This discussion is archived
1 2 3 Previous Next 44 Replies Latest reply: Nov 12, 2012 8:16 PM by jariola Go to original post RSS
  • 15. Re: Horizontal/Vertical freeze
    jariola Guru
    Currently Being Moderated
    Hi,

    This method do not work with interactive report.
    It should work with tabular form, but I have not test.

    For interactive report see this plugin
    http://www.apex-plugin.com/oracle-apex-plugins/dynamic-action-plugin/ir-plugin-package_108.html


    Regards,
    Jari
    -----
    My Blog: http://dbswh.webhop.net/htmldb/f?p=BLOG:HOME:0
    Twitter: http://www.twitter.com/jariolai
  • 16. Re: Horizontal/Vertical freeze
    846231 Newbie
    Currently Being Moderated
    Thanks Jari,

    I think the link above has a fee? The previous sample you did on emp table and accompanied by the sample apps sql code is fine already.
    But I do not see step by step instructions on how to convert an existing classical report to a freeze pane horizontal and vertical freeze pane report.

    Can you please prove the step by step instructions?


    Thanks,
  • 17. Re: Horizontal/Vertical freeze
    jariola Guru
    Currently Being Moderated
    Hi,

    You need buy license for that IR plugin.
    But I do not see step by step instructions on how to convert an existing classical report to a freeze pane horizontal and vertical freeze pane report.
    I'm not quite understand what extra instructions you need.
    I have provide sample application for example. Can't you check that?

    Regards,
    Jari
    -----
    My Blog: http://dbswh.webhop.net/htmldb/f?p=BLOG:HOME:0
    Twitter: http://www.twitter.com/jariolai
  • 18. Re: Horizontal/Vertical freeze
    846231 Newbie
    Currently Being Moderated
    Thanks Jari :)

    Apex 4.0

    Yes I can see the sample. I even loaded the file "scroll_report_apex4.sql"
    But when I import it I got error:
    1 error has occurred
    NOT COMPATIBLE (Your export may contain calls not supported by your application version.)
    Please help.
  • 19. Re: Horizontal/Vertical freeze
    jariola Guru
    Currently Being Moderated
    Hi,

    Application is for APEX 4.1.
    You can install that to apex.oracle.com and see source code.

    Regards,
    Jari
    -----
    My Blog: http://dbswh.webhop.net/htmldb/f?p=BLOG:HOME:0
    Twitter: http://www.twitter.com/jariolai
  • 20. Re: Horizontal/Vertical freeze
    846231 Newbie
    Currently Being Moderated
    Thanks jari,

    I remember I was able to import it to my Apex 4.0 server :( was it updated to 4.1?

    Is there a backward compatibility?

    Wait ....i will try to migrate it to apex.oracle.com if it will work.
  • 21. Re: Horizontal/Vertical freeze
    jariola Guru
    Currently Being Moderated
    Hi,

    There is no backward compatibility.

    I did make some changes to sample using APEX 4.1.1.
    Then I did overwrite old APEX 4.0 export file in our repository with APEX 4.1.1 :(
    I did not think APEX 4.0 version is needed anymore. Now I do not have that version anymore.

    Silly mistake from me, sorry.


    Regards,
    Jari
    -----
    My Blog: http://dbswh.webhop.net/htmldb/f?p=BLOG:HOME:0
    Twitter: http://www.twitter.com/jariolai
  • 22. Re: Horizontal/Vertical freeze
    846231 Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi Jari,

    No worries, I have the 4.0 version in my Apex server. Can I back it up and upload to your blog.?


    Thanks,
    Kinz
  • 23. Re: Horizontal/Vertical freeze
    jariola Guru
    Currently Being Moderated
    Hi,

    Thanks,
    Could you please send that export file to my email.
    You can find address from my profile


    Regards,
    Jari
    -----
    My Blog: http://dbswh.webhop.net/htmldb/f?p=BLOG:HOME:0
    Twitter: http://www.twitter.com/jariolai
  • 24. Re: Horizontal/Vertical freeze
    846231 Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi Sure,

    Will send it.


    I have a question.

    I have an existing Apex apps called Inventory Apps with 5 tabs.
    Then I have loaded your Scroll apps with 2 tabs.
    I want to copy the 1st tab (page1) of Scroll apps to my Inventory Apps and put it on the 6th tab (page6).
    I tried to do this copy but the scroll was messed up or it is not working now. How do I retain the property of the page while migrating it to another apps?
    i suspect the page was still called page1 when it was now on page6. How do I update the referencing new page name?


    Thanks :)

    Edited by: KinsaKaUy? on 12-Oct-2012 04:24
  • 25. Re: Horizontal/Vertical freeze
    jariola Guru
    Currently Being Moderated
    Hi,

    I assume you have not copy/create report template to your app.
    Check from sample app what report template page 1 report use and then create same template to your app.

    Regards,
    Jari
    -----
    My Blog: http://dbswh.webhop.net/htmldb/f?p=BLOG:HOME:0
    Twitter: http://www.twitter.com/jariolai
  • 26. Re: Horizontal/Vertical freeze
    846231 Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi Jari,

    I can not understand was does template mean :(

    It ask me of the following when I copy or migrated the page to anothe apps. I dont know what to map or choose.
    When you copy a page from another Application, all the templates used by that page need to be mapped to templates in the current Application. 
    This report displays the templates in the page you are copying from. Review the report and map to the correct template.
    
    Template Type     From Template     To Template     Status
    Button     Button     Button     
    Label             Optional     Optional     
    Page            One Level Tabs - Right Sidebar (optional / table-based)     One Level Tabs - Right Sidebar (optional / table-based)     
    Region     Reports Region          Warning: multiple matching templates found
                  Report Filter - Single Row     Report Filter - Single Row     
    Report     Horz/Vert Scroll (Custom 1)          Warning: multiple matching templates found
    Please help, my deadline is today and I still cannot copy the page correctly :(

    Thanks,
  • 27. Re: Horizontal/Vertical freeze
    846231 Newbie
    Currently Being Moderated
    Hi Jari and all,

    In apex.com

    userid: test01
    passwd: abc123
    workspace:dev_ws_100


    This is the source page:

    http://apex.oracle.com/pls/apex/f?p=68056:1

    And this the target page, where I copied the above:

    http://apex.oracle.com/pls/apex/f?p=37028:3


    Please help me which one should I edit to make it identical to the first

    Can you test copying it again to target as Tab4-page4?


    Thanks a lot

    Edited by: KinsaKaUy? on 12-Oct-2012 05:59
  • 28. Re: Horizontal/Vertical freeze
    jariola Guru
    Currently Being Moderated
    Hi,

    You need go to
    Application Builder > Application 37028 > Shared Components >Templates
    Then press Create button
    Select Report and press Next
    Select As a Copy of an Existing Template and press Next.
    Follow wizard instructions rest of screens to copy Horz/Vert Scroll (Custom 1) report template from app 68056

    Then change your report to use new template

    Regards,
    Jari
    -----
    My Blog: http://dbswh.webhop.net/htmldb/f?p=BLOG:HOME:0
    Twitter: http://www.twitter.com/jariolai
  • 29. Re: Horizontal/Vertical freeze
    846231 Newbie
    Currently Being Moderated
    Thanks Jari,

    Do you mean I only copy the templates and not the page itself?

    This means the templates also includes the pages?


    Thanks

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points