This discussion is archived
3 Replies Latest reply: Oct 10, 2012 5:35 AM by CyberNinja RSS

Login issues

CyberNinja Newbie
Currently Being Moderated
Hello,
I'm having trouble logging into some of my servers. I can log into all my servers if I'm using my ssh agent, but if I use my password, the login fails on some servers. If I become root and then become anther user and then try to su - to anther user using a password it fails.

When something breaks the 1st thing you check is the last change. The last change was this. I moved all the servers from using md5 hashes for shoring our passwords to sha512. I looked in /etc/security/crypt.conf and /etc/security/policy.conf which are the files that where changed. They are the same when compared to each other. So I don't know why some servers are work and others are not.

I did notice that on the servers that where not working had CRYPT_ALGORITHMS_ALLOW=1,2a,md5 instead of CRYPT_ALGORITHMS_ALLOW=1,2a,md5,5,6. I have corrected this and I'm still having issues.

Any help would be great
  • 1. Re: Login issues
    CyberNinja Newbie
    Currently Being Moderated
    Hello,
    This is a update. I was given the answer to my by MikelB from Oracle on the Oracle communities website.
    I like to post the answer so others can be helped.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Hi,

    /usr/lib/security/crypt_sha256.so.1 has been delivered with patch 140905-01.
    This patch is embedded in Solaris 10u7.

    (Same for sha512).

    Current patch is 140905-02. Please check if this patch is installed.

    Best regards
    Mike
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
    I looked at my system and the patch above was not installed, so I installed it. After I installed the patch and rebooted the server, my hashing issue was resolved. I have posted the link below, if any of you want to look at it.

    communities.oracle.com/portal/server.pt/community/view_discussion_topic/216?threadid=451089&aggregatorResults=T451089T450797T441919T450532T450098T448593T440143T438685T447153T445735&pagedAggregatorPageNo=1&sourceCommunityId=399&sourcePortletId=268&doPagination=true&returnUrl=https%3A%2F%2Fcommunities.oracle.com%2Fportal%2Fserver.pt%3Fopen%3Dspace%26name%3DCommunityPage%26id%3D1%26psname%3DOpener%26psid%3D0%26cached%3Dtrue%26in_hi_userid%3D321532%26control%3DSetCommunity%26PageID%3D0%26CommunityID%3D399%26isBack%3Dtrue&Portlet=View Discussion&PrevPage=Communities-ReplyDiscussion
  • 2. Re: Login issues
    rukbat Guru Moderator
    Currently Being Moderated
    Thanks for the update, Mike.

    By the way, for anyone that might want to try that link, Communities.Oracle.Com requires MOS login credentials.

    It's not a free site for just anyone.
    So, those without access to MOS (and therefore no access to get patches) would need to upgrade/reinstall Solaris 10 to Update 7 ( May 2009 ) or newer.
  • 3. Re: Login issues
    CyberNinja Newbie
    Currently Being Moderated
    Thanks for posting that comment. I forgot that it is a locked down site. The users maybe able to get the patch from the CD or DVD.

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points