This discussion is archived
2 Replies Latest reply: Sep 21, 2012 3:56 AM by 963543 RSS

How to check whether voltage sensor is enabled or disabled in T5220

953972 Newbie
Currently Being Moderated
Hi,

I use command "prtdiag -v" to check current system status in two T5220 servers. However, I find a strange thing in sensors part as below, which Server one has status info for temperature and voltage sensors but Server two has no related info.

Does it mean the voltage and temperature senors are disabled? How do I check whether voltage sensor is enabled or disabled in T5220?

Note:

Server one has output by command 'prtpicl -c voltage-sensor -v', but Server two has nothing.



Server one:

Temperature sensors:
------------------------------------------------------------
Location Sensor Status
------------------------------------------------------------
SYS/MB T_AMB ok
SYS/MB/CMP0/BR0/CH0/D0 T_AMB ok
SYS/MB/CMP0/BR0/CH1/D0 T_AMB ok
SYS/MB/CMP0/BR1/CH0/D0 T_AMB ok
SYS/MB/CMP0/BR1/CH1/D0 T_AMB ok
SYS/MB/CMP0/BR2/CH0/D0 T_AMB ok
SYS/MB/CMP0/BR2/CH1/D0 T_AMB ok
SYS/MB/CMP0/BR3/CH0/D0 T_AMB ok
SYS/MB/CMP0/BR3/CH1/D0 T_AMB ok
SYS/MB/CMP0 T_TCORE ok
SYS/MB/CMP0 T_BCORE ok

Current sensors:
------------------------------------------------------------
Location Sensor Status
------------------------------------------------------------
SYS/PS0 I_IN_MAIN ok
SYS/PS0 I_IN_LIMIT ok
SYS/PS0 I_OUT_MAIN ok
SYS/PS0 I_OUT_LIMIT ok
SYS/PS1 I_IN_MAIN ok
SYS/PS1 I_IN_LIMIT ok
SYS/PS1 I_OUT_MAIN ok
SYS/PS1 I_OUT_LIMIT ok

Voltage sensors:
------------------------------------------------------------
Location Sensor Status
------------------------------------------------------------
SYS/MB V_VMEML ok
SYS/MB V_VMEMR ok
SYS/MB V_+3V3_STBY ok
SYS/MB V_VCORE ok
SYS/MB V_+3V3_MAIN ok
SYS/MB V_VDDIO ok
SYS/MB V_+12V0_MAIN ok
SYS/MB V_VBAT ok
SYS/PS0 V_IN_MAIN ok
SYS/PS0 V_OUT_MAIN ok
SYS/PS1 V_IN_MAIN ok
SYS/PS1 V_OUT_MAIN ok

Voltage indicators:
------------------------------------------------------------
Location Indicator Condition
------------------------------------------------------------
SYS/MB VCORE_POK ok
SYS/MB VMEML_POK ok
SYS/MB VMEMR_POK ok
SYS/MB I_USB0 ok
SYS/MB I_USB1 ok
SYS/HDD0 PRSNT ok
SYS/HDD1 PRSNT ok
SYS/ALARM INPUT ok
SYS/PS0 AC_POK ok
SYS/PS0 DC_POK ok
SYS/PS0 CUR_FAULT ok
SYS/PS0 VOLT_FAULT ok
SYS/PS0 FAN_FAULT ok
SYS/PS0 TEMP_FAULT ok
SYS/PS1 AC_POK ok
SYS/PS1 DC_POK ok
SYS/PS1 CUR_FAULT ok
SYS/PS1 VOLT_FAULT ok
SYS/PS1 FAN_FAULT ok
SYS/PS1 TEMP_FAULT ok





Server two:

Temperature sensors:
------------------------------------------------------------
Location Sensor Status
------------------------------------------------------------
SYS/MB T_AMB ok
  • 1. Re: How to check whether voltage sensor is enabled or disabled in T5220
    rukbat Guru Moderator
    Currently Being Moderated
    Server one has status info for temperature and voltage sensors but Server two has no related info.
    You are using the prtdiag command as root user whenever you are doing this?
    The output when done as root will give full information, whereas if you are NOT the root user the output will almost always have less information.


    However ...

    Because you have stated that the prtpicl information also seems to follow the same more-versus-less symptoms, I suspect you have a patch level issue.

    Server #2 is probably under-patched when compared to server #1 (both for system OBP level as well as OS level).

    Determining if that is the root of your issue is too much for a forum thread.
    Run Explorer on both systems then use your service contract credentials to log a SR so that Technical Support can analyze those Explorer files for you.
  • 2. Re: How to check whether voltage sensor is enabled or disabled in T5220
    963543 Newbie
    Currently Being Moderated
    I would check the patch level on both servers and especially the firmware level on the hosts. in the meantime you can compare "showenvironment" outputs from the SC (ALOM)

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points