1 Reply Latest reply on Oct 30, 2012 3:16 PM by 961008

    Weird exception trying to preview a page that contains an image

    961008
      Time to time when I try to preview a page which contains an image, I get an exception like

      2012-10-17 15:36:28,781 ERROR [com.fatwire.logging.cs.sseed] - Illegal Argument Exception constructing blobkey:
      java.lang.IllegalArgumentException: Required param missing: blobwhere in blobtable=MungoBlobs&blobcol=urldata&blobwhere=null&blobkey=id
           at COM.FutureTense.Cache.CacheHelper.blobKeyFromMap(CacheHelper.java:946)
           at com.fatwire.satellite.Satellite.blobEndTag(Satellite.java:483)
           at com.fatwire.satellite.jsp.Blob.doEndTag(Blob.java:267)
           at com.openmarket.framework.jsp.Base.doEndTag(Base.java:143)
           at org.apache.jsp.jsp.cs_005fdeployed.OpenMarket.Gator.AttributeTypes.DisplayIMAGEPICKER_jsp._jspService(DisplayIMAGEPICKER_jsp.java:327)
      2012-10-17 15:36:28,797 ERROR [com.fatwire.logging.cs.request] - Exception including resource /jsp/cs_deployed/OpenMarket/Gator/AttributeTypes/DisplayIMAGEPICKER.jsp
      org.apache.jasper.JasperException: javax.imageio.IIOException: Can't get input stream from URL!
           at org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.handleJspException(JspServletWrapper.java:500)
           at org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:416)
           at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:313)
           at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:260)

      when this happens, ui just hangs forever on showing the loading gif. However, outside preview it works fine. Any ideas on this?

      EDIT: it seems it is doing a request like this:
      http://localhost:8080/cs/ImageRendererServlet?id=1332196836945&assettype=Image&attribute=ImageFile&width=96&height=96

      which returns response with 0 content. No errors anywhere. Suggestions to debug?

      Edited by: jaranta on 17.10.2012 7:16
        • 1. Re: Weird exception trying to preview a page that contains an image
          961008
          I had incorrect attribute reference in the image picker. I had <?xml version="1.0"?>
          <!DOCTYPE PRESENTATIONOBJECT SYSTEM "presentationobject.dtd"> <PRESENTATIONOBJECT NAME="ImagePicker"> <IMAGEPICKER ASSETTYPENAME="Image" ATTRIBUTETYPENAME="Media_A" ATTRIBUTENAME="ImageFile"> </IMAGEPICKER> </PRESENTATIONOBJECT> where that kind of attribute didn't exist. The fix was to change that to <?xml version="1.0"?>
          <!DOCTYPE PRESENTATIONOBJECT SYSTEM "presentationobject.dtd"> <PRESENTATIONOBJECT NAME="ImagePicker"> <IMAGEPICKER ASSETTYPENAME="Image" ATTRIBUTETYPENAME="Media_A" ATTRIBUTENAME="Thumbnail"> </IMAGEPICKER> </PRESENTATIONOBJECT>