5 Replies Latest reply: Aug 22, 2012 2:30 AM by Royal RSS

    Secure Backup Integrated with Rman test issue.

    Royal
      Hello,

      I have set up a testing env. for Oracle Secure Backup Integrated with Rman, and following is the env.

      VM: Virtual Box 4.1,
      OS: Oracle Enterprise Linux 5.5
      Oracle Database: 11.2

      Virtual Tape Library: mhvtl-1.3
      Oracle Secure Backup: 10.4.0.2.0

      Secure Backup Config:

      hostname admin,mediaserver,client (via OB) in service


      =====================================
      lsscsi -g
      [0:0:0:0] disk ATA VBOX HARDDISK 1.0 /dev/sda /dev/sg0
      [1:0:0:0] mediumx STK L700 0103 - /dev/sg9
      [1:0:1:0] tape IBM ULT3580-TD5 0103 /dev/st0 /dev/sg1
      [1:0:2:0] tape IBM ULT3580-TD5 0103 /dev/st1 /dev/sg2
      [1:0:3:0] tape IBM ULT3580-TD4 0103 /dev/st2 /dev/sg3
      [1:0:4:0] tape IBM ULT3580-TD4 0103 /dev/st3 /dev/sg4
      [1:0:8:0] mediumx STK L80 0103 - /dev/sg10
      [1:0:9:0] tape STK T10000B 0103 /dev/st4 /dev/sg5
      [1:0:10:0] tape STK T10000B 0103 /dev/st5 /dev/sg6
      [1:0:11:0] tape STK T10000B 0103 /dev/st6 /dev/sg7
      [1:0:12:0] tape STK T10000B 0103 /dev/st7 /dev/sg8

      lsdev
      library lib01 in service
      drive 1 tape01 in service
      drive 2 tape02 in service
      drive 3 tape03 in service
      drive 4 tape04 in service

      vfylibs -v
      collecting dte info...
      library lib01 ...
      dte 1: tape01 ((from lib) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A1 \��*)
      dte 2: tape02 ((from lib) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A2 \��*)
      dte 3: tape03 ((from lib) IBM ULT3580-TD4 XYZZY_A3 \��*)
      dte 4: tape04 ((from lib) IBM ULT3580-TD4 XYZZY_A4 \��*)

      verifying dte definitions against drive objects...
      library lib01 ...
      dte 1 tape01 ((from lib) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A1 \��*) ...
      attach point osb:/dev/sg1 ...
      Wrong id reported by drive:
      (from lib) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A1 \��*
      (from drv) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A1
      (No other dte found with an id that matches this id.)
      dte 2 tape02 ((from lib) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A2 \��*) ...
      attach point osb:/dev/sg2 ...
      Wrong id reported by drive:
      (from lib) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A2 \��*
      (from drv) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A2
      (No other dte found with an id that matches this id.)
      dte 3 tape03 ((from lib) IBM ULT3580-TD4 XYZZY_A3 \��*) ...
      attach point osb:/dev/sg3 ...
      Wrong id reported by drive:
      (from lib) IBM ULT3580-TD4 XYZZY_A3 \��*
      (from drv) IBM ULT3580-TD4 XYZZY_A3
      (No other dte found with an id that matches this id.)
      dte 4 tape04 ((from lib) IBM ULT3580-TD4 XYZZY_A4 \��*) ...
      tape04 is not in service.

      Summary of verify errors:
      dte configuration errors: 4
      ===================================================

      backup the database to Tape by rman:
      Job shows the following error:

           2012/08/20.17:06:15 Dispatching job to run on administrative server.
           2012/08/20.17:06:23 Backup completed with status "cannot open tape drive".
           2012/08/20.17:06:23 (Diagnostic data: 0x20008F06/41, dev_delay 60, data_delay 0, fail.)
           2012/08/20.17:06:23 Error: job encountered device error. (The job is retryable immediately,
           2012/08/20.17:06:23 however the device is not in service for 1 minute or until the
           2012/08/20.17:06:23 operator corrects the problem and manually places it in service.)

      Anyone who has know the experience on this?

      Many thanks in advance.
      --Royal

      Edited by: Royal on 2012-8-20 上午2:45

      Edited by: Royal on 2012-8-20 上午2:46