1 Reply Latest reply: Sep 26, 2013 11:15 AM by frank1018 RSS

    Java Class not found error when start up Weblogic servers.

    frank1018

      Hi:

      I'm running Weblogic Server 10.3.6  on Linux 64bit Machine for my Forms and Reports 11g.

       

      Today I undeployed  an application which I installed two days ago, then when I reboot the server, and try to start Weblogic Administration Server, cluster_forms, cluster_reports.

       

      they all start up and running.

       

      Server/Subsystem Name Sorted Ascending State Health Reason
      http://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifAdminServer Expand Node AdminServerhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifRUNNINGhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifhttp://192.168.3.44:7001/console/images/checkmark_status.gif OKhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gif
      http://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifWLS_FORMS Expand Node WLS_FORMShttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifRUNNINGhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifhttp://192.168.3.44:7001/console/images/checkmark_status.gif OKhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gif
      http://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifWLS_REPORTS Expand Node WLS_REPORTShttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifRUNNINGhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifhttp://192.168.3.44:7001/console/images/checkmark_status.gif OK

       

      But those enterprise applications were failed to start up:

       

      The errors are :

      Start em :  java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.myfaces.trinidadinternal.taglib.UIXCollectionTag

      Start formsconfigmbeans :  java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class oracle.forms.config.utils.FormsappConfigUtils

      Start formsapp    java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class oracle.forms.config.utils.FormsappConfigUtils

       

      http://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifem Expand Node Enterprise Application emhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifPreparedhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifEnterprise Applicationhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gif400
      http://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifformsconfigmbeans Expand Node Enterprise Application formsconfigmbeanshttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifFailedhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifEnterprise Applicationhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gif100
      http://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifformsapp (11.1.2) Expand Node Enterprise Application formsapp (11.1.2)http://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifFailedhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gifEnterprise Applicationhttp://192.168.3.44:7001/console/images/spacer.gif100

       

      Anyone knows why this happen ?

       

      Stack track:

      ####<Sep 25, 2013 10:58:37 PM PDT> <Error> <HTTP> <forms-reports> <AdminServer> <[STANDBY] ExecuteThread: '7' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <> <6e32333635a10928:-70a358af:14158bbbc65:-8000-0000000000000344> <1380175117550> <BEA-101371> <There was a failure when processing annotations for application /home/oracle/Oracle/Middleware/user_projects/domains/ClassicDomain/servers/AdminServer/tmp/_WL_user/em/hsz5x1/em.war. Please make sure that the annotations are valid. The error is >

      ####<Sep 25, 2013 10:58:37 PM PDT> <Error> <Deployer> <forms-reports> <AdminServer> <[STANDBY] ExecuteThread: '7' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <> <6e32333635a10928:-70a358af:14158bbbc65:-8000-0000000000000344> <1380175117561> <BEA-149265> <Failure occurred in the execution of deployment request with ID '1380175115076' for task '4'. Error is: 'weblogic.application.ModuleException: Failed to load webapp: '/em''

      weblogic.application.ModuleException: Failed to load webapp: '/em'

              at weblogic.servlet.internal.WebAppModule.prepare(WebAppModule.java:395)

              at weblogic.application.internal.flow.ScopedModuleDriver.prepare(ScopedModuleDriver.java:176)

              at weblogic.application.internal.flow.ModuleListenerInvoker.prepare(ModuleListenerInvoker.java:199)

              at weblogic.application.internal.flow.DeploymentCallbackFlow$1.next(DeploymentCallbackFlow.java:517)

              at weblogic.application.utils.StateMachineDriver.nextState(StateMachineDriver.java:52)

              at weblogic.application.internal.flow.DeploymentCallbackFlow.prepare(DeploymentCallbackFlow.java:159)

              at weblogic.application.internal.flow.DeploymentCallbackFlow.prepare(DeploymentCallbackFlow.java:45)

              at weblogic.application.internal.BaseDeployment$1.next(BaseDeployment.java:648)

              at weblogic.application.utils.StateMachineDriver.nextState(StateMachineDriver.java:52)

              at weblogic.application.internal.BaseDeployment.prepare(BaseDeployment.java:191)

              at weblogic.application.internal.EarDeployment.prepare(EarDeployment.java:59)

              at weblogic.application.internal.DeploymentStateChecker.prepare(DeploymentStateChecker.java:154)

              at weblogic.deploy.internal.targetserver.AppContainerInvoker.prepare(AppContainerInvoker.java:60)

              at weblogic.deploy.internal.targetserver.operations.ActivateOperation.createAndPrepareContainer(ActivateOperation.java:208)

              at weblogic.deploy.internal.targetserver.operations.ActivateOperation.doPrepare(ActivateOperation.java:98)

              at weblogic.deploy.internal.targetserver.operations.AbstractOperation.prepare(AbstractOperation.java:217)

              at weblogic.deploy.internal.targetserver.DeploymentManager.handleDeploymentPrepare(DeploymentManager.java:747)

              at weblogic.deploy.internal.targetserver.DeploymentManager.prepareDeploymentList(DeploymentManager.java:1216)

              at weblogic.deploy.internal.targetserver.DeploymentManager.handlePrepare(DeploymentManager.java:250)

              at weblogic.deploy.internal.targetserver.DeploymentServiceDispatcher.prepare(DeploymentServiceDispatcher.java:159)

              at weblogic.deploy.service.internal.targetserver.DeploymentReceiverCallbackDeliverer.doPrepareCallback(DeploymentReceiverCallbackDeliverer.java:171)

              at weblogic.deploy.service.internal.targetserver.DeploymentReceiverCallbackDeliverer.access$000(DeploymentReceiverCallbackDeliverer.java:13)

              at weblogic.deploy.service.internal.targetserver.DeploymentReceiverCallbackDeliverer$1.run(DeploymentReceiverCallbackDeliverer.java:46)

              at weblogic.work.SelfTuningWorkManagerImpl$WorkAdapterImpl.run(SelfTuningWorkManagerImpl.java:545)

              at weblogic.work.ExecuteThread.execute(ExecuteThread.java:256)

              at weblogic.work.ExecuteThread.run(ExecuteThread.java:221)

      Caused By: java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.myfaces.trinidadinternal.taglib.UIXCollectionTag

              at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:202)

              at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)

              at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:190)

              at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)

              at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:301)

              at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:247)

              at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)

              at java.lang.ClassLoader.defineClassCond(ClassLoader.java:631)

              at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:615)

              at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:141)