This discussion is archived
2 Replies Latest reply: Oct 15, 2012 7:48 AM by BSalesRashid RSS

Error when running ./netca after clone of oracle home

User470870-OC Newbie
Currently Being Moderated
Hello,

Databas version : 11.1.0.7
OS version : RHEL 5.5

To clone oracle_home on the target system, followed the below steps.
1. Not ran adpreclone.pl on the source as i am doing only database oracle_home clone.
2. Sutdown database and listner of the source db, ziped oracle_home, moved it to target server.
3. Unzip the folder and ran the script clone.pl in the target system, clonning is successfull.

Now i need to configure connection using ./netca (not created database using dbca yet) getting below erros.

[orarman@devtest bin]$ ./netca
****DISPLAY environment variable not set!
Oracle Net Configuration Assistant is a GUI tool
which requires that DISPLAY specify a location
where GUI tools can display.
Set and export DISPLAY, then re-run.

So i have set display as
[orarman@devtest bin]$ export DISPLAY=192.168.1.6:0.0

If i run ./netca getting an below error
[orarman@devtest bin]$ xhost +
xhost: unable to open display "192.168.1.6:0.0"
and
xclock
Error: Can't open display: 192.168.1.6:0.0


[orarman@devtest bin]$ ./netca

Oracle Net Services Configuration:
java.lang.NullPointerException
at oracle.ewt.lwAWT.BufferedApplet.<init>(Unknown Source)
at oracle.net.ca.NetCA.<init>(Unknown Source)
at oracle.net.ca.NetCA.main(Unknown Source)
Oracle Net Services configuration failed. The exit code is -1


Please suggest..
Thanks ..

Edited by: 955685 on Sep 16, 2012 11:55 PM

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points