4 Replies Latest reply: Aug 24, 2012 5:14 AM by tschodt RSS

    Applet not loading in some environments

    956878
      Hi,

      We have an applet that works for 99% of our users but for one user the applet does not start. Are there any specific proxy / browser settings that could prevent the applet from loading properly? Outputs from the java console for the working users show the following lines:

      basic: Applet loaded.
      basic: Applet resized and added to parent container
      basic: PERF: AppletExecutionRunnable - applet.init() BEGIN ; jvmLaunch dt 116394 us, pluginInit dt 399250 us, TotalTime: 515644 us
      basic: Applet initialized
      basic: Removed progress listener: sun.plugin.util.GrayBoxPainter$GrayBoxProgressListener@1abab88
      basic: Applet made visible
      basic: Starting applet
      basic: completed perf rollup
      Start Method
      basic: Applet started
      basic: Told clients applet is started

      In the example where we have an issue we only see the following lines:

      basic: Loading applet ...
      basic: Initializing applet ...
      basic: Starting applet ...
      basic: completed perf rollup
      basic: Stopping applet ...
      basic: Removed progress listener: sun.plugin.util.GrayBoxPainter$GrayBoxProgressListener@b51404
      basic: Destroying applet ...
      basic: Disposing applet ...
      basic: Joining applet thread ...
      basic: Joined applet thread ...
      basic: Finding information ...
      basic: Releasing classloader: sun.plugin.ClassLoaderInfo@a89ce3, refcount=0
      basic: Caching classloader: sun.plugin.ClassLoaderInfo@a89ce3
      basic: Current classloader cache size: 1
      basic: Done ...
      basic: Quiting applet ...

      It seems like for some reason its attempting to start but then instantatly stops .... we don't see any exceptions in console.

      Relatively new to applets so any advice would be appreciated
        • 1. Re: Applet not loading in some environments
          tschodt
          What do you see with
          - a different user on the same workstation
          - the same user on a different workstation
          • 2. Re: Applet not loading in some environments
            956878
            The same user has tried different machines within the network. Another user has tried on a different machine on the same network with the same results. All machines sit behind a proxy server and browser settings are managed centrally.

            Regards
            • 3. Re: Applet not loading in some environments
              817614
              Try turning on all tracing levels, maybe there are more useful debug info. See the trouble-shooting guide http://docs.oracle.com/javase/7/docs/webnotes/tsg/TSG-Desktop/html/plugin.html#gcexdf for details.
              • 4. Re: Applet not loading in some environments
                tschodt
                tschodt wrote:
                What do you see with
                - a different user on the same workstation
                - the same user on a different workstation
                953875 wrote:The same user has tried different machines within the network. Another user has tried on a different machine on the same network with the same results. All machines sit behind a proxy server and browser settings are managed centrally.
                You are not actually answering the question.

                I deduce that
                The same user has tried different machines within the network
                produces the same behaviour.
                Another user has tried on a different machine on the same network with the same results.
                A different user on a different machine is not likely to tell us anything.
                All machines sit behind a proxy server and browser settings are managed centrally.
                So, the profile for this user may be corrupt.
                Create a new profile for this user.