1 Reply Latest reply: Mar 25, 2013 7:33 PM by jniberiya89 RSS

    Getting error while configuring LDAP with OEG

    936114
      Hi All,

      I am trying to authenticate web service using LDAP at the time of loading and invoking. I am able to configure LDAP and connection is successful, But when authentication i am getting error.

      ERROR 08/Mar/2013:11:46:14.240 [4287d940] Failed to authenticate user [soaUser]
      ERROR 08/Mar/2013:11:46:14.242 [4287d940] java exception:
      com.vordel.circuit.authn.VordelAuthNException: Original Message - type=javax.naming.NamingException msg=failed to authenticate exactly one user (got 0)
           at com.vordel.security.auth.repository.LDAPRepository.checkCredentials(LDAPRepository.java:199)
           at com.vordel.security.auth.repository.RepositoryBase.checkCredentials(RepositoryBase.java:58)
           at com.vordel.security.auth.HttpBasicAuthN.authenticate(HttpBasicAuthN.java:51)
           at com.vordel.circuit.authn.HttpProcessor.performAuthentication(HttpProcessor.java:61)
           at com.vordel.circuit.authn.HttpBasicProcessor.invoke(HttpBasicProcessor.java:41)
           at com.vordel.circuit.InvocationEngine.invokeFilter(InvocationEngine.java:154)
           at com.vordel.circuit.InvocationEngine.invokeCircuit(InvocationEngine.java:43)
           at com.vordel.circuit.InvocationEngine.processMessage(InvocationEngine.java:229)
           at com.vordel.circuit.SyntheticCircuitChainProcessor.invoke(SyntheticCircuitChainProcessor.java:36)
           at com.vordel.dwe.http.HTTPPlugin.invokeDispose(HTTPPlugin.java:290)
           at com.vordel.dwe.http.WebServicePlugin.invokeDispose(WebServicePlugin.java:102)
           at com.vordel.dwe.http.HTTPPlugin.invoke(HTTPPlugin.java:131)
      Caused by: javax.naming.NamingException: failed to authenticate exactly one user (got 0)
           at com.vordel.common.ldap.LdapLookup.loginUser(LdapLookup.java:674)
           at com.vordel.common.ldap.LdapLookup.checkUserExists(LdapLookup.java:605)
           at com.vordel.security.auth.repository.LDAPRepository.checkCredentials(LDAPRepository.java:166)
           ... 11 more

      Thanks,
        • 1. Re: Getting error while configuring LDAP with OEG
          jniberiya89
          Looks like that there is something wrong with the authentication repository that you created with your LDAP connection.
          Connection might be successful but for authentication, you need to create an authentication repository with that connection.
          Follow the OEG user guide for this and reply v=back in case you get further issues.