This discussion is archived
6 Replies Latest reply: Sep 12, 2012 4:21 PM by user556959 RSS

Can't discover IBM Websphere target with OEM 12c

user189027 Newbie
Currently Being Moderated
Hi, guys!
I am tryin to config my OEM CC 12c to monitor IBM Websphere 7.0.0.11(win2003R2 x64).
My OMS with BP1 applied is runnin OEL 6.1(x64), DB 11.2.0.3 - SLES11 SP1(x64) for vmware
Monitoring agent is runnin on the same server with WAS, i deployed 12.1.0.2.0_oracle.sysman.emas(27/04/2012) plugin on OMS and agent successfully.
and on first step of discovery process i face an unknown error with no explanation.
agent log:
+2012-06-05 13:12:41,578 [31869:A1B8C06B:HTTP Listener-31869 - /emd/main/] INFO - (begin processing requests for OMS@14957@Cloud=>[133888751270001])+
+2012-06-05 13:12:41,578 [31869:A1B8C06B] INFO - >>> Dispatching request: GetTargetsRequest (host. (include host and TZ)) <<<+
+2012-06-05 13:12:41,594 [31869:A1B8C06B] INFO - >>> Reporting response: GetTargetsResponse (request id 1) <<<+
+2012-06-05 13:12:41,594 [31869:A1B8C06B] INFO - (end processing requests for OMS@14957@Cloud=>[133888751270001])+
+2012-06-05 13:12:41,609 [31869:E0918418:HTTP Listener-31869 - /emd/main/ (DispatchRequests)] INFO - (begin processing requests for OMS@14957@Cloud=>[133888751270002])+
+2012-06-05 13:12:41,609 [31869:E0918418] INFO - >>> Dispatching request: GetMetricDataRequest (DiscoverNow@host.*0.*1.*1.*6 {pluginId=oracle.sysman.emas, userProps=SERVER_TYPE,websphere_as,HOST,*0.*1.*1.*6,PORT,8880,USERNAME,wsadmin,TRUSTED_KEY_STORE,,AS_DEPLOYMENT_HOME,,VERSION,7.0.x, stdinProps=******, discCategory=WEBLOGIC_8_X, onDemand=true, __gcagent__.isOutputSensitive=true}) <<<+
+2012-06-05 13:12:41,875 [31869:E0918418] INFO - >>> Reporting response: GetMetricDataResponse (***OUTPUT IS SENSITIVE***) (request id 1) <<<+
+2012-06-05 13:12:41,875 [31869:E0918418] INFO - (end processing requests for OMS@14957@Cloud=>[133888751270002])+

Any ideas how can i solve this problem?

thx in advance, Gleb.

Edited by: user7104913 on 05.06.2012 2:34
  • 1. Re: Can't discover IBM Websphere target with OEM 12c
    EricvdS Expert
    Currently Being Moderated
    And what is the error? I only see INFO lines. The target has not been added to the targets.xml file?

    Eric
  • 2. Re: Can't discover IBM Websphere target with OEM 12c
    user189027 Newbie
    Currently Being Moderated
    thx for you reply, Eric

    this is the main problem - i cant understand what i am doing wrong - there are no errors in logs: add target manually --> ibm websphere app serever --> provide all necessary params (server ip, was version, soap port, usr/pass) --> push next and get an error message(literally - "ERROR") over inserted params.

    and yes, agent's targets.xml contains only standart targets:

    <Targets AGENT_TOKEN="57ABE5B075FA49EFCD2F934D8DFB0EDD2E71DB922D7BDFA8A72561F0B9A07D3C">
         <Target TYPE="+host+" NAME="*0.*1.*1.*6" DISPLAY_NAME="*0.*1.*1.*6" ON_HOST="" EMD_URL="https://*0.*1.*1.*6:3872/emd/main/" TIMEZONE_REGION="" IDENTIFIER="TARGET_GUID=607374AD1C0DE71201A9BF1C047CBCE4"/>
         <Target TYPE="+oracle_emd+" NAME="*0.*1.*1.*6:3872" DISPLAY_NAME="*0.*1.*1.*6:3872" ON_HOST="" EMD_URL="*0.*1.*1.*6:3872/emd/main/" TIMEZONE_REGION="" IDENTIFIER="TARGET_GUID=9DE64263B01A068653D7ECBD07C42803"/>
         <Target TYPE="+oracle_home+" NAME="agent12c1_1_* " DISPLAY_NAME="agent12c1_*" ON_HOST="" EMD_URL="https://*0.*1.*1.*6:3872/emd/main/" TIMEZONE_REGION="" IDENTIFIER="TARGET_GUID=29D8E2A2B09883CA7E4C53161F8E9F86">
              <Property NAME="HOME_TYPE" VALUE="O"/>
              <Property NAME="INVENTORY" VALUE="C:\Program Files\Oracle\Inventory"/>
              <Property NAME="INSTALL_LOCATION" VALUE="c:/oracle/agentHome\core\12.1.0.1.0"/>
         </Target>
    </Targets>

    it seems to me that discovery process haven't even been started, wizard just doesn't like params that i inserted but i tried different combinations - same result...
    mb its some kind of bug?

    Edited by: user7104913 on 07.06.2012 0:38
  • 3. Re: Can't discover IBM Websphere target with OEM 12c
    user556959 Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi,

    Could you please make sure the PMI is enabled. You can follow this support note.

    https://support.oracle.com/CSP/main/article?cmd=show&type=NOT&id=368287.1

    Thanks,
    Madhav
  • 4. Re: Can't discover IBM Websphere target with OEM 12c
    user556959 Newbie
    Currently Being Moderated
    Could you please tell what error you see on the UI.
    It will be great if you could file SR and upload screenshots.

    Thanks,
    Madhav
  • 5. Re: Can't discover IBM Websphere target with OEM 12c
    user189027 Newbie
    Currently Being Moderated
    thx for your reply, Madhav, and yes - PMI is enabled.
    actually i wanted to add screenshop but didnt find how to attach it here :)

    Edited by: user7104913 on 08.06.2012 6:52
  • 6. Re: Can't discover IBM Websphere target with OEM 12c
    user556959 Newbie
    Currently Being Moderated
    Could you please request customer to file SR and upload screenshots, OMS logs & agent logs.
    We need this info to troubleshoot.

    Also, please make sure the same agent is not used for monitoring any other Java application server.

    Thanks,
    Madhav

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points