This discussion is archived
3 Replies Latest reply: Jan 30, 2013 11:52 AM by bobthesungeek76036 RSS

Slaris 11.1 x86, Can I change the /devices path?

987902 Newbie
Currently Being Moderated
Here is the problem according to hardware and software support people from respective companies:

We have purchased a new backup solution for a satellite office.

The hardware includes a NEO 400s tape library with two SAS LTO6 drives.

The SAS card in the Solaris 11.1 x86 server is an LSI SAS9200-8e PCI Express to 6Gb/s HBA.

My backup software is Symantec NetBackup 7.0.1

After building out the 11.1 x86 box, installing the SAS HBA and hooking connecting it to the Neo 400s, I get the following from the OS when I check hardware config:

root@sf-backup:~# cfgadm -al
Ap_Id Type Receptacle Occupant Condition
c8 scsi-sas connected unconfigured unknown
c9 scsi-sas connected configured unknown
c9::rmt/0 tape connected configured unknown
c9::scsi/changer/c9t5000E1114 med-changer connected configured unknown
c10 scsi-sas connected configured unknown
c10::rmt/1 tape connected configured unknown
sata0/0::dsk/c7t0d0 disk connected configured ok
sata0/1 sata-port empty unconfigured ok
sata0/2 sata-port empty unconfigured ok
sata0/3::dsk/c7t3d0 disk connected configured ok
sata0/4 sata-port empty unconfigured ok
sata0/5 sata-port empty unconfigured ok

And the /dev/rmt directory shows

root@sf-backup:/etc/init.d# ls -lrt /dev/rmt/*cbn
lrwxrwxrwx 1 root root 89 Jan 18 15:34 /dev/rmt/0cbn -> ../../devices/pci@0,0/pci8086,2e21@1/pci1000,3080@0/iport@80/tape@w5000e1114d83d002,0:cbn
lrwxrwxrwx 1 root root 90 Jan 18 15:34 /dev/rmt/0dcbn -> ../../devices/pci@0,0/pci8086,2e21@1/pci1000,3080@0/iport@80/tape@w5000e1114d83d002,0:dcbn
lrwxrwxrwx 1 root root 89 Jan 18 15:34 /dev/rmt/1cbn -> ../../devices/pci@0,0/pci8086,2e21@1/pci1000,3080@0/iport@40/tape@w5000e1114d83d005,0:cbn
lrwxrwxrwx 1 root root 90 Jan 18 15:34 /dev/rmt/1dcbn -> ../../devices/pci@0,0/pci8086,2e21@1/pci1000,3080@0/iport@40/tape@w5000e1114d83d005,0:dcbn

So from the OS, I can see the tape drives and I can see the media changer (see cfgadm -al). HOWEVER, when I try to bring these devices into NetBackup, the backup software can not see the library at all.

According to NetBackup support, the issue lies in the identification of the device (see /device tree) as a "tape@WWN". They claim that NetBackup must have a device tree of "st@WWN". Until the OS can see the library/tape drives in this format, NetBackup will not see the library.

My question: Is there a way to change the devices path so that the hardware comes in with a path that includes "st@WWN" instead of "tape@WWN" or, even better, is NetBackup support just wrong and their is another way to see the hardware from this backup software?

Any help would be greatly appreciated.

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points