7 Replies Latest reply: Mar 25, 2013 3:15 AM by HamidHelal RSS

    FRM-41213

    870213
      hi experts

      1st machine:-
      I am working on a XP machine with Oracle 10g Database and Developer Suite + AS . this machine working accordingly form and reports working on local computer as well as on network via browser.

      2nd Machine:-
      Currently I installed another XP machine with Oracle 10g Database and Developer Suite + AS. in this machine forms working fine on local machine and on network on via browser, but when I call report via form that is already working on my 1st machine, report not running and giving a error FRM-41213, all the file are same as 1st machine, no any change, I do not know what is problem why this machine is not running report.

      I already check to run single form but showing same error.

      I think I forgot to assigned values somewhere for reports, not sure, any one can help in this regard

      my call report code is .( already working on 1st machine ...)
      DECLARE 
      QT char(1):='''';
      repid REPORT_OBJECT;
      v_rep VARCHAR2(100);
      rep_status VARCHAR2(20);
       
      BEGIN
      
      if :RG = 1 then
      repid := FIND_REPORT_OBJECT('REPORT_1');
      elsif :RG = 2 then
      repid := FIND_REPORT_OBJECT('REPORT_2');
      elsif :RG = 3 then
      repid := FIND_REPORT_OBJECT('REPORT_3');
      End if;     
      SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_COMM_MODE,SYNCHRONOUS);
      SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_DESTYPE,cache);
      SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_DESFORMAT,'PDF');
      SET_REPORT_OBJECT_PROPERTY(repid,REPORT_OTHER,'paramform=no sdate='||:btn.sdate|| ' ' || 'edate='||:btn.edate || ' ' || 'emp='|| :btn.EID);  
      
      v_rep := RUN_REPORT_OBJECT(repid);
      rep_status := REPORT_OBJECT_STATUS(v_rep); 
      WHILE rep_status in ('RUNNING','OPENING_REPORT','ENQUEUED') 
      LOOP 
        rep_status := report_object_status(v_rep); 
      END LOOP; 
       
      if
       rep_status = 'FINISHED'
      then
        WEB.SHOW_DOCUMENT('/reports/rwservlet/getjobid'||substr(v_rep,instr(v_rep,'_',-1)+1) ||
        '?server=rserver' ); 
      else
        message ( 'error while running reports-object '  || error_text );
        message ( ' ' );
        clear_message;
      end if;
      end;
      Thanks in advance.
        • 1. Re: FRM-41213
          Matthew D.
          You can not have two reports with same name on your network. Second report server is probably down, check log files.

          Regards
          • 2. Re: FRM-41213
            870213
            I am using one report server at time, not using both at a time.
            • 3. Re: FRM-41213
              Matthew D.
              1) Check reports server jobs with showjobs.
              2) If you have reports server on another machine you must change url in web.show_document to full URL of report server, not for relative:
              if you runnig report on second machine url will be: web.show_document('http://<machine_1:port>/report/rwservlet...')

              Regards
              • 4. Re: FRM-41213
                GregorM
                Hi.

                Firstly check your report server on machine 2 is up and running.

                You can check it issuing http://machine1:port/reports/rwservlet/showenv from browser.

                Next describe how is your report object item in forms defined. I suspect you have fixed property values defined on your report object which are ok for machine 1 but not for machine 2.

                Best regards
                • 5. Re: FRM-41213
                  HamidHelal
                  867210 wrote:
                  I am using one report server at time, not using both at a time.
                  But i suggest,
                  If both reports server has same name, please delete the second one and create with different name and change code as well.
                  In the same network same name report server makes problem and not work.


                  Hope this helps

                  Hamid
                  • 6. Re: FRM-41213
                    870213
                    Dear Hamid

                    I changed server, my previous server was rserver now new server name is mserver and i made change accordingly in pl/sql,
                    and also defined in report , report server = mserver , still showing same error.

                    May I ask that there is any configuration for reports, like we make in formsweb and default file for FORMS.
                    my Server detail :-
                    Reports Servlet Environment Variables 10.1.2.0.2  
                     
                    Security Mode Non-secure  
                    
                     
                      HTTP Environment Variables 10.1.2.0.2  
                     
                     
                      
                    SERVER_NAME   jahangirpc  
                    SERVER_PORT   8889  
                    SCRIPT_NAME   /rwservlet  
                    SERVER_PROTOCOL   HTTP/1.1  
                    SERVER_SOFTWARE   undefined  
                    GATEWAY_INTERFACE   undefined  
                    SERVER_PORT_SECURE   undefined  
                    ACCEPT   image/gif, image/x-xbitmap, image/jpeg, image/pjpeg, application/x-shockwave-flash, application/vnd.ms-excel, application/vnd.ms-powerpoint, application/msword, */*  
                    REQUEST_METHOD   GET  
                    REMOTE_HOST   JAHANGIRPC  
                    REMOTE_ADDR   192.168.0.53  
                    REMOTE_USER   undefined  
                    AUTH_TYPE   undefined  
                    PATH_INFO   showenv  
                    QUERY_STRING   server=mserver  
                    PATH_TRANSLATED   D:\DevSuiteHome_1\reports\j2ee\reports_ids\web\showenv  
                    CONTENT_LENGTH   undefined  
                    CONTENT_TYPE   undefined  
                    AUTHORIZATION   undefined  
                    USER-AGENT   Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; InfoPath.2)  
                    REMOTE_IDENT   undefined  
                    REFERER   undefined  
                     
                     
                    
                     
                     OracleAS Reports Services - Servlet Environment Variables    Return to Top 
                     
                     
                     
                     
                    KeyMapFile   D:\DevSuiteHome_1\reports\conf\cgicmd.dat  
                    DBAUTH   D:\DevSuiteHome_1\reports\templates\rwdbauth.htm  
                    SYSAUTH   D:\DevSuiteHome_1\reports\templates\rwsysauth.htm  
                    server   undefined  
                    DIAGNOSTIC   yes  
                    traceopts   undefined  
                    ERRORTEMPLATE   D:\DevSuiteHome_1\reports\templates\rwerror.htm  
                    SERVER_IN_PROCESS   yes  
                    COOKIEEXPIRE   30  
                    ENCRYPTIONKEY   reports9i  
                    DIAGHEADTAGS   undefined  
                    DIAGBODYTAGS   undefined  
                    HELPURL   undefined  
                    RELOAD_KEYMAP   NO  
                    IMAGEURL   http://jahangirpc:8889/reports/rwservlet  
                    SINGLESIGNON   yes  
                     
                     
                    
                     
                     OracleAS Reports Services - Server and Engine Environment Variables    Return to Top 
                     
                     
                     
                     
                    PATH   D:\DevSuiteHome_1\jdk\jre\bin\classic;D:\DevSuiteHome_1\jdk\jre\bin;D:\DevSuiteHome_1\jdk\jre\bin\client;D:\DevSuiteHome_1\jlib;D:\DevSuiteHome_1\bin;D:\DevSuiteHome_1\jre\1.4.2\bin\client;D:\DevSuiteHome_1\jre\1.4.2\bin;e:\orant\bin;E:\oracle\product\10.2.0\db_1\bin;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;e:\orant\jdk\bin  
                    DISPLAY    
                    LD_LIBRARY_PATH    
                    ORACLE_HOME   D:\DevSuiteHome_1  
                    TNS_ADMIN    
                    NLS_LANG   AMERICAN_AMERICA.WE8MSWIN1252  
                    USER_NLS_LANG    
                    RW   D:\DevSuiteHome_1\reports  
                    REPORTS_PATH   D:\DevSuiteHome_1\repadm61\srw;D:\DevSuiteHome_1\cgenr61\admin\crretc;D:\DevSuiteHome_1\cgenr61\admin;D:\DevSuiteHome_1\reports\templates;D:\DevSuiteHome_1\reports\samples\demo;D:\DevSuiteHome_1\reports\integ;D:\DevSuiteHome_1\reports\printers;  
                    REPORTS_TMP   C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp  
                    REPORTS_TAGLIB_URI   /WEB-INF/lib/reports_tld.jar  
                    java.class.path   D:\DevSuiteHome_1\j2ee\home\lib\ojsp.jar;D:\DevSuiteHome_1\reports\jlib\rwrun.jar;D:\DevSuiteHome_1\jlib\zrclient.jar  
                    sourceDir    
                    tempDir    
                    useDataCache    
                    ignoreDataParameter    
                     
                     
                    Edited by: 867210 on Mar 25, 2013 12:10 AM
                    • 7. Re: FRM-41213
                      HamidHelal
                      Can you try this code ..How to call a report in Forms 10g ?