      egrep: /tmp/inv-02-09-2012_16.05.25-15478/META-INF/MANIFEST.MF: No such file or directory
      egrep: /tmp/inv-02-09-2012_16.05.25-15478/META-INF/MANIFEST.MF: No such file or directory"

      May the above warning lead to any failure when running ops center?

      2.When ops center is installed, I go to http://hostname, then the browser redirects to secure port, however, when it finishes loading the page, a blank page shown on browser. But if I access http://localhost, the browser will redirect to secure port and show a login page as expected.Then I try to run "./OCDoctor.sh --troubleshoot", there is an error shown as below:
      "ERROR: Could not access the KB public servers
      Check the username and password and proxy configuration in "Administration" -> "Edit Authentications" and "Change HTTP proxy""

      What does the "KB public servers" mean? Is there anything wrong with my setting for ops center? How can I fix it?
        • 1. Re: problems when install and start ops center
          627798
          one question is why we can not use http://hostname to access the Ops center console instead of http://localhost?
          • 2. Re: problems when install and start ops center
            912870
            Did you check the dependencies for a Linux install in the install docs? http://docs.oracle.com/cd/E24628_01/nav/management.htm

            are you using "https://hostname:9443" to connect and is the port listening ? "do a netstat -a | grep 9443". Also make sure it's not listening to localhost only.
            • 3. Re: problems when install and start ops center
              901538
              hi,
              I try the command "netstat -a | grep 9443", the output is as below:

              # netstat -a | grep 9443
              tcp 0 0 *:9443 *:* LISTEN

              and then I try to access https://hostname:9443, only to find the blank page shown again.

              Before installing it on linux 5.5, I run OCDoctor 3.07 to check the computer compatibility, it seems everything is ok.Could you tell which specific file I should check for the dependencies?

              Any idea?
              • 4. Re: problems when install and start ops center
                user9100827
                I just installed 12c on a T2000. The install completed successfully but I am experiencing the same issue. When I access

                http://<hostname> it attempts to redirect to a secure port and I get a page connot be displayed error

                If I use https://<hostname>:9443 I get right to the error of course - no redirect....

                Also with a wget attempt

                # wget https://<hostname>:9443 --no-check-certificate
                --2012-05-09 04:11:30-- https://<hostname>:9443/
                Resolving <hostname>... X.X.X.X
                Connecting to <hostname>|X.X.X.X|:9443... connected.
                WARNING: cannot verify <hostname>'s certificate, issued by `/OU=Systems Management/O=Oracle Inc./C=US/CN=<hostname>':
                Self-signed certificate encountered.
                HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found
                2012-05-09 04:11:30 ERROR 404: Not Found.

                The satallite service is running and port 9443 is listening.

                As for "why try http://<hostname> .vs. http://localhost ??? Really ?????

                There shouldn't be a difference unless the tool is misconfigured, and the fact that port 9443 is listening globally it should work fine.

                Any updates on this - I see the thread was left "dead" a few months ago.

                Dan