This discussion is archived
2 Replies Latest reply: Apr 2, 2013 8:47 AM by Turbokat RSS

Go URL - User Authentication Failure

User458365 Newbie
Currently Being Moderated
Hi,

I am trying to use a 'Go URL' in web application and I see some issue with authentication mechanism.

I was able to login and view the dashboard whenever the username used in the 'Go URL' is from the console. But if the user who is from Active directory is used in the 'Go URL' link, then I get the login page saying 'Invalid username or password'. When I check the log file, it says ' [53012] User Authentication Failure'.

Also the AD user can login from the login page, but not thru 'Go-URL' link.

Can anyone let me know whether I am missing any step?

Thanks
  • 1. Re: Go URL - User Authentication Failure
    Rupesh Shelar Explorer
    Currently Being Moderated
    Hi,

    Make sure your BISYSTEM password

    Go to weblogic console, http://IP address:7001/console
    Home >Summary of Security Realms > myrealm > Users and Groups > BISystemUser
    And then go to your EM (http://IP address:7001/em)
    expand weblogic domain > bifoundation_domain > Security > Credentials > oracle.bi.system ? system.user
    Just retype a new password then Restart BI All Services then test it.

    is your s/m configured with SSO?


    http://docs.oracle.com/cd/E21764_01/bi.1111/e10543/privileges.htm#autoId16
    mark as helpful,if useful
    Thanks
  • 2. Re: Go URL - User Authentication Failure
    Turbokat Pro
    Currently Being Moderated
    969211 wrote:

    I was able to login and view the dashboard whenever the username used in the 'Go URL' is from the console. But if the user who is from Active directory is used in the 'Go URL' link, then I get the login page saying 'Invalid username or password'. When I check the log file, it says ' [53012] User Authentication Failure'.

    Also the AD user can login from the login page, but not thru 'Go-URL' link.

    Can anyone let me know whether I am missing any step?
    Check the usage of Go URL first : http://docs.oracle.com/cd/E21043_01/bi.1111/e16364/apiwebintegrate.htm

    If you dont user NQUser and NQPassword then they will be prompted for a password. you need to http://<hostname.domain>:9704/analytics/saw.dll?Dashboard&PortalPath=<your GO URLpath>*&NQuser=USERNAME&NQPassword=PASSWORD*

    You should not access if URL without logging in.

    Also on different note:
    Rupesh Shelar wrote:
    Make sure your BISYSTEM password

    Go to weblogic console, http://IP address:7001/console
    Home >Summary of Security Realms > myrealm > Users and Groups > BISystemUser
    And then go to your EM (http://IP address:7001/em)
    expand weblogic domain > bifoundation_domain > Security > Credentials > oracle.bi.system ? system.user
    Just retype a new password then Restart BI All Services then test it.
    How is BISystemUser even related to Go URL .or this issue .?

    Hope this helps.

    Let me know the updates. Mark if it answers!

    Thanks,
    SVS

Legend

  • Correct Answers - 10 points
  • Helpful Answers - 5 points