This discussion is archived
5 Replies Latest reply: Aug 22, 2012 12:30 AM by Royal RSS

Secure Backup Integrated with Rman test issue.

Royal Newbie
Currently Being Moderated
Hello,

I have set up a testing env. for Oracle Secure Backup Integrated with Rman, and following is the env.

VM: Virtual Box 4.1,
OS: Oracle Enterprise Linux 5.5
Oracle Database: 11.2

Virtual Tape Library: mhvtl-1.3
Oracle Secure Backup: 10.4.0.2.0

Secure Backup Config:

hostname admin,mediaserver,client (via OB) in service


=====================================
lsscsi -g
[0:0:0:0] disk ATA VBOX HARDDISK 1.0 /dev/sda /dev/sg0
[1:0:0:0] mediumx STK L700 0103 - /dev/sg9
[1:0:1:0] tape IBM ULT3580-TD5 0103 /dev/st0 /dev/sg1
[1:0:2:0] tape IBM ULT3580-TD5 0103 /dev/st1 /dev/sg2
[1:0:3:0] tape IBM ULT3580-TD4 0103 /dev/st2 /dev/sg3
[1:0:4:0] tape IBM ULT3580-TD4 0103 /dev/st3 /dev/sg4
[1:0:8:0] mediumx STK L80 0103 - /dev/sg10
[1:0:9:0] tape STK T10000B 0103 /dev/st4 /dev/sg5
[1:0:10:0] tape STK T10000B 0103 /dev/st5 /dev/sg6
[1:0:11:0] tape STK T10000B 0103 /dev/st6 /dev/sg7
[1:0:12:0] tape STK T10000B 0103 /dev/st7 /dev/sg8

lsdev
library lib01 in service
drive 1 tape01 in service
drive 2 tape02 in service
drive 3 tape03 in service
drive 4 tape04 in service

vfylibs -v
collecting dte info...
library lib01 ...
dte 1: tape01 ((from lib) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A1 \��*)
dte 2: tape02 ((from lib) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A2 \��*)
dte 3: tape03 ((from lib) IBM ULT3580-TD4 XYZZY_A3 \��*)
dte 4: tape04 ((from lib) IBM ULT3580-TD4 XYZZY_A4 \��*)

verifying dte definitions against drive objects...
library lib01 ...
dte 1 tape01 ((from lib) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A1 \��*) ...
attach point osb:/dev/sg1 ...
Wrong id reported by drive:
(from lib) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A1 \��*
(from drv) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A1
(No other dte found with an id that matches this id.)
dte 2 tape02 ((from lib) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A2 \��*) ...
attach point osb:/dev/sg2 ...
Wrong id reported by drive:
(from lib) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A2 \��*
(from drv) IBM ULT3580-TD5 XYZZY_A2
(No other dte found with an id that matches this id.)
dte 3 tape03 ((from lib) IBM ULT3580-TD4 XYZZY_A3 \��*) ...
attach point osb:/dev/sg3 ...
Wrong id reported by drive:
(from lib) IBM ULT3580-TD4 XYZZY_A3 \��*
(from drv) IBM ULT3580-TD4 XYZZY_A3
(No other dte found with an id that matches this id.)
dte 4 tape04 ((from lib) IBM ULT3580-TD4 XYZZY_A4 \��*) ...
tape04 is not in service.

Summary of verify errors:
dte configuration errors: 4
===================================================

backup the database to Tape by rman:
Job shows the following error:

     2012/08/20.17:06:15 Dispatching job to run on administrative server.
     2012/08/20.17:06:23 Backup completed with status "cannot open tape drive".
     2012/08/20.17:06:23 (Diagnostic data: 0x20008F06/41, dev_delay 60, data_delay 0, fail.)
     2012/08/20.17:06:23 Error: job encountered device error. (The job is retryable immediately,
     2012/08/20.17:06:23 however the device is not in service for 1 minute or until the
     2012/08/20.17:06:23 operator corrects the problem and manually places it in service.)

Anyone who has know the experience on this?

Many thanks in advance.
--Royal

Edited by: Royal on 2012-8-20 上午2:45

Edited by: Royal on 2012-8-20 上午2:46

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points