5 Replies Latest reply: Jan 3, 2013 10:22 AM by 818785 RSS

    SunFire V245 no "ok>" mode

    28125
      Good evening everybody, I got a v245 server and get a problem:
      I can log in sc, and i had tried all the commands of sc mode but to logging into ok mode
      Some “print screens”
      Connected power cables to both power outlets
      SSH to the server over NET MGM and login as admin

      sc> showplatform -v
      SUNW,Sun-Fire-v245
      Chassis Serial Number: XXXXXXX00X
      Domain Status
      ------ ------
      S0 OS Standby

      sc> poweron
      sc>
      SC Alert: Host System has Reset
      sc> showplatform -v
      SUNW,Sun-Fire-v245
      Chassis Serial Number: XXXXXXX00X
      Domain Status
      ------ ------
      S0 OS Reset

      sc> showusers
      username connection login time client IP addr console
      -------- ---------- ---------- -------------- -------
      auto serial JAN 01 21:28 system
      admin ssh-1 JAN 01 21:28 10.10.0.8

      but once i use "console -f" command It's just show "Enter #. to return to ALOM." and no “ok>” promt
      sc> console -f
      Warning: User <auto> currently has write permission to this console and forcibly removing them will terminate any current write actions and all work will be lost. Would you like to continue? [y/n]y
      Enter #. to return to ALOM.

      Any ideas what I have to do? All lights on the server are green
        • 1. Re: SunFire V245 no "ok>" mode
          bigdelboy
          The last time someone has this issue on the forum typing 'return' a couple of times (once should be enough?) brought up the 'ok' prompt.

          I accept you may have done that.


          After that at least two options may be possible:

          ... The machine has faulted and powered off .... you should be able to determine that back at the alom, ( actually the lights are green so that is probably not the case)
          ... auto-boot? was true and The machine has "hung" during the boot process


          good luck
          • 2. Re: SunFire V245 no "ok>" mode
            28125
            thank you for quick reply.

            1. Typed 'return' more than couple of times

            2. All lights are green

            3.
            sc> bootmode
            Bootmode: normal
            bootscript="setenv auto-boot? false"

            no console:-(
            • 3. Re: SunFire V245 no "ok>" mode
              Nik
              Hi.
              Check output of consolehistory

              Try reset nvram to default value as console can be redirected to other device.

              bootmode reset_nvram

              Regards.
              • 4. Re: SunFire V245 no "ok>" mode
                28125
                It is real mystery for me now

                sc> consolehistory
                sc>

                sc> bootmode
                Bootmode: reset_nvram
                Expires MON DEC 10 09:06:28 UTC 2012
                bootscript="setenv auto-boot? false"
                sc> poweroff
                Are you sure you want to power off the system [y/n]? y

                sc> poweron
                sc>
                SC Alert: Host System has Reset

                sc> console -f
                Enter #. to return to ALOM.

                pressed Enter multiple times
                same problem. blinking black box no "ok>"
                • 5. Re: SunFire V245 no "ok>" mode
                  818785
                  This could be caused because the console output is not directed to the ttya (Net MGM port), it could be redirected to ttyb (serial MGM port) or screen if the server has a video card, in order to fix this you should change the OBP variable "output-device" to ttyb instead of ttyb or screen, but as you are not able to reach an OK prompt you should use the ALOM "bootmode bootscript="setenv output-device ttya"" command

                  bootmode bootscript="string"

                  sc> bootmode bootscript="setenv output-device ttya"