This discussion is archived
9 Replies Latest reply: Jul 21, 2012 11:33 AM by Hussein Sawwan-Oracle RSS

cloning failed in Oracle EBS 11i

Mahender-OC Newbie
Currently Being Moderated
Hi All,

I have faced one issue while doing cloning ..

while running adcfgclone.pl on appsTier the scripts struck or hangs at ADX Database Utility.

and i cancelled after sometime than ran once again but no use and getting failed when Generate Tns Names...


log shows like below.....
##########################################################################
Generate Tns Names
##########################################################################
Logfile: /oracle/apps/TEST/testappl/admin/TEST_oraapps02/log/06201413/NetServiceHandler.log
Classpath : /oracle/apps/TEST/testcomn/util/java/1.4/j2sdk1.4.2_04/jre/lib/rt.jar:/oracle/apps/TEST/testcomn/util/java/1.4/j2sdk1.4.2_04/lib/dt.jar:/oracle/apps/TEST/testcomn/util/java/1.4/j2sdk1.4.2_04/lib/tools.jar:/oracle/apps/TEST/testcomn/java/appsborg2.zip:/oracle/apps/TEST/testcomn/java

Updating s_tnsmode to 'generateTNS'
UpdateContext exited with status: 0


Result : FAILED
===========================================================================

Ending Context Value Management System.
===========================================================================
===========================================================================
Uploading file system Context file and its templates to the database


Context file :
/oracle/apps/TEST/testappl/admin/TEST_oraapps02.xml

---------------------------------------------------------------
ADX Database Utility
---------------------------------------------------------------

getConnectionUsingAppsJDBCConnector() -->
APPS_JDBC_URL=''
Trying to get connection using SID based connect descriptor
getConnection() -->
sDbHost : oraapps02
sDbDomain : emri.net
sDbPort : 1528
sDbSid : TEST
sDbUser : APPS
Trying to connect using SID...
getConnectionUsingSID() -->
JDBC URL: jdbc:oracle:thin:@oraapps02.emri.net:1528:TEST
Connection obtained

-------------------ADX Database Utility Finished---------------

=============================================================

please resolve this issue...
Thanks in Advance.....
  • 1. Re: cloning failed in Oracle EBS 11i
    509401 Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi

    Can you let us know the Oracle E-Business Suite, database release and operating system.

    Regards
    Ali
  • 2. Re: cloning failed in Oracle EBS 11i
    Hussein Sawwan-Oracle Employee ACE
    Currently Being Moderated
    I have faced one issue while doing cloning ..

    while running adcfgclone.pl on appsTier the scripts struck or hangs at ADX Database Utility.
    Do you have the latest Rapid Clone and Autoconfig patches applied?
    and i cancelled after sometime than ran once again but no use and getting failed when Generate Tns Names...
    Have you tried to bounce the services (or the server if possible) and check then?

    Can you find any errors in the database log file?

    Thanks,
    Hussein
  • 3. Re: cloning failed in Oracle EBS 11i
    Mahender-OC Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi,

    Oracle EBS version is 11.5.10.2 and database version is 9.2.0.6,
    RedHat LINUX 4.

    While running sh autoconfig also getting hangs at the stage of ..
    AutoConfig Services Phase
    Running Service Process 10 of 12 for AD_TOP
    Executing script in InstantiateFile:
    /oracle/apps/TEST/testora/iAS/Apache/perl/bin/perl -I /oracle/apps/TEST/testora/iAS/Apache/perl/lib/5.00503 -I /oracle/apps/TEST/testora/iAS/Apache/perl/lib/site_perl/5.005 -I /oracle/apps/TEST/testappl/au/11.5.0/perl /oracle/apps/TEST/testcomn/admin/install/TEST_oraapps02/adupdlobs.pl

    after stopped the listener database also not shutting down immediate while running shut immediate it was taking very long time to down..
    alert log shows like below

    Shutting down instance: further logons disabled
    Shutting down instance (immediate)
    License high water mark = 5
    wait here only......
    please tell me how to resolve this????

    Thanks in Advance...

    Edited by: 865955 on Jun 21, 2012 2:55 PM
  • 4. Re: cloning failed in Oracle EBS 11i
    Hussein Sawwan-Oracle Employee ACE
    Currently Being Moderated
    Please see (Autconfig Takes a Very Long Time To Run On adupdlobs.pl [ID 404334.1]).

    Thanks,
    Hussein
  • 5. Re: cloning failed in Oracle EBS 11i
    Mahender-OC Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi Hussein,

    Thanks for reply and i followed solution as per the above but queries fails with below errors..

    SQL> conn applsys/apps
    Connected.
    SQL> ALTER INDEX fnd_lobs_ctx REBUILD;
    ALTER INDEX fnd_lobs_ctx REBUILD
    *
    ERROR at line 1:
    ORA-29868: cannot issue DDL on a domain index marked as LOADING


    [appltest@oraapps02 TEST_oraapps02]$ sqlplus 'apps/apps'

    SQL*Plus: Release 8.0.6.0.0 - Production on Mon Jun 25 10:04:24 2012

    (c) Copyright 1999 Oracle Corporation. All rights reserved.


    Connected to:
    Oracle9i Enterprise Edition Release 9.2.0.6.0 - Production
    With the Partitioning, OLAP and Oracle Data Mining options
    JServer Release 9.2.0.6.0 - Production

    SQL>
    SQL> @adupdlobs.sql apps apps TEST
    Connected.
    declare
    *
    ERROR at line 1:
    ORA-29861: domain index is marked LOADING/FAILED/UNUSABLE
    ORA-06512: at line 39
    ORA-06512: at line 94


    Disconnected from Oracle9i Enterprise Edition Release 9.2.0.6.0 - Production
    With the Partitioning, OLAP and Oracle Data Mining options
    JServer Release 9.2.0.6.0 - Production


    please tell me how to resolve this?

    and i have tried with fresh rapid clone but same issue is running autoconfig fails or hangs at the script called adupdlobs.p...

    after sometime i have tried to run autoconfig on both tiers after bounce the DATABASE first on dbTier unfortunately autocnfig successfully completed on the both nodes..
    after i have started all services and but not getting login page and i tried to bounce the services after hitting adstpall.sh it was hangs and not go down.

    even after sometime i kill all process manually bounce the database and start the services
    but unable to get login page....

    please give me reply with solution...

    Thanks for your support .............

    Edited by: 865955 on Jun 25, 2012 4:53 PM
  • 6. Re: cloning failed in Oracle EBS 11i
    Hussein Sawwan-Oracle Employee ACE
    Currently Being Moderated
    after sometime i have tried to run autoconfig on both tiers after bounce the DATABASE first on dbTier unfortunately autocnfig successfully completed on the both nodes..
    Do you mean you managed to resolve ORA-29868 error?
    after i have started all services and but not getting login page and i tried to bounce the services after hitting adstpall.sh it was hangs and not go down.

    even after sometime i kill all process manually bounce the database and start the services
    but unable to get login page....
    What is the status of the application services? Are they up and running?

    What is the error you get?

    Please check Apache log files for details about the error.

    Thanks,
    Hussein
  • 7. Re: cloning failed in Oracle EBS 11i
    Mahender-OC Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi Hussein,

    Thanks for quick reply...

    No,not resolved the ORA-29868 error...
    it is showing the status ' INPROGRES' like below..
    SQL> select INDEX_NAME,TABLE_OWNER,status from dba_indexes where INDEX_TYPE = 'DOMAIN';
    INDEXNAME_ TABLEOWNER_ STATUS
    FND_LOBS_CTX APPLSYS INPROGRS

    The Application services are up but not to down while ran adstpal.sh and hitting adcmctl.sh status also getting hanged

    Apache access log shows
    192.168.1.92 - - [26/Jun/2012:10:23:18 +0530] "GET /oa_servlets/AppsLogin HTTP/1.0" 302 402 0
    192.168.1.92 - - [26/Jun/2012:10:28:19 +0530] "GET /OA_HTML/AppsLocalLogin.jsp?requestUrl=APPSHOMEPAGE&cancelUrl=http%3A%2F%2Foraapps02.emri.net%3A8007%2Foa_servlets%2Foracle.apps.fnd.sso.AppsLogin&s2=2F0661EC39AA894C26357603E9A4C39BB91731820FB8349DCC2E448C215A69B0 HTTP/1.0" 200 - 301
    192.168.1.92 - - [26/Jun/2012:10:39:09 +0530] "GET /oa_servlets/AppsLogin HTTP/1.0" 302 402 0
    error log shows
    [Tue Jun 26 10:17:11 2012] [error] [client 192.168.1.92] (36)File name too long: access to /redirectURL$url=http_3A$|$|oraapps02.emri.net_3A8007$|oa*servlets$|oracle.apps.fnd.sso.AppsLogin3FrequestUrl$=$|oa*servlets$|weboam$|oam$|oamLogin26cancelUrl$=http_3A$|$|oraapps02.emri.net_3A8007$|oa*_servlets$|oracle.apps.fnd.sso.AppsLogin$forward=oam$|oamLogin failed

    Thanks..
  • 8. Re: cloning failed in Oracle EBS 11i
    Mahender-OC Newbie
    Currently Being Moderated
    Check the database archive log mode and conform it
  • 9. Re: cloning failed in Oracle EBS 11i
    Hussein Sawwan-Oracle Employee ACE
    Currently Being Moderated
    No,not resolved the ORA-29868 error...
    it is showing the status ' INPROGRES' like below..
    SQL> select INDEX_NAME,TABLE_OWNER,status from dba_indexes where INDEX_TYPE = 'DOMAIN';
    INDEXNAME_ TABLEOWNER_ STATUS
    FND_LOBS_CTX APPLSYS INPROGRS
    You can rebuild the index.

    Applying Patch 5055050 or 9239090 FNDGFU fails: ORA-29861 Domain Index Is Marked Loading/Failed/Unusable Ora-29861 [ID 373187.1]
    PO Approval: Purchase Orders In Process With ORA-29861 Error In Activity: DELETE_PDF_ATTACHMENTS [ID 887145.1]
    The Application services are up but not to down while ran adstpal.sh and hitting adcmctl.sh status also getting hanged
    Did you run AutoConfig successfully?

    Thanks,
    Hussein

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points