This discussion is archived
0 Replies Latest reply: Sep 27, 2012 12:18 AM by 964574 RSS

Webpshere not getting started after iplanet cert renewal

964574 Newbie
Currently Being Moderated
I have renewed a certificate for my iplanet server through ilpanet console and now trying to restart the websphere portal.But after installing the new certificate I am not able to start my websphere portal.

It throws this error during startup:-
Processing /apps/XXX/WebSphere/AppServer/logs/__adminServerFatalError1348645170493.log
Processing /apps/XXX/WebSphere/AppServer/logs/activity.log
Processing /apps/XXX/WebSphere/AppServer/logs/adminclient_audit_messages.log
Processing /apps/XXX/WebSphere/AppServer/logs/nanny.trace
Processing /apps/XXX/WebSphere/AppServer/logs/sas_server.log
Processing /apps/XXX/WebSphere/AppServer/logs/tracefile
Sending output to nohup.out
Starting Server WebSphere Portal... Attemp 1
com.ibm.ejs.sm.client.RepositoryOpException: WSCP0174E: Cannot contact host "XXXX.xxx.com" on port "40510".
The Admin Server on "XXX.xxx.com" may not be running.
at com.ibm.ejs.sm.ejscp.ClientRepository.<init>(ClientRepository.java:144)
at com.ibm.ejs.sm.ejscp.EjscpExtension.init(EjscpExtension.java:126)
at tcl.lang.JavaLoadCmd.cmdProc(JavaLoadCmd.java:129)
at tcl.lang.Parser.evalObjv(Parser.java:810)
at tcl.lang.Parser.eval2(Parser.java:1209)
at tcl.lang.Interp.eval(Interp.java:2042)
at tcl.lang.Interp.eval(Interp.java:2071)
at com.ibm.ejs.sm.ejscp.WscpShell.main(WscpShell.java:106)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
at com.ibm.ws.bootstrap.WSLauncher.main(WSLauncher.java:158)

Can someone please suggest and share there expereince..Any suggestions??

This is what i see in activity log:-
%com.ibm.ejs.resources.seriousMessages:ÝÌ»ªª»ÌÝ9IBM WebSphereAE 4.0.4 ptf40230.02 com.ibm.ejs.security.Initializer2368df5488iprtl01/__adminServerSECJ0007E: Error during security initialization. Exception Authentication Failed at location: java.lang.Exception: Authentication Failed

and this is sas_server_log

1> 2012-09-26 08:28:54.223, ServerID: 1917109904, http://LoginHelperImpl.request_login_controlled:
JSAS0240E: Login failed. Verify the userid/password is correct. Check the properties file to ensure the login source is valid. If this error occurs on the server, check the server properties to ensure the principalName has a valid realm and userid.

2> 2012-09-26 08:28:54.253, ServerID: 1917109904, http://VaultImpl.setServerCred:
Failed to set the server ltpa credentials.

3> 2012-09-26 08:28:54.256, ServerID: 1917109904, http://LoginHelperImpl.request_login_controlled:
JSAS0240E: Login failed. Verify the userid/password is correct. Check the properties file to ensure the login source is valid. If this error occurs on the server, check the server properties to ensure the principalName has a valid realm and userid.

Also I am not able to open webspehre gui due to this.

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points