0 Replies Latest reply: Mar 27, 2013 10:43 AM by liquidpeluca RSS

    Failures  were detected while initiating start task for application 'em'

    liquidpeluca
      Hello there,

      I'm facing a problem here that I'm not able to resolve it.

      This is the third time I reinstalled the WebLogic Sever (WebLogic Server Version: 10.3.5.0) and I'm getting the same error.

      After installing the WebLogic Server, everything goes fine, I can access /em, /console, /analytics.

      The problem is when I create a WebService (with JDeveloper Studio 11.1.2.3.0). After deploying the WebService and restart WebLogic Server, the /em deployment can't start.

      I get this error while accessing to localhost:7001/em:

      Error 404--Not Found

      From RFC 2068 Hypertext Transfer Protocol -- HTTP/1.1:

      10.4.5 404 Not Found

      The server has not found anything matching the Request-URI. No indication is given of whether the condition is temporary or permanent.

      If the server does not wish to make this information available to the client, the status code 403 (Forbidden) can be used instead. The 410 (Gone) status code SHOULD be used if the server knows, through some internally configurable mechanism, that an old resource is permanently unavailable and has no forwarding address.

      When I try to start it from the console I get this error (it doesn't matter if I start it Servicing all requests or Servicing only administration requests):

      java.lang.NoClassDefFoundError: javax/faces/application/ProjectStage
      Errors were encountered while performing this operation.

      Here is the log file:

      <Mar 27, 2013 12:24:43 PM GMT-03:00> <Warning> <Deployer> <BEA-149004> <Failures
      were detected while initiating start task for application 'em'.>
      <Mar 27, 2013 12:24:43 PM GMT-03:00> <Warning> <Deployer> <BEA-149078> <Stack tr
      ace for message 149004
      java.lang.NoClassDefFoundError: javax/faces/application/ProjectStage
      at java.lang.Class.getDeclaredFields0(Native Method)
      at java.lang.Class.privateGetDeclaredFields(Class.java:2291)
      at java.lang.Class.getDeclaredFields(Class.java:1743)
      at weblogic.j2ee.dd.xml.BaseJ2eeAnnotationProcessor.getFields(BaseJ2eeAn
      notationProcessor.java:1024)
      at weblogic.j2ee.dd.xml.BaseJ2eeAnnotationProcessor.getFields(BaseJ2eeAn
      notationProcessor.java:1017)
      Truncated. see log file for complete stacktrace
      Caused By: java.lang.NoClassDefFoundError: javax/faces/application/ProjectStage
      at java.lang.Class.getDeclaredFields0(Native Method)
      at java.lang.Class.privateGetDeclaredFields(Class.java:2291)
      at java.lang.Class.getDeclaredFields(Class.java:1743)
      at weblogic.j2ee.dd.xml.BaseJ2eeAnnotationProcessor.getFields(BaseJ2eeAn
      notationProcessor.java:1024)
      at weblogic.j2ee.dd.xml.BaseJ2eeAnnotationProcessor.getFields(BaseJ2eeAn
      notationProcessor.java:1017)
      Truncated. see log file for complete stacktrace
      >

      I really don't know why /em can't start after deploying a WebService.

      Thanks in advance, Max.