1 2 Previous Next 19 Replies Latest reply on Aug 2, 2015 1:53 PM by Bashar.

    Startup Error for Primary

    Beauty_and_dBest

      Hi ALL,

       

      EBS 11i

      9i

      rhel5

       

      I followed Doc ID 216212.1  for the following:

      14. Do file-based configurations on the standby database server

           $ cd <RDBMS ORACLE_HOME>/appsutil/clone/bin
         $ perl adcfgclone.pl dbTechStack


      I  bounced my PRIMARY (originally standby)  but I got error

      My primary SID=DEV while my standby SID=STBY

       

      SQL> startup

      ORACLE instance started.

       

      Total System Global Area  581506668 bytes

      Fixed Size                   452204 bytes

      Variable Size             402653184 bytes

      Database Buffers          167772160 bytes

      Redo Buffers               10629120 bytes

      ORA-01103: database name 'DEV' in controlfile is not 'STBY'

       

       

      I found out that the clone changed my initSTBY.ora , removing the dataguard parameters

      Why does this command seems messing the setup?

       

       

      Please help ..

       

      Thanks a lot,

      jc

        • 2. Re: Startup Error for Primary
          Gnando Bertrand

          Hello,

          you probably forgot a step in the switchover or failover process. Can you read this http://docs.oracle.com/cd/E11882_01/server.112/e41134/role_management.htm

          don't care for the release difference.

          1 person found this helpful
          • 3. Re: Startup Error for Primary
            Beauty_and_dBest

            The command $ perl adcfgclone.pl dbTechStack distroyed my init.ora without a backup


            Why is this command allowed here?



            Thanks

            • 4. Re: Startup Error for Primary
              Beauty_and_dBest

              Hi Nando,

               

              The dataguard is okay. I have tested it switchover over and over.

              But the ebs part cloning just mess up my init.ora hence causing the error.

               

               

              Thanks.

              • 5. Re: Startup Error for Primary
                Krishna-Oracle

                did you check control file location

                Is the right control file getting used?

                1 person found this helpful
                • 6. Re: Startup Error for Primary
                  Beauty_and_dBest

                  Yes, I rebuilt my initSBTY.ora and I can startup successfully.


                  My issue is connecting the apps to the standby hence I am following the notes.

                  • 7. Re: Startup Error for Primary
                    Pravin Takpire

                    After you switch over primary to STBY, run autoconfig/adcfgclone to point application to new DB node, you need to recreate the DR setup so that old primary becomes STBY and STBY is any way PRIMARY.

                    This is the way it will work on 9i

                    regards

                    Pravin

                    1 person found this helpful
                    • 8. Re: Startup Error for Primary
                      Beauty_and_dBest

                      Yeah, I run autoconfig, but I can not understand why it can not connect to STBY, it keeps on connecting to DEV my primary turned standby

                       

                      ---------------------------------------------------------------

                                         ADX Database Utility

                      ---------------------------------------------------------------

                       

                       

                      getConnectionUsingAppsJDBCConnector() -->

                          APPS_JDBC_URL=''

                          Trying to get connection using SID based connect descriptor

                      getConnection() -->

                          sDbHost    : oratrng5c

                          sDbDomain  : unitrade.local

                          sDbPort    : 1521

                          sDbSid     : DEV

                          sDbUser    : APPS

                          Trying to connect using SID...

                      getConnectionUsingSID() -->

                          JDBC URL: jdbc:oracle:thin:@oratrng5c.unitrade.local:1521:DEV

                          Exception occurred: java.sql.SQLException: Io exception: Connection refused(DESCRIPTION=(TMP=)(VSNNUM=153093632)(ERR=12505)(ERROR_STACK=(ERROR=(CODE=12505)(EMFI=4))))

                          Trying to connect using SID as ServiceName

                      getConnectionUsingServiceName() -->

                          JDBC URL: jdbc:oracle:thin:@(DESCRIPTION=(ADDRESS=(PROTOCOL=tcp)(HOST=oratrng5c.unitrade.local)(PORT=1521))(CONNECT_DATA=(SERVICE_NAME=DEV)))

                          Exception occurred: java.sql.SQLException: Io exception: Connection refused(DESCRIPTION=(TMP=)(VSNNUM=153093632)(ERR=12514)(ERROR_STACK=(ERROR=(CODE=12514)(EMFI=4))))

                          Trying to connect using SID as ServiceName.DomainName

                      getConnectionUsingServiceName() -->

                          JDBC URL: jdbc:oracle:thin:@(DESCRIPTION=(ADDRESS=(PROTOCOL=tcp)(HOST=oratrng5c.unitrade.local)(PORT=1521))(CONNECT_DATA=(SERVICE_NAME=DEV.unitrade.local)))

                      • 9. Re: Startup Error for Primary
                        Pravin Takpire

                        JDBC URL: jdbc:oracle:thin:@oratrng5c.unitrade.local:1521:DEV

                            Exception occurred: java.sql.SQLException: Io exception: Connection refused(DESCRIPTION=(TMP=)(VSNNUM=153093632)(ERR=12505)(ERROR_STACK=(ERROR=(CODE=12505)(EMFI=4))))

                            Trying to connect using SID as ServiceName

                        getConnectionUsingServiceName() -->

                            JDBC URL: jdbc:oracle:thin:@(DESCRIPTION=(ADDRESS=(PROTOCOL=tcp)(HOST=oratrng5c.unitrade.local)(PORT=1521))(CONNECT_DATA=(SERVICE_NAME=DEV)))

                            Exception occurred: java.sql.SQLException: Io exception: Connection refused(DESCRIPTION=(TMP=)(VSNNUM=153093632)(ERR=12514)(ERROR_STACK=(ERROR=(CODE=12514)(EMFI=4))))

                        *********************************************************************************************************

                        Check if you have sqlnet.ora and it is blocking connection from application tier

                        regards

                        Pravin

                        1 person found this helpful
                        • 10. Re: Startup Error for Primary
                          Beauty_and_dBest

                          I input STBY in the adcfgclone. But why is it using DEV and  not being updated?

                          • 11. Re: Startup Error for Primary
                            Pravin Takpire

                            jdbc:oracle:thin:@oratrng5c.unitrade.local:1521:DEV

                            Also before you go to application tier, you need to complete below in db

                            as apps user


                            exec fnd_conc_clone.setup_clean;

                            commit;


                            In your XML file change DEV to STBY and run Autoconfig again

                            regards

                            Pravin

                            1 person found this helpful
                            • 12. Re: Startup Error for Primary
                              Beauty_and_dBest

                              Hi Pravin

                               

                              What do I change? all the occurence of DEV inside the xml file?

                               

                              But there are lots of them

                               

                               

                              <oa_context version="$Revision: 115.408 $">

                                 <oa_context_name oa_var="s_contextname">DEV_apptrng5c</oa_context_name>

                                 <oa_context_serial oa_var="s_contextserial">2</oa_context_serial>

                                 <oa_context_type oa_var="s_contexttype">APPL_TOP Context</oa_context_type>

                                 <oa_context_file_loc oa_var="s_contextfile">/u01/appldev/devappl/admin/DEV_apptrng5c.xml</oa_context_file_loc>

                                 <!-- Applications system information -->

                                 <oa_system>

                                    <oa_system_name oa_var="s_systemname">DEV</oa_system_name>

                                    <global_db_name oa_var="s_dbSid">DEV</global_db_name>

                                    <global_db_name oa_var="s_dbGlnam">DEV</global_db_name>

                                    <db_name_lower oa_var="s_dbSidLower">dev</db_name_lower>

                                    <PRINTER oa_var="s_printer">noprint</PRINTER>

                                    <oa_system_config>

                              • 13. Re: Startup Error for Primary
                                Beauty_and_dBest

                                Thanks Bashar (correction I mean Pravin)   

                                 

                                I changed it and it works!

                                 

                                So of I switch over again back to standby/primary, I will run clean on db and autoconfig?

                                • 14. Re: Startup Error for Primary
                                  Bashar.

                                  Hmmmm, you still get mixed up between me and others!

                                  I don't remember contributing to this discussion!

                                  1 2 Previous Next