This discussion is archived
5 Replies Latest reply: Oct 2, 2012 7:21 AM by Srini VEERAVALLI RSS

OBI 11.1.1.6.4 related login problem

950217 Newbie
Currently Being Moderated
I've recently upgraded to 11.1.1.6.0, then used patches for 11.1.1.6.4.

The problem is, after loading my repository files successfully on "Enterprise Manager", I can't login to the OBI analytics (while before loading my file, I was been able to login to Analytics). Its showing error related to the authentication problem, but I've installed it on my system, and I remember my password very well.

I can't understand where doing wrong.

Please suggest me how to fix the error.

Thanks
Raj
  • 1. Re: OBI 11.1.1.6.4 related login problem
    Srini VEERAVALLI Guru
    Currently Being Moderated
    Do these steps
    1. Edit the NQSConfig.INI file to reset the FMW_UPDATE_ROLE_AND_USER_REF_GUIDS = YES to NO and restart the Oracle BI Servers.
    2. Remove, set to none, or comment out the line (see UpgradeAndExit in the following example) added to the instanceconfig.xml file (that instructs Oracle BI Presentation Server to refresh GUIDs on restart).
    <ps:Catalog xmlns:ps="oracle.bi.presentation.services/config/v1.1">
    <ps:UpgradeAndExit>false</ps:UpgradeAndExit>
    <ps:UpdateAccountGUIDs>none<ps:UpdateAccountGUIDs>
    Restart the Presentation Server for the instanceconfig.xml file that was updated.

    Also make sure you have the valid environment variable values in bi_init.bat

    Pls mark correct/helpful if helps
  • 2. Re: OBI 11.1.1.6.4 related login problem
    950217 Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi Veeravalli,

    Thanks for your post.

    I checked the details provided by you, but everything is fine on my system. The files were configured the same way as you suggested. But still its not working.

    While loading the repository file on enterprise manager, I'm getting following errors, I'm not sure but it would be one of the reason of the failure. The errors are:

    1. error retrieving user/group data from oracle BI server's user population API.
    2. unable to create a system user connection to BI server while running user population queries.

    Please suggest me what should I do?

    Thanks & Regards
    Raj
  • 3. Re: OBI 11.1.1.6.4 related login problem
    Srini VEERAVALLI Guru
    Currently Being Moderated
    Check these doc ids
    1327208.1
    1322432.1
    Also check the connection pool settings once

    Pls mark correct/helpful if helps
  • 4. Re: OBI 11.1.1.6.4 related login problem
    950217 Newbie
    Currently Being Moderated
    Thanks a lot Veeravalli for your reply.

    Your replies really helped me to figure out the problem.

    Actually, the issue has been solved when I made the following changes:

    Edit the NQSConfig.INI file to reset the FMW_UPDATE_ROLE_AND_USER_REF_GUIDS = YES.

    Once again thanks to you.

    Regards
    Raj
  • 5. Re: OBI 11.1.1.6.4 related login problem
    Srini VEERAVALLI Guru
    Currently Being Moderated
    Good to know. I appreciate if you mark as correct at my post.

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points